Kotimaa

147. Terveisiä Helsingistä!

Kevään ja tämän vuoden ensimmäinen reissu kotimaakunnan Etelä-Savon ulkopuolelle suuntautui Helsinkiin ja miniloman päätarkoitus oli saada maisemanvaihdos, jotta arki taas tuntuisi mielekkäältä eikä vaan samalta puurtamiselta. Pienillä erilaisilla jutuilla kuten hyvillä yöunilla, ratikalla ja metrolla kulkemisella, levykaupoilla, kirpputoreilla ja lankakaupoilla lomasta tuli onnistunut.

Ystäväni asuu Helsingissä, joten punkkasimme hänen luonaan. Keskiviikkoiltana emme tehneet muuta erikoista kuin kävimme parilla viinilasillisella keskustassa the Riff -baarissa. Tämä on rockmusiikin ystäville ihan täydellinen baari ja itselläni oli jo toinen kerta kyseisessä paikassa. Tsekkaa heidän nettisivunsa tarkempia tietoja varten.

Rock and roll bar The Riff Helsingin keskustassa!

Torstai oli sitten pyhitetty keskustassa pörräämiseen. Ensiksi suuntasimme majapaikastamme rautatientorille, josta otimme ratikan millä pääsimme Huvilakadulle. Salatut elämistä tuttu Pihlajakatu on siis Helsingissä sijaitseva Huvilakatu ja siellä 23 oven edessä piti ottaa myös selfiet. Samalla kävimme merisatamassa ja täältä suuntasimme sitten Punavuoreen viime viikolla katsotun Rööperi-elokuvan innoittamana.

Alueelta löysimme pari geokätköäkin, mutta päiväsaikaan Helsingissä ja huonolla akulla geokätköjen etsiminen oli hieman vaikeata, joten luovutimme sen asian suhteen ja päätimme suunnata pizzalle. Ruoan jälkeen oli vuorossa metrolla matkustaminen, joten suuntasimme Kamppiin, josta menimme metrolla Kallioon. Ennen tätä kuitenkin pyörimme muutamalla kirpparilla. Kalliossa oli pari levykauppaa, joissa kumppanini halusi käydä.

Pakollinen selfie ”Pihlajakadulla”

Iltapäiväkahville pistäydyimme Ipin kulmakuppilaan, joka oli kyllä viihtyisä kahvila Kalliossa. Kuten nettisivuissa myös itse kahvilassa oli kiva valoisa energia ja oli paikka, jonka painoin kyllä mieleen seuraavaa kertaa varten. Hieman kaupungilla pörräily alkoi tässä vaiheessa väsyttää, mutta kahvista sain virtaa ja siirryimme minun lempparikauppoihin eli lankakauppoihin.

Poistuimme ratikalla Kalliosta takaisin keskustaan ja kun minulla alkoi mennä överiksi lankakauppojen suhteen, päätimme vielä käydä yhdessä ”turistikohteessa” ja sitten suunnata takaisin majapaikkaamme lepäämään. Tämä kohde oli siis Senaatintori ja selfie Helsingin tuomiokirkon edessä.

Ipin kulmakuppilassa oli kiva ja valoisa sisustus ja paljon huonekasveja

Kaupungilla kiertely oli vienyt mehut ja minua odotti mielenkiintoinen keskeneräinen kirja, joten alkuilta meni majapaikassamme vain levätessä. Kuitenkin illalla päätimme käydä vielä pienellä iltakävelylenkillä ja läheisessä pikkubaarissa yksillä. Sitten oli jo aika mennä tutimaan.

Perjantaina olisimme vielä ehkä käyneet joissakin kaupoissa kiertämässä tai ainakin pysähtyneet Lahteen pidemmäksikin aikaa, mutta koska oli pitkäperjantai, päätimme kuitenkin suunnata kohti kotia. Matkalla piti kuitenkin pakollinen pysähdys tehdä Stop’n Go Grillillä Lahdessa, joka on todella viihtyisä perinteinen grilli ja loistava taukopaikka Helsingistä tullessa. Tämä 24/7 grilli palvelee niin rahtareita kuin muitakin ohikulkijoita.

Stop’n Go grilli Lahdessa on erittäin hyvä taukopaikka!

Sellainen oli pieni budjettimatka Helsinkiin näin pääsiäisen kynnyksellä. Totesimme automatkalla kotiin, että tästähän voisi tehdä perinteen, että olemme pääsiäisen aikaan jossain reissussa, kun tämä oli jo toinen reissu peräkkäisinä vuosina pääsiäisen aikoihin. Viime vuonna kävimme Pärnussa, nyt matka pysähtyi Suomenlahden tälle puolen. No kuukauden päästä mennään sitten taas!

Nyt jatketaan pääsiäisen viettoa, mikä tarkoittaa tänään työpäivää pääsiäisvalkioissa ja loppun onkin vielä mysteeri, katsotaan mitä päivät tuo tullessaan! Mukavaa pääsiäistä!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *