Kulttuuri

180. Etelä-Savon Kesäteattereita 2024

Kesäteatterikausi kuumimmillaan, joten viimeistään nyt on aika kirjoittaa aiheesta ja esitellä tämän vuoden kesäteatteriesityksiä. Itselläni olisi tarkoitus käydä katsomassa tänä vuonna vähintään kolme esitystä, joista yksi on jo takanapäin. Toki valinnanvaraa ja vaihtoehtoja on vaikka muille jakaa, joten siksi kokoankin tähän nyt muutaman jo vuosien aikana hyväksi havaitun kesäteatterin tämän kesäisen esityksen yhteen postaukseen.

Hurissalon Harrastajateatteri esittää Rakkautta ilmassa

Kesäteatteri Hurinassa Hurissalossa on Rakkautta ilmassa Markku Hyvösen käsikirjoittamassa ja Ilkka Korhosen ohjaamassa näytelmässä. Luvassa on hauskoja hahmoja, loistavaa huumoria ja vuosien tuomalla kokemuksella tuttuun tapaan tunnelma katossa.

Ensi-ilta oli tiistaina 2.7. ja esityksiä on elokuulle asti aina pari viikossa. Lisätietoja saat esimerkiksi tämän linkin takaa.

Hurissalossa Kesäteatteri Hurinassa viime vuonna 2023 esitetyn Evakon käsikirjoittaja on sama kuin vuoden 2024 Rakkautta ilmassa -näytelmän.

Ristiinan kesäteatterissa Kulkurin Valssi

Ristiinan kesäteatterissa nähdään tänä kesänä klassikkonäytelmä Kulkurin Valssi eli Koivusaaren kartanon salaisuus. Näytelmä ja käsikirjoitus perustuvat vanhaan suosittuun ruotsalaissävelmään. Se on romanttinen seikkailu vuosisadan vaihteessa Koivusaaren suuressa kartanossa, missä valmistellaan kreivin tyttären ja Kuusisaaren ainoan perillisen häitä. Kaikki kuitenkin menee solmuun, kun taidemuotokuvamaalari saapuu taloon….

Tänään sunnuntaina 7.7. on ensi-ilta ja näytöksiä nähdään heinäkuun lopulle saakka. Käy kurkistamassa tarkat tiedot näytelmästä, esityksistä ja osta itsellesi liput: kesäteatterin nettisivuilta

Koirakiven kesäteatteri esittää Kaksi Puuta

Tänä kesänä Koirakivellä soi Juha Tapion tunnetut hitit. Kaksi puuta -musiikkikomedia on Osku Valveen ja Otto Kanervan kynästä syntynyt näytelmä, johon on lisätty ripaus paikallisia mausteita. Hauska ja romanttinen tarina jäyhästä läänin nuohoojasta ja hänen taiteilijanaapuristaan.

Ensi-iltansa näytelmä sai lauantaina 29.6.2024 ja esityksiä on vielä tulevan viikon. Tämän linkin takaa löydät tarkemmat tiedot. Ja näytelmän nähneenä, voin kyllä suositella mennä katsomaan.

Kaksi Puuta Koirakiven kesäteatterissa kesällä 2024

Mäntyharjun kesäteatterissa Rusetteja vanhasta muistista

Marko Laihisen käsikirjoittama ja Sami Sivosen ohjaama näytelmä ”Rusetteja vanhasta muistista” on nykyaikaan sijoittuva lämminhenkinen kansankomedia. Humoristiset henkilöhahmot ja pikkukylän tapahtumat nousevat esiin kun Fanny ei suostu muuttamaan uuteen palvelutaloon.

Näytelmän ensi-ilta on ollut sunnuntaina 30.6. ja esityksiä on vielä ensi viikolla ma, ti, ke, to ja la sekä yönäytös elokuussa. Tsekkaa tarkemmat esitysajat ja lipun hinnat Mäntyharjun kesäteatterin sivuilta

Mikkelin teatterin Naisvuoren näyttämöllä Helppo Ero

Tänä kesänä Mikkelin Naisvuoren valloittaa koomisen kova kvartetti: Mika Nuojua, Jukka Rasila, Pauliina Hukkanen ja Joonas Kääriäinen. Pekka Laasosen ohjaama näytelmä kertoo Mika Laaksosta, ammattitaitoisesta eroterapeutista. Työstään huolimatta Mika ei tunnu pääsevän eroon yhtään mistään ja arkeensa leipiintyneenä päättää hankkiutua kerralla eloon kaikesta. Luvassa siis koomisin kohellus, jossa katsojan nauruhermot on koetuksella.

Ensi-ilta näytelmällä on ollut jo kesäkuussa, mutta näytöksiä on edessä heinäkuun loppuun asti. Lisätietoja näytelmästä, lipun hinnoista sekä esitysajoista https://mikkelinteatteri.fi/ohjelmisto/kesateatteri-helppo-ero/

Pari vuotta sitten kävin viimeksi katsomassa Naisvuoren kesäteatterin ja aina se on ollut korkeatasoinen näytelmä!

Tuusmäen kesäteatteri esittää Mooseksen Perinnön

Heikki Luoman käsikirjoittamaan TV-sarjaan pohjautuva ja Tuomo Salmelan ohjaama Mooseksen perintö herää eloon Tuusmäen tunnelilavalla tänä kesänä. Uusitussa katetussa katsomossa katsojat pääsevät kurkistamaan Kuusniemen kunnan elämään ja kuinka huoltamomagnaatti Turpeisestä tulee miljönääri.

Tämän viikon tiistaina ensi-iltansa saanutta näytelmää pääsee katsomaan vielä muutaman viikon ajan ja tämän linkin takaa löydät lisätietoja.

Mukavia teatterihetkiä kaikille, eiköhän jokaiselle teatterinystävälle löydy mielenkiintoista katsottavaa! Minulle kesä ei ole mitään ilman kesäteattereita <3

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *