Kotimaa

44. Sahanlahti Resort

Nyt vihdoin postaus Sahanlahdesta tulossa. Lupailin jo viime kuun lopussa tätä, mutta väliin on mahtunut pari muuta ajankohtaisempaa ja sillä hetkellä mielenkiintoisempaa kirjoitettavaa, niin siksi tämä aihe käsitellään vasta nyt. Käytiin tosiaan vappuaattona vappubrunssilla Sahanlahdessa ja siitä sainkin ideaksi kirjoitella vähän tästä paikasta.

Sahanlahti Resort sijaitsee Puumalassa noin 8 kilometriä kirkonkylältä Mikkeliin suuntaan. Sahanlahti on vanha sahalaitos ja itse asiassa yksi Saimaan alueen vanhimmista. Sahanlahti syntyi vuonna 1765 perustetun vesisahan ympärille.

Tervetuloa Sahanlahteen!

Nykyisin Sahanlahti on maineikas ja perinteikäs matkailukeskus, jonka maisemat ovat vertaansa vailla. Sahanlahdessa palvelee kolme ravintolaa: Ravintola Koskivahti, Kesäravintola Rantamakasiini ja Avotuliravintola Pajapirtti. Kaikki kolme ravintolaa tarjoavat lähiruokaa ja lähialueen raaka-aineista valmistettua ruokaa.

Ravintoloiden lisäksi tarjolla on majoitusta muun muassa Sahan hotellissa sekä Sahakylän Villoissa. Lisäksi alueella on oma caravan-alue sekä vierasvenesatama. Majoitusta löytyy siis niin yhdelle hengelle kuin isommallekin perheelle tai matkaseurueelle.

Upea miljöö ympäröi Sahanlahtea

Aktiiviteeteistä ei ole myöskään pulaa, sillä tekemistä Sahanlahdessa riittää. Sahanlahden saunoissa pääset nauttimaan saunaelämyksestä Artturin-saunarakennuksen savusaunassa ja isossa sähkösaunassa sekä Niskalammen saunassa. Välinevuokraamosta voit vuokrata mm. soutuveneitä, kanootteja ja Sup-lautoja sekä uutuutena padel-kentän.

Lisäksi Sahan elämysverstaalla pääset tulevana kesänä 2023 nauttimaan LÄHELLÄ-konserteista, joita järjestetään sekä keskiviikkoisin että sunnuntaisin. Sunnuntaisin konsertit ovat brunssikonsertteja. Täällä pääset tunnelmoimaan hyvästä musiikista, sillä ensi kesänä elämysverstaalla konsertoi mm. Katri Ylander, Diandra, Mikko Harju ja Suvi Teräsniska.

Vappubrunssin herkkuja

Sahanlahden erinomaisuuden on huomanneet muutkin ja suositun matkailukohteen lisäksi yritys on saanut useita palkintoja. Sahanlahti on palkittu vuoden 2014 Etelä-Savon ruokamatkailuyrityksenä ja vuonna 2015 Vuoksen Vesistöalueen vuoden vierasvenesatamana. Vuonna 2019 Suomen Matkailijayhdistys SMY ry valitsi Sahanlahden kotimaan matkailun huippukohteeksi. Puumalan yrittäjät valitsivat Sahanlahden Puumalan vuoden yritykseksi vuonna 2020 sekä Etelä-Savon maakuntaliitto palkitsi yrityksen Etelä-Savon parhaimmiksi vuonna 2021.

Vastuullisuus on nykypäivänä yhä tärkeämpää eikä tätäkään asiaa ole Sahanlahdessa viitattu kintaalla vaan yrityksellä on kaksi vastuullisuudesta viestivää sertifikaattia: Suomen luomumatkailuyhdistys ECEAT:n sertifikaatti sekä VisitFinlandin Sustainable Travel Finland (STF).

Tylsää päivää ei siis näy, jos Sahanlahteen käy! Lähteet tähän tekstiin sekä lisätietoja yrityksen tarjoamista palveluista: Home – Sahanlahti Resort. Vaikka en ole majoittunut, saunat on kokematta sekä monia muitakin aktiviteetteja vielä testaamatta, niin silti voin lämpimästi suositella kyseistä paikkaa!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *