Fiktiiviset paikat

175. Kuukauden tarina: Paluu Tylypahkaan Alankomaissa

Huhtikuun kuukauden tarinassa mainitsin, että vaihtosyksyni aikana vierailin Utrechtissa Harry Potter Exhibitionin merkeissä. Tästä en kuitenkaan kertonut sen enempää ja Potter-fanina arkeni on täyttänyt aiheeseen liittyvät podcastit, joten mietin, että näin lempijuhlani (juhannuksen) alla kirjoitan myös lempiaiheestani. Luvassa siis tunnelmia Harry Potter Exhibitionista, jossa vierailin syyskuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2017. Varoituksen sana niille siis, ketkä eivät ole tuttuja Harry Potter liittyviin termeihin ja ilmiöihin, että tämä teksti tulee sisältämään paljon näitä.

Harry Potter Exhibition järjestettiin tuona vuonna Utrechtissa, Alankomaissa, CineMecissä ja näyttely alkoi, millä muullakaan kuin lajittelulla. Muutama halukas pääsi istumaan lajitteluhatun alle ja ehkä sen takia, kun olin ainut ulkomaalainen porukassa, pääsin minäkin mukaan. Ja oikeassahan se lajitteluhattu oli laittaessaan minut Puuskupuh-tupaan, johon olen Wizarding World/Pottermoren testin mukaan identifioinut itseni. Puuskupuheilla ominaista on reiluus, ahkeruus ja lojaalius, joten tunnistan nämä hyvinkin.

Sitten Exhibition johdatti Tylypahkan pikajunan ohi ennen kuin virallinen näyttely alkoi. Täällä oli siis esillä puvustoa ja rekvisiittaa Harry Potter elokuvista mm. kultaisen kolmikon (Harry, Ron ja Hermione) asut viimeisessä Tylypahkan taistelussa. Lisäksi oli joulutanssiaisten asuja ja esimerkiksi Lihavan leidin (Rohkelikkojen oleskeluhuoneen ”vartijan”) kuvakehys. Tämä oli hieno, koska tässä Lihava leidi oli animoitu kirkumaan niin kuin hän kirkuu yhdessä elokuvassa.

Lisäksi näyttelyssä oli esillä Voldemortin kaikki hirnyrkit, Harry Potterin ensimmäinen Tylypahkan kirje, Hagridin mökin rekvisiittaa, Dobbyn ja Hiinokan hahmot, jotka on animoitu elokuviin. Siellä pääsi myös pelaamaan huispausta eli heittämään kaatoa huispauksen maalisalkoihin.

Harry Potter Exhibition loppui myymälään, josta sai ostaa kaikenlaista teemaan sopivaa tavaraa. Minä ostin itselleni Tylypahkan logolla varustetun hupparin, jota kannan vieläkin ylpeänä. Lisäksi ostin suklaasammakoita, jossa korttina oli Helga Puuskupuh eli Puuskupuhin tuvan edustaja, kuinka sattuikaan!

Tämä näyttely oli kyllä ihan supermielenkiintoinen ja otin rutkasti kuvia sekä olin niin innoissani, että voitte vain kuvitella miten innoissani tulen olemaan kun joskus pääsen Lontooseen Warner Brosin studioille! Jos lukijoista löytyy Potter-faneja, niin minulla olisi vielä kahdesta Harry Potter elämyksestä omia kokemuksia, joten haluaisitteko kuulla lisää? Toinen sijoittuu Suomeen erääseen tapahtumaan ja toinen Lontoon King’s Crossille?

Seuraavassa kuukauden tarinassa jatketaan seikkailua Alankomaissa!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *