Kotimaa,  Matkailu ja retkeily,  Retkeily

159. Ristiin rastiin Kalevankangasta

Vappupäivää vietimme pyörän selässä pyöräillen ympäri Kalevankankaan ulkoilualuetta Mikkelissä. Kalevankankaalla on useita valaistuja ulkoilureittivaihtoehtoja, joissa voi lenkkeillä ja pyöräillä kesäisin sekä hiihtää talvisin. Reittejä löytyy sekä helppoja, keskivaativia ja vaativia vaihtoehtoja.

Monikäyttöreitit: Nallepolku 2,8 km, Otson oikaisu 4,2 km ja Karhun kiertämä 6,2 km ovat käytössä sekä talvella että kesällä. Ulkoilureittien ja latujen lähtöpaikalta noin 1,6 kilometrin päässä on myös laavu, jossa on nuotiopaikka. Tänne kulkee helppo latu-ura, joten myös talvella voi helposti esimerkiksi hiihtolenkin varrella käydä nuotioeväitä syömässä.

Kalevankankaalla kulkee lisäksi noin 3 kilometrin mittainen luontopolku, joka on merkattu valkoisin saukon kuvilla varustelluin merkein. Polku kulkee Hanhilammen ympäri ja siellä esitellään Kalevankankaan harjuluontoa, joka edustaa harvoja säilyneitä yhtenäisiä harjualueita Mikkelin alueella aiemmin laajemmin sijainneesta harjujonosta. Kasvien ja eläinten lisäksi luontopolulla esitellään jääkauden ihmeitä, pohjaveden muodostumista ja paikallista historiaa samalla kohdistaen huomiota luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonsuojeluun.

Kalevankankaalta löytyy myös ulkoilureittien lisäksi ulkokuntoiluvälineitä sekä kuntoportaat. Voisi siis sanoa, että täältä löytyy jokaiselle jotain!

Kalevankankaan kuntoportaissa pääsee tekemään hyvän porrrastreenin!

Emme keskiviikkona kiertäneet mitään erityistä polkua vaan pyöräilimme ristiin rastiin ja mikä suunta näytti hyvältä. Välillä tulimme johonkin samaan risteykseen eri kautta, ja jatkoimme vähän aikaa samaa matkaa, kunnes taas käännyimme jonnekin uudelle reitille. Kilometrejä kertyi mittariin noin 22 ja pyöräretkellä nautimme kevätsäästä kolmen tunnin verran. Erittäin hyvä vappupäivä siis!

Seuraavassa teksteissä vinkkejä äitienpäivän viettoon!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *