Juhlat

174. Juhannustaikoja

Ihanaa juhannusviikkoa! Tänä vuonna ajattelin lähestyä keskikesän juhlaa, juhannusta, erilaisten taikojen näkökulmasta. Keskikesähän on taianomaista loputtoman valon aikaa, johon voi heittäytyä esimerkiksi taikojen merkeissä. Juhannustaiat ovat osa juhannukseen juhlintaan liittyvää kansanperinnettä. Taikoja tehtiin lähinnä tulevaisuutta ja naimaonnea varten. Naimisiinmeno ja lemmenasiat ovat tulleet osaksi juhannusta, sillä juhlaa on juhlittu myös hedelmällisyyden juhlana.

Kokosin tähän tekstiin internetin syövereistä muutamia juhannustaikoja virittämään mieltä jo juhannuksen tunnelmiin.

Mikäli juhannuskokko on rakennettu esimerkiksi meren rantaan, sen heijastuksen voi nähdä veden pinnasta. Kun tähän peilikuvan päälle kaataa viinaa tai muuta vettä väkevämpää ja sen jälkeen kala pomppaa esiin samasta kohdasta, tietää se intohimoista avioliittoa

Erityisesti naisten uskottiin kasvattavan hedelmällisyyttään ja naimaonneaan, mikäli he onnistuivat hyppäävään palavan kokon tai sen hiilloksien yli.

Kun makuuhuoneen lattian lakaisee puhtaaksi alastomana, vain punainen rihma vyötäröllään, voi nähdä tulevan puolisonsa haamun.

Saunomisen yhteydessä kun kävelee takaperin puupinoa kohti, voi selvittää millaisen puolison tai rakastajan saa. Jos takapuoli osuu halkaistuun halkoon, on tuleva rakastaja varattu tai leski ja jos halko on kokonainen, saa tulevan puolison täysin omaksi.

Kuuntele käen kukuntaa erityisen tarkasti juhannusyönä. Jokainen kerta, kun käki kukkuu on yksi vuosi lisää sulhasen löytymiseen. Jos käki ei kuku lainkaan, löytyy sulho jo samana vuonna.

Kierrä kaivo, lampi tai lähde alasti kolme kertaa keskiyön hetkellä ja sitten kurkkaa sinne. Näin voit nähdä tulevan puolisosi.

Aseta juhannusiltana ennen nukkumaanmenoa pään alle yöksi useita kukkia ja nimeä kukat tuntemiesi miesten mukaan. Se kukka, mikä on aamulla virkeimmännäköinen, on tuleva aviopuolisosi

Kerää seitsemän kukkaa tai yrttiä tyynysi alle juhannusyönä ja tuleva aviopuolisosi näyttäytyy sinulle unessasi. Tai solmi kukkaseppele yhdeksästä heinästä sanaakaan hiiskumatta. Aseta seppele tyynysi alle ja näe unta tulevasta puolisostasi.

Meneekö joku näistä taioista testiin vai kuuluuko juhannukseesi muita suunnitelmia? Joka tapauksessa ihanaa ja turvallista juhannusta kaikille!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *