Kotimaa,  Talvi

126. Talvilomalle Juvalle

Vaikka asunkin nykyään Mikkelissä ja uudessa kotikaupungissa on paljon uutta ja kivaa tekemistä, en halua unohtaa täällä bloginkaan puolella vanhaa kotikuntaani Juvaa ja sen mahdollisuuksia. Kohta alkaa talvilomakausi pyörimään ja vielä ei ole liian myöhäistä vaihtaa suunnitelmat Juvemmalle. Seitsemän vinkkiä talvilomaan Juvalla tulee tässä:

Vinkki nro 1: Hasa Juva Ski Resort

Hasa Juva Ski Resortissa eli tuttavallisemmin Hasalla on mahdollisuuksia moneen. Neljässä valaistussa rinteessä ja lastenrinteessä pääset laskettelun makuun. Yksi mäki on kokonaan pyhitetty pulkkamäkeä varten. Lisäksi alueelta lähtee latuja, joten murtomaahiihdon ystävät viihtyvät täällä. Välinevuokraamosta voi vuokrata lasketteluvälineiden lisäksi lumikengät sekä fatbike- ja ebike-pyöriä. Hasamäeltä lähtee Juvan kirkonkylälle noin 14 kilometrin mittainen talvipyöräreitti ja uutena Hasamäellä on kahden kilometrin mittainen maastoon merkitty lumikenkäilyreitti.

Lisätiedot: https://www.hasamaki.fi/

Hasalla pääsee arkisin iltamäkeen ja viikonloppuisin on päivisin auki

Vinkki nro 2: Salajärven retkiluistelureitti

Jäätilanteen salliessa Salajärvelle avautuu 7 kilometrin mittainen retkiluistelureitti, joka sopii luistelijoille, kävelijöille ja potkurilla menijöille. Reitin varrelle sattuu Kalliosaaren laavu, jossa on kaksi laavua evästaukoja varten.

Ajantasaisen tilanteen reitin kunnosta saat: https://www.facebook.com/salajarvenretkiluistelu

Kalliosaaren toinen laavu Salajärven retkiluistelureitin varrella

Vinkki nro 3: Vesiliikuntakeskus Sampola

Huonon sään sattuessa ei tarvitse pelätä, että liikkuminen jää vähemmälle, kun suuntaa koko perheen vesiliikuntapaikkaan Sampolaan. Sampolan uimahallissa on kuusi erilaista uima-allasta, vesiliukumäki, vesihierontapisteitä sekä vesijumppanäyttö. Samasta rakennuksesta löytyy myös kuntosali ja kahvio, jossa voi tankata liikuntasuorituksen jälkeen.

Sampolan aukioloajat sekä muut lisätiedot: https://vesiliikuntakeskussampola.fi/

Vesiliikuntakeskus Sampolan kahvio on viihtyisä paikka, josta löydät erilaisia herkkuja, millä tankata liikuntahetken jälkeen

Vinkki nro 4: Hiihtoladut ja ”Köyhän miehen Lappi”

Juvan taajamassa pidetään hyvää huolta latujen kunnosta ja ladulle pääsee niin taajamasta kuin sen ulkopuoleltakin. Kirkontaustalta lähtee latu Kuhalammelle ja siitä Itäsuon kautta Konnusjoelle. Tämä maasto on hyvin helppoa ja tasakulkuista ja maisemat ovat kuin Lapissa. Siksi sitä kutsutaankin ”Köyhän miehen Lapiksi.

Lisätietoa Juvan laduista taajamassa ja kylällä: https://www.juva.fi/esittelyt/ladulle-ja-lumikenkailemaan

Ajantasainen latujen huoltotilanne: https://latukone.mapline.fi/vkrr/

Maisemat kuin Lapissa, vain tunturit puuttuu!

Vinkki nro 5: Lainaa lumikengät kirjastosta ja lähde lumikenkäilemään!

Kuten aiemmin jo sanoin, Hasalta on mahdollisuus vuokrata lumikenkiä ja alueella on myös erikseen merkitty reitti, mutta jos syystä tai toisesta tiesi ei kulje Hasamäelle asti, voi myös kirjastosta lainata kirjastokortilla lumikenkiä ja Itäsuolla taajamakeskuksen läheisyydessä on lumikenkäilyalue.

Myös järven jäällä on toisinaan hyvä lumikenkäillä. Tämä kuva on Juvan Salajärveltä

Vinkki nro 6: Kahvia, lounasta ja/tai leivonnaisia? Siiskoselle siis!

Kotileipomo Siiskonen ja Punaisen piipun kievari toivottavat vitostien varrella Juvalta Mikkeliin vieraat tervetulleiksi herkuttelemaan lounaalla, kahvilla ja leivonnaisilla. Matkaan voit ostaa lämpimäiset kotiin tai kylään vietäväksi! Jos matkasi ei kuitenkaan tähän suuntaan käy, löytyy Juvan taajamasta osoitteesta Juvantie 13 Pikkupiippu, josta saat kaiken yllä mainitsemani.

Aukioloajat molempiin toimipisteisiin: https://kauraleipa.fi/pages/myymalat

Siiskosen Pikkupiippu on nyttemmin siirtynyt uusiin isompiin tiloihin ja tämä kuva on entisestä toimitilasta, missä kävin useampaankin otteeseen kahvilla

Vinkki nro 7: Pistäydy teellä ja ostoksilla Teahouse of Wehmaisissa

Teehuone-bistro Vehmaan kartanon pihapiirissä tarjoaa sesongin parhaita luomu- ja lähiruokaherkkuja yhdistettynä tarkoin valittuihin teelaatuihin. Tutustu erilaisiin teekulttuureihin makeiden ja suolaisten herkkujen kautta ja löydä lempi teesi. Myymälästä löydät laadukkaan teevalikoiman ja teetarvikkeiden lisäksi myös ihania herkkutuotteita. Piipahda ostoksille tai ota aikaa teehetkeä varten.

Lisätiedot: https://www.teahouse.fi/

Teehuoneelta saa ennakkoon tilaten englantilaisen Afternoon Tea-kattauksen, joka on minun suosikkini

Siinä muutama vinkki siihen, mitä tehdä Juvalla. Nyt ei muuta kuin suunnittelemaan talvilomaa!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *