Kuukausi pähkinänkuoressa

148. Maaliskuun mutinoita

Se olisi huhtikuu ja kevät täällä! Minulle pääsiäinen tarkoittaa aina kevättä ja tänä vuonna, kun sitä vietettiin jo maalis-huhtikuun vaiheessa, on kevät alkanut minun mielessäni ja sydämessäni. Hypätään kuitenkin vielä vähän talven tunnelmaan, kun pohditaan mitä maaliskuussa oikein tapahtui.

Vaikka virallisesti maaliskuu on jo kevätkuukausi, minä miellän sen kuitenkin vielä talvikuukaudeksi, koska useimmiten silloin on vielä hyvät talvikelit ja pääsee nauttimaan vielä viimeisistä talviharrastuksista. Maaliskuu veikin minut tänä vuonna toisen kerran tälle talvea ladulle sekä pari kertaa pilkkimään. Viimeisellä kerralla sainkin elämäni parhaimman pilkkisaaliin 1,2 kg ja isoimmat ahvenet 400g ja 310 g.

Tässä osa pilkkisaalista, lisää tuli myöhemmin

Toinen pilkkireissu suuntautui kuun alussa Tonnipilkki-tapahtumaan ja siitä kirjoittelinkin ihan oman tekstin, jonka pääset lukemaan tämän linkin takaa. Sieltä ei tullut kalasaalista, mutta hyvä mieli ja hyvän asian puolesta kannatus.

Pari läheistä matkasi Lappiin nauttimaan kevättalvesta, mutta kun minulle se ei ollut mahdollista ja lunta tuli hieman lisää tänne eteläänkin, otin sukset ja suuntasin Pitkäjärven jäälle hiihtämään. Siellä on tullut lenkkeiltyä useampaan otteeseen ja sukset jalassa pitikin hiihtää ihan järven päähän ja takasin jolloin matkaa tuli hieman vajaa 10 kilometriä. Kyllä kropassa tuntui sen jälkeen.

Puitteet oli kuin olisi ollut Lapissa, vaikka olinkin (vain) Mikkelissä.

On tullut pienimuotoiseksi perinteeksi käydä maaliskuussa sukuloimassa Savonlinnassa kumppanini sukulaisten luona, joten sellainen reissu mahtui myös tähän kuukauteen. Samalla kertaa kävimme myös Olivia-kirppiksellä, joka siis sijaitsee Savonlinnan linja-autoasemalla. Muutenkin viime kuussa tuli käytyä useampaan otteeseen Mikkelin kirppiksillä ja löytöjäkin löytyi!

Maaliskuu huipentui sitten Helsingin reissuun ja sen kuulumiset kerrottuna tässä tekstissä sekä pääsiäiseen. Kirjoitan pääsiäisestä ihan oman tekstin, mutta se meni tänä vuonna sopivassa suhteessa reissussa, töissä ja kotona. Herkkuja tuli syötyä ja työvuoron ansiosta pääsin mukaan pääsiäistapahtumaan. Mutta tästä kaikesta ensi tekstissä lisää!

Savonlinnan Olivia-kirpputorin tunnelmaa

Muuten maaliskuu menikin sitten kotona ollessa ja töitä tehdessä. Kotona vietetty aika täyttyi käsitöistä, tämän blogin kirjoittamisesta, lenkkeilystä sekä ehdin lukea parikin kirjaa. Olihan maaliskuussa myös naistenpäivä, mutta sitä ei tänä vuonna vietetty sen kummoisemmin. Sellaisia mietteitä ja mutinoita maaliskuusta, tervetuloa huhtikuu!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *