Kaupunkilomat,  Kuukauden tarina,  Ulkomaan matkailu

16. Kuukauden tarina: Tyttöjen reissu Tukholmaan

Kuukauden tarina on täällä taas ja tällä kertaa hypätään Tukholmaan! Jos ei lasketa risteilyjä, joissa laiva seisoo hetken satamassa, olen käynyt tasan kerran Tukholmassa lokakuussa vuonna 2010 eli reilu 12 vuotta sitten. Suunnitelmana olisi päästä tänä vuonna käymään uudestaan, mutta aika näyttää miten tämän kanssa käy. Mutta nyt mennään vuoden 2010 tunnelmiin!

Olin tuolloin kasiluokalla ja matkan ajankohtana oli siis syysloma. Matkaseurueseen kuului minun lisäkseni äitini sekä kaverini ja hänen äitinsä. Tyttöjen reissu siis todellakin niin kuin tekstin nimestäkin voi päätellä. Sitä en varmaksi muista, mutta hatara muistikuva on, että olisi ollut Viking Line ja tällainen Päivä Tukholmassa -risteily.

Jos nyt joku ei tiedä, niin Tukholmahan on siis Ruotsin pääkaupunki ja sekä Viking Line että Tallink Silja liikennöivät sinne joko Helsingistä tai Turusta tehden mm. tällaisia risteilyjä, mistä nyt alla kerron. Tukholman tunnetuimpia nähtävyyksiä ja paikkoja ovat muun muassa Kuninkaallinen linna, Kaupungintalo, Abba Museo, Vasa-museo, Skansen, Gröna Lundin huvipuisto sekä Vanhakaupunki.

Matkaan lähdimme illalla Helsingistä ja päivällisen söimme laivan buffetissa. Muistan vieläkin ne jälkiruoat ja varsinkin sen paahtovanukkaan, kun se oli niin herkullista! Lisäksi kävimme laivan yökerhossa ”drinksuilla” eli siis saimme kaverini kanssa alkoholittomat moctailit äitien aikuisina ottaessa konjakit. Taisi siellä olla myös joku livebändi, mutta kuvia ja muistikuvia siitä mikä bändi se olisi ollut, ei mulla valitettavasti ole.

Laivalla matkalla Tukholmaan

Seuraavana päivänä saavuimme Tukholmaan ja oli aika lähteä kiertelemään nähtävyyksiä. Vaikka kaverini on suunnistaja ja hän ehkä olisikin osannut meidät opastaa oikeisiin paikkoihin, niin jostain syystä silti lähdimme ihan eri suuntaan, kuin missä Kuninkaallinen linna oikeasti sijaitsee 😀 Vasta kun olimme ottaneet kuvat jonkun muun rakennuksen edestä (en edes tiedä mitä kuvasimme 😀 ), tajusimme että olemme ihan eri suunnassa kuin missä oikea kuninkaanlinna onkaan. No loppu hyvin, kaikki hyvin, löysimme linnan luokse ja ehdimme ottaa kuvat ennen kuin piti lähteä takaisin laivalle.

Ruotsin Kuninkaanlinna on yksi Euroopan suurimmista ja elävimmistä linnoista. Se on Ruotsin kuninkaan residenssi eli virka-asunto ja se toimii kuningasparin sekä kuninkaallisen hovin työpaikkana. Se on ainutlaatuinen Euroopan kuninkaallisten residenssein joukossa, koska siinä sekä kuninkaallinen residenssi että työpaikka yhdistyvät monumenttiin, joka on kulttuurihistoriallinen. (lähde: Kuninkaanlinna – Kungliga slotten).

Samalla sivustolla kerrotaan, että suurin osa linnasta on avoinna yleisölle vuoden ympäri, mutta joko linna ei ollut enää silloin auki tai meillä oli kiire laivaan, joten emme käyneet tuolla reissulla linnassa sisällä. Yllä linkkaaman linkin takana löytyvässä artikkelissa kerrotaan, että linnan sisällä on useita nähtävyyksiä, kuten aarrekammio, kolmen kruunun museo sekä mahtavat paraatihuoneet. Ehkäpä siis seuraavalla kerralla Tukholmassa liikkuessa pitää käydä myös Kuninkaallisessa linnassa sisällä. Minua nimittäin kiehtoo linnat tosi paljon ja mielelläni reissuissa vierailen linnoissa ja historiallisilla monumenteilla.

Toinen makunautinto laivan buffetin lisäksi tältä reissulta on se, että kävimme jossain kahvilassa Tukholman keskustassa kahvilla ja söin ehkä maailman parasta vadelmajuustokakkua. Vielä 12 vuotta myöhemmin vesi herahtaa kielelle, kun mietin tuota juustokakkua. Harmikseni emme ottaneet ylös kahvilan nimeä, joten seuraavan kerran Tukholmassa ollessa on sula mahdottomuus löytää tuo kahvila. Laitan kuitenkin kuvan meidän herkuista tähän, niin jos nyt joku lukija sattuisi tuon kuvan perusteella tietämään mistä kahvilasta on kyse ja onko se edes tänä päivänä vielä toiminnassa, olen enemmän kuin kiitollinen! Olisi nimittäin ihanaa päästä maistamaan tuota vadelmakakkua uudestaan.

Oi, nam miten herkulliset kakut!

Sellainen oli siis tyttöjen reissu Tukholmaan reilu 12 vuotta sitten! Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta muistoja ja makunautintoja kertyi reissulta. Pahoittelen, että ei ole kuvia itse Tukholmasta, mutta minulla ei ole digitaalisessa muodossa tuolta reissulta muita kuvia kuin nämä kaksi, jotka nekin löysin vanhasta blogista. Seuraavan kerran kun käyn Tukholmassa, saatte sitten tänne blogiin ison liudan kuvia. Seuraavassa postauksessa kuulette sitten taas matkasuunnitelmia, jotka eivät koskaan toteutuneet kiitos covid19-viruksen…

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *