Joulu

113. Joulumielen metsästystä

Joulutorin huiskeessa, pakkaskelissä tai nuoskasateessa. Taatelikakun maussa ja joulukuusen tuoksussa. Lasten riemussa ja kauniissa jouluvaloissa. Hyvän joulun toivotuksissa niin tutuille kuin tuntemattomillekin. Olisiko joulumieli täällä?

Mikkelin joulunajan joulutorilta

Omalla pihalla jouluvaloja kuuseen laittaessa tai lyhtykynttilän sytyttämisessä pienessä viimassa, missä se ei meinaa millään syttyä. Jäälyhdyssä, joka unohtui tehdä kovimmilla pakkasilla ja muistui vasta nuoskakeleillä mieleen, ja on näin ollen ulkona ämpärissä odottamassa jäätymistä. Ovessa olevassa valokranssissa tai sydämen muotoisessa kausivalossa. Olisiko joulumieli täällä?

Lahjapapereiden välissä, joulukorttikuoressa tai joulupussukassa, johon tänä vuonna askartelin paperiset joulutähdet. Koputuksissa ja ovikellon soitoissa, kun joulupussukat ja lahjat löytävät omistajilleen. Hymyssä, mikä jokaisen lahjan saajalle nousee huulille. Olisiko joulumieli täällä?

Tämän vuoden joulukortteja

Jouluradio autossa työmatkoilla, joulujaksot podcasteissa ja joululeffat suoratoistopalvelussa. Viimeiset kaksi viikkoa blogitekstejä jouluisista aiheista ja instagramin puolella joulukalenterin postaus joka päivä. Olisiko joulumieli täällä?

Kauneimmat joululaulut tilaisuudessa. Lauluvihkon tarinoissa ja lauluissa. Lahjoituksissa ja joululaulujen raikumisessa kirkon seiniä pitkin. Omassa mukana laulussa, joka tulee suoraan sydämestä. Olisiko joulumieli täällä?

Mikkelin Tuomiokirkko ennen Kauneimmat joululaulut tilaisuutta

Joulupostia ikäihmisille, pullokuittien lahjoituksessa, läheisten auttamisessa ja Kauneimmat joululaulut lahjoituksessa. Isovanhempien luona käymisessä joulun alla ja perheen kutsumisessa jouluna syömään. Kaikille mahdollisille ihmisille hyvän joulun toivottamisessa. Olisiko joulumieli täällä?

Piparien tuoksussa ja torttujen paistossa. Lanttulaatikon ja porkkanalaatikon valmistuksessa. Joulukakun leipomisen suunnittelemisessa ja kinkun haussa. Glögin maussa, joka on huulilla lähes joka ilta. Olisiko joulumieli täällä?

Tämän vuoden porkkanalaatikot

Kynttilöiden polttamisessa, joulukuusen koristelemisessa ja kynttelikössä ikkunalaudalla. Joululiinoissa, tontuissa ja enkeleissä ja lumihiutaleissa ikkunassa. Jouluvalojen loisteessa, minkä vuoksi yöllisellä vessareissulla ei tarvitse laittaa valoa. Olisiko joulumieli täällä?

En tiedä sinusta, joka tämän tekstin luet, mutta minä löydän jokaisesta ylläolevasta tilanteesta joulumielen. Ja siksi teenkin joka vuosi nuo kaikki asiat ja ne kuuluvat jouluvalmisteluihini. Tai ainakin tänä vuonna, koska vietän ensimmäisen kerran joulun niin, että meille tulee vieraita eikä toiste päin, joten muutama juttu on tullut uutena kuten kinkun haku. Hyvää joulumielen metsästystä kaikille, palaan vielä aatonaattona lapsuuden joulun tunnelmiin!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *