Kuukausi pähkinänkuoressa

138. Helmikuun hetkiä

Niin se vaan helmikuukin taas vain vierähti ja nyt eletään jo kolmatta päivää maaliskuussa! Helmikuu vuoden lyhyimpänä kuukautena menee kyllä äkkiä ja onhan siellä paljon kaikkea touhuttavaa.

Helmikuun alussa herkutellaan Runebergin tortuilla ja heti pian sen jälkeen muistetaan ystäviä ja rakkaita ystävänpäivänä. Koulujen talvilomakausi alkaa ja sattuupa siihen saumaan sopivasti myös laskiainen ja laskiaispullat!

Minun mielestäni laskiaispullat kuuluu syödä hillolla!

Päivä alkaa pidetä ja on pitempään valoisaa. Tammikuun paukkupakkasista ollaan päästy, joten ulkoiluun ja ulkoaktiviteetteihin on mainio sauma. Ja ulkona on kaunis sää kun aurinko näyttäytyy ja hohtaa hangesta, niin kuin Yö-yhtyekin laulaa hittikappaleessaan ”on hanki niin kuin helmikuisten aamujen”

Minulle henkilökohtaisesti vuoden alku on aina vähän vaikeaa aikaa ja en siihen osaa kyllä sanoa mitään yksittäistä syytä. Monena vuonna juuri tammikuussa on moni sellainen huolenaihe tupsahtanut elämään juuri silloin. Jouluihmisenä myös joulun ajan loppuminen melko paljon surettaa.

Siksi tykkään helmikuusta enemmän. Helmikuussa olen päässyt yli vuoden vaihtumisesta ja joulun päättymisestä. Pitenevät päivät antaa virtaa ja ajatukset alkaa suuntautua jo kevääseen ja kesään. Pitäähän lomatoiveita alkaa miettimään, joten pakostakin sitä miettii jo kesää.

Pitkäjärven jäällä oli ihanaa kävellä kauniina pakkasaamuna. Siellä voi myös retkiluistella ja hiihtää

Helmikuun arkisia hetkiä hyvin katkaisee edellä mainitsemani juhlapyhät ja on kiva, että joulun jälkeen saa taas herkutella ihan luvan kanssa (ainahan saa, mutta tiedättehän tammikuun fiiliksen, kun kaikki pidättäytyy herkuista joulupyhien jälkeen). Nyt vain sitten odottamaan seuraavaa ruokajuhlaa eli pääsiäistä!

Arkisten asioiden lisäksi helmikuussa käytiin pilkillä, retkeilemässä Kaihun kierroksella, tavallista pidemmällä kävelylenkillä Pitkäjärven jäällä ja Sahanlahden saunapäivässä. Kaikin puolin mukava helmikuu, joten nyt voi suunnata ajatukset jo meneillään olevaan maaliskuuhun!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *