Ajatuksia ja tarinoita

177. Miksi Marin Matkassa?

Olen pitkään ajatellut, että haluaisin jollain lailla selittää tämän blogin olemassaolon ja miksi ajassa, jossa kaikki kuuntelee podcasteja, selaa Instagramia ja katsoo Youtube-videoita, haluan ja jaksan silti kirjoittaa aktiivisesti blogia. Edes lähipiirini ei lue tätä, koska he etsivät matkailutietonsa ja ajanvietteensä muualta.

Mutta minä haluan kirjoittaa. Kirjoitin teini-ikäisenä Nuorten silmin juttuja paikallislehteen ja silloinen päätoimittaja sanoi minulle myöhemmin sattumalta kohdatessamme: ”Mari älä lopeta kirjoittamista.” Viime aikoina työnkuvaani on kuulunut enemmissä määrin sähköposteihin vastaamista ja olen niiden puitteissa saanut työkavereilta kehuja, että osaan kirjoittaa hyvin. Kirjoitin pitkään toiselle alustalle omaa lifestyle-henkistä blogia, mutta halusin vaihtaa genreä, alustaa ja nimeä.

Aloitin matkailupalvelujen tuottajan opinnot elokuussa 2021 ja opintoihini kuului ammatillisen Instagram-tilin luominen, johon oli tarkoitus kertoa opintoretkikohteista sekä työharjoittelupaikoista. Tämä kuulosti minusta niin mielenkiintoiselta, että halusin panostaa tähän tiliin ja vielä nytkin, kun valmistumisestani on kulunut kohta jo kaksi vuotta, ylläpidän samaa Instagram-tiliä ja olen itse asiassa vaihtanut sen päätilikseni, mitä käytän. Tilin nimi on Marin Matkassa – kuinka ollakaan.

Jo siinä vaiheessa mietin, että haluaisin myös kirjoittaa matkailublogia. Olen epäsäännöllisesti seurannut sellaisia blogeja ja minusta olisi aivan ihanaa, että voisin yhdistää kirjoittamisen ja matkustaminen ja joskus ehkä jopa osittain työllistää itseni kirjoittamalla ja reissaamalla. Siihen, että päätuloni saisi näistä kahdesta, on niin pitkä matka, että ihan sivubisneskin riittäisi.

Noin puolitoista vuotta sitten joulun alla tein useita erilaisia päätöksiä koskien sen aikaista elämääni ja yksi niistä oli, että jätän 11 vuoden kirjoittelun jälkeen vanhan blogin ja blogialustan taakseni ja siirryn kirjoittamaan erilaista tekstiä uuden nimen ja sivun alle. Ehkä tästä joskus tulisi vielä jotain enemmän kuin harrastus.

No 176 tekstiä myöhemmin tämä on edelleen harrastus, mutta statiikoita lukien olen huomannut, että blogissani vieraillaan useammin kuin aloittaessa. Olen saanut muutamia rohkaisevia kommentteja siitä, että blogini ja tekstini ovat mielenkiintoisia. Olen uskaltautunut jakamaan tekstejäni ja blogiani eri yhteyksissä ja sosiaalisen median alustoilla, joten uskon, että työtä tekemällä ja samaa rataa jatkamalla, tästä voisi ehkä tulla enemmän kuin harrastus tai ainakin saisin enemmän lukijoita ja vierailijoita.

Jos pystyn elämässäni yhdistämään useita intohimoni ja mielenkiinnon kohteita, olen ikionnellinen. Työmatkat pyörällä ja itsekseni höpisten ovat juuri se mitä tähän hetkeen tarvitsen. Kävelylenkit ja Harry Potter podcast. Puutarhassa hääriminen ja kissojen vahtiminen samalla. Neulominen ja lempisarjat. Kaikki täydellisiä yhdistelmiä. Niin myös reissaaminen ja kirjoittaminen. Kun yhdistän ne, nautin tosi paljon näistä hetkistä, kun istun tietokone edessäni ja sormet vilistää näppäimistöllä, joten ei haittaa vaikka vuosienkin päästä tämä olisi vain harrastus.

Ja vaikka monet löytää matkainspiraationsa nopeammasta mediasta, jaksan uskoa, että on meitä, jotka mieluummin lukee blogitekstejä kohteista, joihin suunnittelee matkoja tai haluaa nojatuolimatkailla kotoa käsin. Toivoisin, että ihmiset lukisivat enemmän ihan pitkiäkin tekstejä, joten aion jatkaa tällä samalla tavalla.

Siksi siis Marin Matkassa. Jos minun reissuistani ja tiedon etsinnästäni joku muu saa matkailukärpäsen pureman tai saavat vinkkejä seuraavalle reissulleen kuten minä sain alla olevasta blogitekstistä, olen tyytyväinen ja koen, että tehtäväni ainakin osittain tässä maailmassa on suoritettu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *