Kotimaa

65. Saimaan kaunein Puumala

Vietin pari päivää mökillämme Puumalassa ja perinteisen mökkeilyn lisäksi ohjelmassa oli myös kesäteatteria ja lavatansseja. Siitä tulikin mieleeni, että Puumalalla on varsinkin kesäisin tarjota matkailijalle niin monenlaisia elämyksiä, joten teenpä aiheesta postauksen ja kerron omasta mielestäni parhaat tärpit, miten saat Puumala-lomastasi kaiken irti.

Hurissalon Harrastajateatteri

Yksi alueen parhaimmista harrastajateattereista ja vaikka on kyse harrastajateatterista niin viihtyminen ja esityksen taso on kyllä priimaluokkaa. Tänä vuonna esityksessä on Evakko – Sutinaa seniorikodissa, joka on sekä hersyvän hauska, että koskettava. Alla on listattuna vielä tulevat esitykset:

  • To 20.7. klo 19
  • Su 23.7. klo 13
  • To 27.7. klo 19
  • Su 30.7. klo 19
  • Ke 2.8. klo 21 yönäytös
Hurissalon harrastajateatterin esitykset esitetään kesäteatteri Hurinassa

Hurissalon Sale

Tämä kyläkauppa palveluineen sinun täytyy käydä kokemassa! Kantatie 62 kulkiessa vain parin kilometrin koukku ja löydät kooltaan pienen mutta palveluiltaan laajan kaupan, jossa voit ruokaostosten lisäksi hoitaa postin, Veikkauksen, Apteekin ja Alkon asioinnin. Lisäksi terassikahviossa saat apua kahvihampaan kolotukseen ja kahvikupposen kaveriksi vaikka jäätelön. Terassilla pääset useampana kesälauantaina laulamaan karaokea ja seuraava karaokeilta onkin lauantaina 22.7.!

Pistohiekan (legendaarinen) tanssilava

Yksi lempparitanssilavoistani, joissa tanssit järjestetään juhannuksesta lähtien joka torstai elokuulle asti. Tanssikansan ykkösnimiä kuten Hurma, Taikakuu ja Yölintu muutamia mainitakseni tanssittavat täällä kansaa. Puumalan Lietvedellä sijaitseva tanssilava on perustettu vuonna 1965 ja 90-luvulla elettiin lavalla kulta-aikaa. Tai niin ainakin minulle on kerrottu tarinoita tanssilavasta. Edelleenkin toiminnassa olevan lavan valtteja on kyllä iso tanssilattia, mihin mahtuu useampikin tanssija yhtä aikaa. Tänä kesänä tansseihin pääsee vielä:

  • To 20.7. Kapa Montonen sekä Yölintu
  • To 27.7. Teemu Roivainen
  • To 10.8. Taikakuu
  • Sekä pe-la 18.-19.8. tapahtuma veteraaniautoille Hayride Jamboree

Lietveden maisematie ja Lietveden kioski

Puumalan parhaimmista kohteista kun puhutaan, niin ei voida olla mainitsematta Lietveden maisematietä ja sen varrella olevaa Lietveden kioskia. Joka kerta, kun ajelen tätä tietä, harmittaa suunnattomasti, että samalla ei voi vangita tämän tien kauneutta valokuviin. Viimeksi torstaina kun kilpaa auringonlaskun kanssa ajoin tätä, meinasi henki salpautua niin kauniisiin maisemiin. Maisematie osuu siis kantatie 62 varrelle ja Lietveden sillan toisessa päässä palvelevasta kioskin tuotteista pääset nauttimaan kauniissa maisemissa.

Pistohiekka Resort

Pistohiekan matkailutoimintaa on elvytetty viime vuosina ja alueella palvelevan Pistohiekka Resortin palveluihin kuulu modernien lomamökkien ja ravintolan lisäksi myös välinevuokrausta ja ohjattuja retkiä. Myös saunaa voi vuokrata yksityiskäyttöön ja siellä on myös yleinen saunavuoro, jolloin pientä maksua vastaan pääsee saunomaan. Ainakin viime vuonna kävimme pyöräretken päätteeksi täällä saunassa, joten luulen, että sama on myös tänä vuonna. Lisätietoja kohteesta heidän nettisivuillaan: https://www.pistohiekka.fi/

Pistohiekka Resortin upeita maisemia!

Sahanlahti Resort

Toinen mainitsemisen arvoinen matkailukohde Puumalassa on kyllä ehdottomasti Sahanlahti Resort! Tästä paikasta olenkin tehnyt erikseen jo oman tekstin, mutta kolmen eri ravintolan, erilaisten majoitustilojen, elämysverstaan konsertti ja stand-up iltojen, vierasvenelaiturin ja välinevuokraamon käsittävä kokonaisuus Saimaan rannalla ja on kyllä paikka, mikä pitää kokea! Linkki yrityksen nettisivuille: https://www.sahanlahtiresort.fi/

Norppapolku ja laavu

Retkikohteitakin Puumalassa on vaikka millä mitalla, joista yksi on Norppapolku, joka on myös Saimaa Geopark kohde. Puumalan kauneimman luontopolun voi kulkea joko kokonaan, jolloin matkan pituudeksi tulee 13 km, tai valita lyhyemmistä kierroksista. Kitulan lenkki on pituudeltaan 3 km, Kaivannon kieppi 4 km ja Kotkatsaaren kierros 2,8 km. Reitillä on useampi lähtöpiste: Puumalan satama ja hissitorni (parkkipaikat sillan alla tai Veeran rannassa), Kitulanniementien ja Luukkolantien risteyksestä (Luukkolantie 77) sekä Kaivannosta osoitteessa Luukkolantie 277. Kaivannolta on vain 100 metriä Norppalaavulle.

Puumalan saaristoreitti

Ja kun luontoreiteistä ja Puumalasta puhutaan, ei voi olla mainitsematta Puumalan saaristoreittiä, joka on siis 60 kilometrin mittainen pyörälenkki. Tämän lenkin varrella näet todellakin Puumalan saariston parhaat kohteet. Reitin voi kiertää molempiin suuntiin ja matkan varrelle osuu niin lossi- kuin lauttamatka. Lauttamatkan liput tulee varata etukäteen. Lisätietoa reitistä ja lauttamatkojen aikataulut ja liput: https://visitpuumala.fi/pyoraile_ja_patikoi/saaristoreitti/

Tämän reitin olen kiertänyt itse kahdesti. Ensimmäisen kerran kesällä 2018 ja uudelleen viime kesänä. Taidankin kertoa molemmista reissuista ihan omassa tekstissä vielä tämän kesän aikana!

Viime kesän Puumalan saaristoreitiltä

Puumalassa on kyllä monia hienoja kohteita, joista osa on vielä minullakin kokematta, vaikka Puumalassa olenkin koko ikäni pyörinyt joka kesä. Mutta niinhän se on, että lähiseutu on yleensä se kaikkein tutkimattomin paikka ja siihen olen itse tekemässä koko ajan hyvää vauhtia tekemässä muutosta!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *