Kuukausi pähkinänkuoressa

51. Toukokuu pähkinänkuoressa

Toinen päivä kesäkuuta, nyt jo? Mihin se alkuvuosi oikein katosikaan ja varsinkin toukokuu katosi kuin silmän räpäyksessä. Aika siis palata hieman taaksepäin ajassa ja muistella, että oliko sitä toukokuuta lainkaan tänä vuonna…

No olihan se ja se täyttyi viimeisiä kolmea päivää lukuun ottamatta työnteosta. Toki siis välillä oli myös vapaapäiviä, mutta töissä oli melko kiireinen kuukausi ja monesti työpäivän jälkeen ei enää oikein mitään kummallista jaksanut tehdä.

Tämä maisema on yksi akkujen latauspaikkani

Jotta muistaisin, että mitä sitä toukokuussa töiden lisäksi tuli tehtyä, piti avata puhelimen galleria sekä oma kalenterini. Kuten jo tuossa toisessa kappaleessa mainitsin toukokuu oli hyvin työntäyteinen myös viikonloppuisin, joten ensimmäisenä viikonloppuna ainoastaan nautin täysin vapaasta viikonlopusta. Silloin yksi veljenlapsistani tuli meille yökylään ja kävimme muun muassa läheisessä leikkipuistossa sekä Punaisen Piipun Kievarilla (Kotileipomo Siiskonen) herkuttelemassa.

Edellisenä iltana kävin elämäni ensimmäistä kertaa Varkauden teatterissa katsomassa revyyn Savonmuan piätön historia, joka oli ihan ok näytelmä. Huumori ei ihan iskenyt meikäläiseen mutta näyttelijäsuoritukset oli hyviä ja oli hauskaa vaihtelua, että osa musiikkiosuuksista oli yhteislaulua.

Varkauden teatterin viimeinen yhteislaulu

Toukokuussa tehtiin pyörälenkkejä pariinkin otteeseen. Toisella kerralla meillä oli makkaratkin repussa ja parin mutkan jälkeen päästiin ne paistamaan erään tutun kotaan kun yleisellä tulentekopaikalla ei ollutkaan puita.

Yksi lauantai-ilta pyöräilyn lomassa etsittiin geokätköjä ihan tässä Juvalla. Tammikuussa ostetun Premium-jäsenyyden myötä aukesi karttaan paljon uusia geokätköjä ja hieman eri tyyppisiä. Tuona iltana ratkottiin sitten yhteensä neljä multi-geokätköä. (Geokätköilystä tulossa uutta tekstiä kesäkuun aikana).

Geokätköilyreissulla käytiin samalla myös katsomassa miltä keväinen lintutorni näyttää

Myös talkoohommia mahtui ihan runsaasti tähän kuukauteen, sillä salibandy-joukkueen hyväksi osallistuttiin roskien keruutalkoisiin ja kotikylän paikallisyhdistyksen hyväksi siivottiin erämaja kesän tapahtumia varten. Lisäksi autoin veljeäni hänen rantasaunansa siivoamisesta kesän jäljiltä.

Salibandyn merkeissä helatorstai vietettiin Saimaa Stadiumilla kauden viimeisessä turnauksessa. PMT-turnauksen nimeä kantava päivä oli kyllä kiva pelitappioista huolimatta ja Saimaa Stadium tarjoaa hyvät puitteet erilaisiin urheilutapahtumiin ja -harrastuksiin.

Saimaa Stadiumi

Toukokuun viimeiset päivät olen lomaillut, mutta niihin ei kovin paljon kotihommia ja kävelylenkkejä kummoisempia asioita ole mahtunut, kun olen ottanut ihan levon kannalta tämän alkuloman. Vaikka toukokuu matkailublogin kannalta tuntuukin hieman ehkä tylsältä kuukaudelta, on välillä ihan hyvä keskittyä työntekoon, lepoon sekä muihin harrastuksiin. Kesä kun kuitenkin omalla tavallaan ”sotkee” perusarjen kaikilla mahdollisuuksillaan.

Mutta nyt mä jatkan lomailua ja odottelen ystävääni, joka on saapumassa tänään Juvalle. Pienimuotoinen sightseeing siis tänään edessä!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *