Ajatuksia ja tarinoita

1. Tästä se lähtee!

Tervetuloa Marin Matkassa -blogin pariin! Minä olen siis Mari ja tässä blogissa pääset kulkemaan matkassani, kun seikkailen kotiseudullani Etelä-Savossa ja muualla Suomessa sekä ehkä jossain vaiheessa taas maailmalla. Jaan vinkkejä, kerron kohteista ja paikoista, joissa olen käynyt ja mitä kaikkea nyt matkan varrella tuleekaan mieleen.

Jotta teidän olisi helpompi ymmärtää tekstejäni, on minun ehkä hyvä kertoa ensin tarinani:

Olipa kerran niinkin kaukaisessa maakunnassa kuin Etelä-Savo nuori tyttö, joka janosi maailmalle seikkailemaan ja keräämään kokemuksia. Jokin kuitenkin tuntui estelevän häntä, kunnes hän eräänä päivänä havahtui ja sanoi peilikuvalleen: ”Minähän menen, jos niin haluan.”

Ja niin hän menikin. Ensin kuukaudeksi Britteihin, sen jälkeen opiskelemaan Etelä-Pohjanmaalle ammattikorkeakouluun, jonka myötä hän vietti yhden syyslukukauden Amsterdamissa sekä kaksi kesää opiskelujen välissä asuen kesämökillä, jossa ei ollut sisävessaa eikä juoksevaa vettä. Näiden kokemusten jälkeen hän halusi kokea, millaista olisi asua kaamoksessa ja muutti talvisesongiksi Rovaniemelle.

Tämä tyttö, josta oli seikkailujen ja vuosien myötä tullut nainen, kuitenkin koki koti-ikävää ja päätti muuttaa takaisin kotiseudulle, mutta vannoi, että vielä hän seikkailisi. Samana keväänä hän toteutti Kreikan unelmansa ja vaelteli viikon verran Ateenan maisemissa.

Seuraavallekin vuodelle oli lentoliput varattu, mutta Covid-virus valtasi maailman ja seisautti lentoliikenteen. Seikkailut oli siirrettävä kotimaahan, jossa koluttavaa riittääkin. Laskettelu- ja hiihtotaitoisena Lapin rinteet ja Äkäslompolon kylä kutsuivat ja kutsuvat edelleen. Ystävät ympäri Suomea mahdollistavat uusiin paikkoihin tutustumisen ja kun rinnalle löytyi mies, joka rakastaa retkeilyä, seikkailut jatkuvat edelleen.

Koska valitettavasti elämässä ei voi pelkästään seikkailla, vaan on myös jostain hankittava rahaa, hän kouluttautui sekä ravintola- että matkailualan pariin. Haaveissa siintää, jos hän jonain päivänä voisi tarjota muille seikkailijoille katon pään päälle seikkailujen ajaksi, mutta sen toteutumisen kertoo meille aika.

Seikkailuista kaikkien suurin seikkailu kuitenkin vielä odottaa toteutumistaan ja hyvällä lykyllä se voikin toteutua lähitulevaisuudessa. Pysy siis kuulolla, jos haluat päästä osaksi seikkailujani ja laitathan minut seurantaan myös sosiaalisen median maailmassa. Minut löytää Instagramista @marinmatkassa_

Tervetuloa kulkemaan Marin Matkassa!

Suomenlinna, Helsinki, toukokuu 2022

Pistohiekka, Puumala, elokuu 2022

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *