Kesä

179. Mökki – Sielunmaisemani

Hektinen työviikko, johon on mahtunut monenlaista työtehtävää. Kaikkialla kaamea helle, joka tuntuu kaupungissa ihan turkasen kuumalta. Väsymystä ilmassa ja tarvetta omalle ajalle. Mikä olisikaan parempi suunnitelma kun suunnata mökille ihan itsekseni?

Ennen kuin voi mökille asti ajaa, on pakollinen pysähdys tehtävä Hurissalon Salella, jossa hoitui tankkaus monessakin mielessä. Kaupasta ruokaa päiväksi, vesipisteeltä raikasta vettä ja polttoainetankista hieman menovettä. Vielä irtojäätelö terassilla, niin matka voi kohti mökkiä jatkua.

Kun kylmätavarat on saatu kylmään ja kamat sisälle, istahdus mökin terassilla ja syvään huokaaminen. Puhelin älä häiritse tilaan ja ristikkolehti syliin viinirypäleiden ja siiderin kaverina. Hetki aikaa ihan vaan itselleni.

Hieman myöhemmin alkaa nälkä kurnia, joten aika valmistella illan ruoka eli grillattuja täytettyjä herkkusieniä. Hyvin simppeli resepti: grilliherkkusieniä, huuhtelu ja kannat pois, tuorejuustoa kantojen tilalle, pari pekonia käärittynä ympärille ja muutaman minuutin grillaus joka puolelta! Kaveriksi salaattia ja lasillinen valkoviiniä. Kun nautit vielä ulkona järvimaisemassa, on elämys täydellinen!

Majan siirto terassilta kallion päälle keinuun ja ristikkolehden täyttöä. Jossain vaiheessa sauna lämpimäksi ja samalla jatkuu rennosti ottaminen. Saunan löylyissä viimeisetkin stressit häviävät ja viimeistään pulahdus virkistävään järveen saa elämän ja kesän tuntumaan juuri sillä hetkellä täydelliseltä.

Saunan jälkeen vielä yksi siideri ja tyynessä kesäillassa ilman itikoita on mukava vaan istuskella (ja täytellä sitä ristikkolehteä). Jossain vaiheessa nukkumatti kuitenkin kolkuttelee ovelle, joten aittaan kömpiminen edessä ja makoisat yöunet siellä.

Aamulla kaikessa rauhassa aamupalan laittoa ja sen nauttiminen tietenkin ulkona. Päivälle ei muuta ohjelmaa kuin puukorin täyttö ja rennosti ottaminen, joten kallion päälle keinuun neulomaan, lukemaan, ristikoita tekemään, kuuntelemaan yksi jakso podcastia ja ottamaan aurinkoa.

Loput herkkusienet grilliin ja salaattitarvikkeista salaatti niiden kaveriksi. Astioiden tiskaus ja vielä pulahdus järveen sekä hetki itsekseni ennen kotimatkaa. Suunta ei ollut kuitenkaan ihan vielä kotiin vaan ensin Juvan kautta koukkaus, joten Lietveden kioski pakollisena pysähtymispaikkana ja jäätelö ja kahvi siellä.

Jos joskus, niin nyt 24 tuntia oli juuri täydelliset. Tällaiset kuulumiset siis viime viikkoiselta mökkireissulta. Seuraavassa tekstissä onkin aika esitellä tämän vuoden kesäteatteriesityksiä, kun olen ihan vallan sen unohtanut! Siihen asti siis, mukavia heinäkuun hetkiä!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *