Kotimaa,  Retkeily

5. Missä haluaisin käydä? Kotimaa edition

Hei taas! Viime tekstissä kerroin teille haavekohteistani ulkomailla, mutta koska kotimaanmatkailu on yhtä tärkeää ja oikeastaan vielä tärkeämpää taloutemme ja yhteiskuntamme kannalta, niin totta kai minun pitää kertoa myös Suomen kohteista. Ja kun ajatellaan reissaamista, niin suurin osahan mun reissuista kohdistuu kotimaahan.

Kalajoen hiekkasärkät

Suomen kohteista Kalajoen hiekkasärkät on yksi pitkäaikaisempia haavekohteitani. Olen nähnyt paljon kuvia särkistä ja siellä olevat maisemat on kyllä upeat! Kalajoki oli jo aiemmin yhdessä matkasuunnitelmassani mukana, mutta pienen kolarin myötä suunnitelmat muuttui ja Kalajokikin jäi pois käyntikohteista silloin. Mutta jonain päivänä tämä tulee vedettyä listalta pois ja koettua.

Kuva Pixabay.com

Iso karhunkierros Kuusamossa

Kuusamon alue on minulle myös aika vierasta. Olen kerran käynyt Rukalla yhden yön Rovaniemeltä käsin, mutta silloin oltiin koko aika siinä Rukan laskettelukeskuksen tuntumasta, niin en ole päässyt itse näkemään minkälaisia maisemia Kuusamossa muuten on. Tosi moni tuttu on käynyt kiertämässä joko Pienen tai Ison Karhunkierroksen ja kuvat niiltä reissuilta ovat vieneet mun sydämeni.

Yyteri Porissa

Kalajoen kohteeseen yhtyen myös Yyterin ranta Porissa on haaveissa vielä nähdä omin silmin. Myös tämä kuului aikaisemmin mainitsemani roadtrip-matkasuunnitelmaani, mutta jäi suunnitelmien muuttuessa odottamaan seuraavaa kertaa. Toivotaan, että myös Yyterin haave tulee jatkossa toteutettua.

Kuva Pixabay.com

Vuokatin laskettelukeskus

Olisi aika upeaa, jos voisi jossain vaiheessa elämää sanoa, että olen käynyt kaikissa Suomen laskettelukeskuksissa. Niitähän Suomessa riittää ja vaikka pääsisin käymään Vuokatissa laskettelemassa, niin silti olisi listalla vielä hiihtokeskuksia käymättä. Vuokatti kiinnostaa siinä mielessä erityisesti, että en ole käynyt Kainuussa kuin ainoastaan ohikulkumatkalla. Lisäksi matka Vuokattiin ja Sotkamoon ei ole täältä etelästä niin pitkä, joten ihan muutaman päivän reissu onnistuisi kätevästi.

Repoveden kansallispuisto

Repovesi on oikeasti aika lähellä kotiani ja toisaalta luulisi, että olisin täällä jo käynyt, mutta tällainen aukko on sivistyksessä. Kerran itse asiassa oli suunnitelmissa mennä viimeisimmän opinahjoni luokan kanssa tänne, mutta en enää muista mikä muutti meidän suunnitelmat ja jäimmekin kaupunkiin. Repoveden kansallispuisto sijaitsee siis sekä Etelä-Savossa Mäntyharjussa että Kymenlaaksossa Kouvolassa ja Mäntyharjuun on Juvalta matkaa noin 90 kilometriä, joten periaatteessa tämä kohde ei sijaitse niin kaukana.

Kilpisjärvi ja Saana-tunturi

Yksi ala-asteen kouluajoista mieleen jäänyt laulu on Haltin häät, missä laulettiin Kilpisjärvestä sekä Malla- ja Saana-tuntureista. Silloin en vielä ihan tajunnut mistä laulu kertoo. Mutta nyt aikuisena, kun olen nähnyt kuvia Saana-tunturin huipulta ja saanut tietää, että Kilpisjärvellä on kolmen valtakunnan (Suomen, Norjan ja Ruotsin) rajapyykki, on tämä kohde tullut sellaiseksi ”minäkin haluan”-kohteeksi.

Kuva Pixabay.com

Osasitte varmaan jo hieman päätellä näistä Suomen kohteista, että kotimaassa minua kiinnostaa luontokohteet. Vaikka onhan muuallakin maailmassa luonto ja maisemat upeita, niin mikään ei minun mielestäni vedä vertoja Suomen luonnolle. Auringonnousut ja -laskut, veden liplatus, lintujen laulu ja se ihana tuoksu, kun olet keskellä metsää!

Nyt on ehkä sitten esitelty ja kerrottu itsestäni tarpeeksi, niin seuraavassa tekstissä pääsettekin sitten kunnolla kulkemaan Marin Matkassa!

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *