Retkeily,  Talvi

141. Tonnipilkissä

Viime viikon lauantai vierähti juvemmalla mukavan tapahtuman, ulkoilun ja pilkkimisen merkeissä. Hatsolan koulun ja vanhempainyhdistyksen järjestämä Tonnipilkki-tapahtuma toisin sanoen oli ohjelmassa ja seuraavaksi aionkin kertoa teille lisää tästä minulle tärkeäksi muodostuneesta tapahtumasta.

Tonnipilkki on Hatsolan koulun lasten hyväksi järjestetty pilkkikilpailu, joka on toiminut jo vuodesta 1998. Tapahtuma on siis tuttu itselleni jo lapsuudesta ja kouluajoilta, ja nyt kummipoikien ja muutenkin kannatuksen vuoksi tulee joka vuosi vierailtua siellä. Parina viime vuonna olen mennyt myös jäälle pilkkimään, sillä kalastuskärpäsen purema on iskenyt kalastavan avopuolison kautta.

Tonnipilkkiä sponsoroi moni yritys, yhdistys ja yksityishenkilö

Tonnipilkki järjestettiin tänä vuonna Murtosen rannassa Hatsolassa lauantaina 9.3. klo 10-14. Tämä oli siis kilpailuaika, mutta ilmoittautuminen alkoi jo klo 9. Koko tapahtuman ajan myytävänä oli arpoja sekä kahvio palveli suolaisten ja makeiden herkkujen sekä makkaroiden merkeissä. Kilpailussa oli yhteensä neljä sarjaa: koululaiset, naiset, miehet yli 65-vuotiaat ja miehet. Tänä vuonna saaliit jäi melko vähille, mutta silti hauskaa oli.

Tapahtuman tuotto käytetään lyhentämättömänä Hatsolan koulun lasten hyväksi ja se on siis tärkeä osa koulun varainkeruuta. Tuoton avulla koululle on hankittu leluja ja liikuntavälineitä sekä järjestetty retkiä ja kulttuurielämyksiä kaikille koulun ikäluokille.

Todistetusti jäällä käytiin, vaikka ilman kalaa tultiinkin rantaan!

Tänä vuonna pilkkikisaan osallistui 121 pilkkijää ja kilpailun sekä arpojen ja kahvion myynnillä lasten hyväksi saatiin kerättyä yli 4000 euroa! Hyvä päivä siis monessakin mielessä.

Jos ja kun kiinnostuit tapahtumasta, käy katsomassa: https://tonnipilkki.wixsite.com/2024 sekä instagramista @tonnipilkki, niin näet päivän tunnelmia jälkikäteen. Suurella todennäköisyydellä eiköhän tapahtuma myös järjestetä ensi vuonna, joten sitten ei muuta kuin mukaan!

Maisemat ja kelit oli kohdallaan!

Kiitos tapahtuman järjestäneille! Vaikka kalat jäi omalta osaltani järveen, niin hyvä mieli lähti mukana kotiin ja tulihan neljästä ostetusta arvasta kolmesta jopa voitto! Yksi palkinnoista oli villalätsä, joka lähti heti käyttöön.

Seuraavan kerran kuullaan täällä blogin puolella taas Amsterdamin tarinoita. Siihen asti siis ja koittakaa olla kaatumatta, kun ulkona on TODELLA liukasta!

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *