Fiktiiviset paikat

72. Harry Potter Mikkelissä

Viime viikon lauantaina yksi haaveistani tapahtui, kun pääsin Harry Potter -tunnelmaan (lähes koti)kaupungissa Mikkelissä. Mikkelin musiikkijuhlien päätöspäivä huipentui Harry Potter elokuvista tutun musiikin konserttiin Mikaelissa ja sen kunniaksi päivällä oli oheistapahtumaa kaupungilla.

Oma taloudellinen tilanne ei tällä kertaa mahdollistanut konserttiin pääsyä, mutta ystäväni mukaan se oli hieno konsertti ja Mikaeli oli koristeltu myös Harry Potter -teemaisesti. Samoin aikataulullisesti Naisvuoren yökahvila jäi välistä. Mutta päivälle osuneisiin tapahtumiin pääsin osallistumaan.

Yksi Puuskupuh täällä moi!

Tapahtumien kunniaksi päätin päivittää (lähes) koko päivän Harry Potterille, joten luonnollisesti aamukahvi juotiin Harry Potter-mukista. Päivän asukin valikoitui teeman mukaisesti kun kuljin kesäpäivänä villahuivi kaulassa. Puuskupuhin tupahuivi oli siis kaulassa ja T-paita ja huppari samoin myös Tylypahkan vaakunalla koristeltuja kuten yllä olevassa kuvassa näkyy.

Meidän osalta tapahtuma alkoi Huispausnäytöksellä kauppakeskus Stellassa. Alku tästä missattiin, mutta hieman myöhemmin näytös tuli uudelleen, joten nähtiin alusta asti ja silloin katseltiin ylhäältä käsin, jolloin näki hyvin koko koreografian. Eli kyseessä oli siis Lasten kulttuurikeskus Vekkulan ja Mix Studion yhteistyönä tehty tanssiesitys, jossa oli myös otteita luettuna ja näyteltynä kirjasta. Oli kyllä hienon näköinen show!

Felix Felicis ja monijuomaliemi taikajuomia

Puolelta päivin oli Mikkelin musiikkijuhlien päivän avaus Stellan tähtitorilla, jossa haastateltiin illan kapellimestarina toimivaa Anthony Gabrielea sekä musiikkipäivien entistä johtajaa, jolta siis idea Harry Potter aiheiseen konserttiin ja päivään lähti. Konsertissa siis Lontoon Philharmonia -orkesterin muusikot esittivät John Williamsin musiikkia ensimmäisistä Harry Potter elokuvista.

Torilla lapset ja lapsenmieliset (pitää siis itseni sisällään) pääsi osallistumaan hirnyrkkijahtiin, jossa etsittiin torille piilotettuja maagisia esineitä vihjeiden avulla. Oli hauska ja vihjeet olivat aikuisellekin aika kinkkisiä.

Hirnyrkkijahdissa Mikkelin torilla

Lisäksi ravintola Pormestarissa Mikkelin kaupungintalolla oli tarjolla Tylypahkan Suuren salin juhlabuffet, missä pöydät oli jaettu Suuren salin sisustuksen mukaisesti neljään suureen pöytään. Jokainen pöytä oli koristeltu kunkin tuvan väreillä. Sanoin seurueelleni ennen kuin mentiin syömään, että toivottavasti meidän varaus ei ole Luihuisten pöydässä, mutta niinhän se siellä oli. No ei Luihuisissa ole mitään pahaa.

Pormestari oli kivasti koristeltu Harry Potter henkeen ja jälkiruokien visuaalisointiin oli panostettu. Oli mm. ykkösleffasta tuttu Harry Potterin synttärikakku ja monta muuta herkkua. Pääruoat olivat hyviä, mutta niiden visualisointi oli mielestäni jäänyt hieman vaiheeseen ja niihin olisi voinut panostaa. Jälkiruoat oli taas hieman kuivakan makuisia ja aikaisemmin mainitsemani synttärikakku oli myös aika kuivaa. Kiva muuten, mutta muutamia kehityskohteita.

Luihuisten pöytä Pormestarin Tylypahkan Suuren salin juhlabuffetissa

Päivä oli kiva ja olipa hauska, että tällaista järjestetään Suomessa ja Mikkelissä, mutta muutamia kehityskohteita löysin päivästä. Olen käynyt Helsingissä yhdessä Harry Potter tapahtumassa ja Lontoossa ja Briteissähän kaikki on niin mietittyä ja suunniteltua, että siihenhän ei tätä edes kannata verrata. Mutta olin kävijänä ja fanina kuitenkin tyytyväinen. Jäi harmittamaan, etten päässyt konserttiin, mutta ehkä vielä jonain päivänä pääsen kuulemaan Harry Potter musiikkia livenä. Vaikka sitten siellä Lontoossa, jos nyt Suomessa ei enää samanlaista mahdollisuutta tule.

Sellaisia velhoisia tunnelmia tällä kertaa ja seuraavassa postauksessa kerron tunnelmista Tuusmäen tunnelilavalta!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *