Retkeily

181. Retkipäivä Neitvuorella ja Anttolassa

Viime lauantaina retkeiltiin pitkästä aikaa ja kohteena oli jo entuudestaan tuttu Neitvuori Anttolassa. Toki täällä emme ole käyneet kuin kerran pari vuotta sitten syksyllä, joten oli kiva nähdä maisemat nyt myös kesällä. Ja ne on muuten huikeat!

Neitvuori sijaitsee Anttolassa, Mikkelissä ja on näyttävä näköalapaikka, josta aukeaa huikeat maisemat sokkeloiselle Luonterille. Se on Etelä-Savon korkeimpia paikkoja 184 metrin korkeudelle merenpinnasta. Neitvuori on yksi Saimaa Geopark-kohde ja sen kallioperä koostuu killeignessin ja graniitin muodostamasta seoskivilajista, suonigneissistä.

Neitvuorella on kaksi retkeilyreittiä; noin 4 kilometrin mittainen Hiijjen silmukka ja noin 12 kilometriä pitkä Hiidenkierros, josta on yhteys Metsäväkitaipaleelle, joka on Juvan kunnan alueelle jatkuva pidempi retkeilyreitti. Lauantaina kiersimme Hiijjen silmukan.

En tiedä kummin päin reitti olisi helpompi kiertää, koska olemme nyt molempina kertoina aloittaneet sen menemällä ensin Neitvuoren huipulle, jolloin kipuamista on aika paljon ja sitten tultu takaisin loivempaa reittiä. Toisaalta näköalojen takia retkelle on lähdetty, joten on ne kiva nähdä ensin ja toisaalta olisi se nousu ollut laskuna myös aika haastava.

Neitvuorelta aukeaa monia erilaisia näköalapaikkoja ja kun pääsimme korkeimmalle kohdalle ihailemaan maisemia, niin kyllä siinä kävi mielessä, että eipä tarvinnut kauas kotoa lähteä nähdäkseen jotain näin upeata. Lapin tunturit ja Kolin kansallismaisema ovat totta kai upeita nekin ja ihan oma lukunsa, mutta kyllä noissakin maisemissa sai itsensä sanattomaksi ja sielunsa lepäilemään.

Meillä oli matkassa eväät ja ne pysähdyimme syömään laavulle, johon on esteetön pääsy ja parkkipaikalta noin kilometrin verran matkaa. Oli makkaroitakin, mutta jostain syystä retkikumppanit eivät jaksaneet lähteä nuotion tekoon (vaikutti myös ehkä se, että kolmeksi oli luvattu vesisadetta ja kun saavuimme autolle, niin tuuli sen verran enteilevästi), joten lähdimme sitten päivän toiseen kohteeseen eli Anttolan satamaan.

Vaikka olen monesti käynyt Anttolassa ja vielä useammin ajanut sen ohi matkalla mökille tai muualle, niin silti en ole satamassa käynyt lainkaan. Haimme kaupasta jäätelöt ja söimme ne satamassa. Siellä oli terassiravintola Poiju, jonka terassi oli täynnä porukkaa ja tosi kivannäköinen leikkipuisto merirosvolaivoineen. Kiva kohde siis lapsiperheille. Anttolan satamassa on myös vierasvenelaituri, joten kohteeseen voi saapua myös veneelle

Satamasta kävimme vielä Lotjasaaressa, joka on vuokrattavien venepaikkojen satama. Retkikumppanit ovat kiinnostuneita erilaisista veneistä, joten heille täällä oli nähtävää ja ainahan se on ihan kiva viettää hetki veden äärellä.

Koska makkarat oli jäänyt paistamatta ja lounas oli jäänyt kevyemmän puoleiseksi, matkalla takaisin Mikkeliin pysyimme päivän teemalle uskollisina ja suuntasimme Mikkelin satamaan. Siellä Satama Cafe & Bistrossa herkuttelimme burgereilla ja salaateilla, sekä katselimme Mikkelin maisemia.

Päivä kruunattiin kotona tehdyllä pikamansikkakakulla, joten ei voi muuta sanoa kuin täydellinen kesäinen vapaapäivä!

Tsekkaa vielä lisätiedot päivämme kohteista. Neitvuoren reitit, Anttolan satama, Anttola Lotjasaari ja Satama Cafe & Bistro

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *