Kotimaa

52. Tervetuloa Juvemmalle!

Ystäväni oli noin päivän verran Juvalla luonamme käymässä ja koska hän ei ollut ennen edes astunutkaan tämän kunnan maaperälle, niin ainoa oikea tapa viettää päivä oli pieni Juva Sightseeing-kierros. Ystäväni vierailu oli myös itselleni hyvä keino pohtia, mitä haluan omasta kotikunnastani toiselle esitellä varsinkin kun aika oli hieman rajallinen.

Seuraavaksi pääsette siis mukaan perjantain kierrokselle:

1. Teahouse of Wehmais

Täälläkin jo pariin otteeseen mainittu Teahouse of Wehmais, on kyllä mun yksi suosikkipaikoistani Juvalla ja kierroksemme alkoi täältä. Tällä kertaa emme ruokailleet vaan vierailimme myymälän puolella, josta nappasimme mukaan vielä pari herkullista macaronsia!

Teahouse Of Wehmaisin myymälä

2. Pikkupiippu Juva

Kotileipomo Siiskosen toimipiste Juvan kirkonkylällä tarjosi meille tulokahvit herkullisen kermamunkin kera. Kotileipomo Siiskosen toimipisteitä on myös Punaisen Piipun Kievari Juva-Mikkeli välillä ja näissä samoissa tiloissa sijaitsee itse leipomo. Myös Mikkelin Kauppahallissa ja Savonlinnan entisen ABC:n tiloissa nykyisen Laitaatsillan S-marketin vieressä on heidän toimipisteensä.

3. Hilduri

Jugend-tyylinen käsityökahvila Hilduri oli valitettavasti kiinni viime perjantaina, kun paikalla kävimme, mutta aina voi ulkoapäin ihastella. Tällä hetkellä Hilduri siis avoinna lauantaisin mutta juhannuksen jälkeen aukioloajat pitenee.

Hildurin julkisivu ja ulkoasu on jo näkemisen arvoinen

4. Gotlundin kierros

Kulttuuripolku Gotlundin kierros vie muun muassa Gotlundin tuvalle, Juvan vanhalle hautausmaalle ja Viljamakasiinille. Perjantaina käytiin rajallisen ajan takia vain muutamalla kohteella, mutta jossain vaiheessa minulla on aikomus kiertää koko kierros ja tehdä siitä retkestä sitten oma teksti.

5. Juvan uimaranta

Kolea keli piti meidät visusti kuivalla maalla, mutta Juvan uimarannan maisemat ovat mielestäni niin kauniit ja rauhoittavat, että monesti kävelen sinne lenkilläni tai vien muita katsomaan näitä paikkoja.

Jukajärven maisemat tarjoili parastaan

6. Kalevi Hämäläisen patsas ja linnunpönttöpuisto

Juvalaisen Olympiavoittaja Kalevi Hämäläisen patsas urheilu- ja pesiskentän välissä sekä sen viereen vuonna 2021 perustettu linnunpönttöpuisto kuuluivat myös sightseeing-kierroksen varrelle.

7. Juvan kirkko

Tietenkin kierros oli kaikkein loogisinta päättää kauniille kivikirkollemme, joka seisoo uuden Martti Talvela kampuksen vieressä. Näin sekä uusi että vanha kohtaavat. Alkukesän vihreys teki kivikirkosta vieläkin kauniimman ja myös ystäväni ihastui tähän.

Kaunis kotikirkkoni

Liikuimme siis teehuonetta lukuun ottamatta kävellen, mutta ei sattunut askelmittaria tms. mukaan, jotta olisin tiennyt miten pitkä kierros tuli tehtyä mutta ehkä noin viisi kilometriä. Loppuillan sitten vietimme kotipaikkoihini tutustuen. Viime viikonloppu sisälsi myös sightseeing-kierroksen lisäksi melontareissun, josta seuraava teksti sitten kertookin enemmän!

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *