Kuukausi pähkinänkuoressa

128. Tammikuun touhuja

Tänä vuonna ajattelin kuukausikoosteen toteuttaa niin, että kirjoitan niistä ehkä jopa ihan tavallisilta tuntuvista jutuista, mitkä useimmiten kuuluu kyseiseen kuukauteen. Minulla on nimittäin monia sellaisia arjen ja sesonkien rutiineja, jotka vaativat aina tietyn ajan vuodesta. Jos et ihan päässyt kärryille mitä tarkoitin, toivottavasti tämän tekstin jälkeen tajuat mitä tarkoitin.

Tammikuu alkaa uuden vuoden lupauksilla ja päätöksillä, joita aluksi sanoin, että en halua tehdä ja sitten kuitenkin parin ensimmäisen päivän aikana jotain ajatuksia tuli. Lopulta kuitenkin päätin jättää nämä hautumaan ja keskityn jo viime vuoden puolella aloittamaani rutiiniprojektiin.

Tammikuussa harrastelin myös kirppistelyä, että pääsin ylimääräisistä tavaroista eroon

Rutiiniprojektilla tarkoitan sitä, että syksyn aikana kotikaupunki vaihtui mikä vaikutti myös arjen toimintoihin sekä myös uudet työajat, kun työpaikallamme otettiin uusi vuorojen kierto käytäntöön. Siksi loka- ja marraskuussa tuntui vähän vaikealta, kun samat rutiinit eivät onnistuneetkaan, joten olen alkanut nyt kokeilla erilaisia juttuja, mitkä auttaisi myös sen ihan perusarjen tuntumaan mielekkäältä. Tässä ollaan vielä hieman kokeiluasteella, mutta kuitenkin melko hyvällä mallilla.

Tammikuussa kerätään pois joulu, mikä alkaa loppiaisena sisällä olevien joulukoristeiden keräämisellä ja päättyy loppukuussa siihen, että sammutan myös ulkona olevat kaamosvalot. Periaatteessa niitä voisi helmikuussakin vielä pitää päällä, mutta ainakin tänä vuonna keräsin ne pois nyt tammikuun lopuksi.

Tänä vuonna tällaiset jouluvalot olivat etupihalla

Tähän kuukauteen sekä vuoden vaihtumiseen liittyy myös edellisten vuoden reissujen, retkien, juhlien ja hetkien tallettaminen puhelimen muistista Ifolor-kirjaksi. Tänä vuonna olen työstänyt myös loppuun vuoden 2022 kuvakirjaa, sillä se jäi jostain syystä viime vuonna tekemättä. Minusta on kiva katsella valokuvia mieluummin kirjasta ja albumista kuin puhelimen tai tietokoneen näytöltä. Tämä perinne ja tapa on ollut minulla jo 10 vuoden ajan mukana elämässäni.

Tammikuussa käydään Juvalla katsomassa Juvan lukioteatteri ja kun tämän vuoden esitystä kävin katsomassa, tajusin, että vuodesta 2006 lähtien (koronavuodet 2021 ja 2022 pois lukien, sillä silloin ei edes ollut esitystä) olen joka vuosi joko käynyt katsomassa esityksen tai ollut mukana esityksessä (itse olin mukana vuosina 2013, 2014 ja 2015). Pitkäaikainen perinne siis.

Juvan lukioteatterissa esitettiin Markku Pölösen komedia Emmauksen tiellä

Tietenkin tämän vuoden tammikuuhun on myös kuulunut presidentinvaalit, mutta sen enempää politiikkaa en tähän blogiin kirjoita. Tammikuussa ei reissattu, mutta Kenkäveron käsityötapahtumassa ja Mikkelin SuperCornerissa tuli käytyä. Lähimatkailua siis parhaimmillaan, kun kumpaakin paikkaan on kotiovelta alle 5 kilometriä!

Sellainen tammikuu siis oli tänä vuonna. Matkamessut jäivät myös tänä vuonna väliin, mutta jospa ensi vuonna sitten pääsisi sinne! Helmikuuta on nyt kulunut jo pari päivää ja katsotaan mitä tämä kuukausi tuo tullessaan, ainakin blogitekstejä, jos ei reissuja!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *