Kotimaa,  Retkeily

176. Juhannusseikkailu 2024

Tämän vuoden juhannus vietettiin Pohjois-Karjalan suunnilla sukulointi-mökkeily-autoretkeily teemalla. Suunnitteluvastuu oli täysin toisella osapuolelle, koska itse halusin kerrankin nostaa kädet pystyyn ja vain istua auton kyytiin ilman stressiä mihin pitäisi päästä ja mihin aikaan ja mitäs sitten.

Perjantaina puolen päivän jälkeen lähdettiin matkaan, kun mä olin saanut työviikon päätökseen. Ensimmäinen pysäkki omilla vanhemmilla, johon vietiin kissat hoitoon viikonlopuksi ja sitten suunnattiin kohti Savonrintaa, jossa mökkeilimme appiukon mökillä. Illan ohjelmassa oli grilliruokaa sekä saunomista ja loppuillaksi suuntasimme Kermankosken lavalle juhannustansseihin.

Ihanan hauska yksityiskohta Kermakosken lavalta

Kermankosken lava sijaitsee Kermassa, Heinävedellä ja tämä oli tosi ihana tanssilava! Ihana miljöö, kivat puitteet, kunnon kokoinen tanssilava ja muutenkin erittäin viihtyisä paikka. Juhannusaaton tansseja tahditti Antti Ahopelto, mutta on siellä kesän aikana esiintymässä myös minun suosikkini Hurma ja Taikakuu. Lisätietoja lavasta ja sen ohjelmistosta täältä.

Yö vietettiin reissupakun tavaratilassa ja en ole pitkiin aikoihin nukkunut niin hyvin kuin silloin! Alkuyöstä pelkäsin, että mitä jos tulee kylmä, mutta villasukat, makuupussi ja villapaita nukkuessa sekä hieman viileämpi ilma takasi makoisat yöunet!

Juhannusneito juhannusseikkailulla Kermakoskella

Hitaan aamupalan syötyämme keräsimme kimpsumme ja kampsumme ja lähdimme kohti Pohjois-Karjalaa (Savonranta entisenä kirkonkylänä kuuluu nykyään Savonlinnan kaupunkiin ja näin ollen Etelä-Savoon) ja toisen päivän kohdetta Rääkkylää. Kumpikin oltiin hieman skeptisiä mitä tästä nyt oikein tulee tai että mitä nyt oikein Rääkkylässä voisi olla, mutta saimme suosituksen mennä Paksuniemen satamaan. Ja tämähän oli oikein löytö!

Paksuniemen sataman idyllistä miljöötä

Ihanan vanhan meijerin ja myllyn satamaan oli tehty ihana vierasvenesatama, jossa löytyi ravintola, majatalo ja leirintäalue. Sinne hiekkaparkkiin teimme oman leirimme järvimaisemalla. Ruokaa retkikeittimellä, pari geokätköä pyöräillen, kahvia ravintolan terassilla, pulahdus järveen ja parisuhteen testausta mölkyllä. Näistä oli meidän juhannuspäivä tehty!

Jos pe-la yö nukutti autossa makoisasti, niin la-su yö sitten taas ei. Teimme sen virheen illalla, että pidimme ovia auki, jolloin itikat ehti löytää sisälle ja kun ovet suljettiin ja makuupussi vedettiin korville, löysi itikat myös inisemään korvan juureen ja imemään verta iholta. Yö nukuttiin sitten hyvin pienissä pätkissä ja puoli seitsemän aamulla luovutimme ja lähdimme keittelemään aamupuuroa ja -kahvia trangialla. Aamupalan jälkeen leiri taas kasaan eli pyörät auton edestä autoon kyytiin ja kohti anoppilaa ja valmista ruokapöytää ja itikkavapaita päikkäreitä.

Leiriauton maisemat kohdillaan!

Anoppilan vierailun jälkeen suuntasimme sitten takaisin kotiin parin lyhyen mutkan kautta ja illalla kotiin saapuessa oli kyllä rättipoikkiväsynyt olo. Oli kivaa olla reissussa, mutta oli kivaa myös palata takaisin kotiin. Maanantai-aamulla oli hieman hankalaa nousta töihin, mutta jo illasta tuntui siltä, että ehkä se reissu kuitenkin auttoi arkeen. Ja onhan tuolla horisontissa siintämässä parin viikon kesäloma ja reissu Riikaan! Siitä lisää sitten jossain vaiheessa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *