Kesä,  Kevät

163. Kevät- ja kesäfiilistelyä

Jos pääsiäinen aloittaa minulle kevään, niin vappuna viimeistään sen toivoo saapuneen ja äitienpäivänä kevään tulon viimein tajuaa. Kesä alkaa viimeistään valmistujaisviikonlopusta ja juhannuksena toiveissa olisi jo täysi kesäfiilis. Tänä vuonna en olekaan vielä fiilistellyt valon määrän lisääntymistä muissa kuin kuukauden koostepätkissä, joten nyt luvassa yhden postauksen verran fiilistelyä keväästä ja kesästä!

Keväästä on pikkuhiljaa muodostunut lempivuodenaikani lisääntyvän valon, toiveikkuuden ja sen tunteen, että kaikki on vielä edessä, johdosta. Keväällä luonto herää lumen alta ja tämähän tarkoittaa puutarhatöiden aloittamista. Luontopolut sulavat ja lenkkeilymahdollisuudet laajenevat.

Viime vuosina on tuntunut, että kesä on täynnä velvollisuuksia, joten keväässä on huippua se, että jokainen vapaapäivä ei ole määritelty johonkin tiettyyn tekemiseen vaan voit aamulla päättää lähteä pyöräretkelle tai pystyttää kasvihuoneen. Onhan keväässäkin tiettyjä etukäteen säädeltyjä elementtejä, kuten mökkikauden aloittaminen ja sen johdosta mökin kevätsiivous, sekä äitienpäivän viettoa.

Äitienpäivä meni tänä vuonna muuten todella kivasti. Annoimme veljeni kanssa äidille lahjaksi siivouspalvelun, niin hän sai siistin kodin juhlapäiväksi. Mummo tuotiin taksilla hoitokodista ja perheen miehetkin malttoivat istahtaa ruokapöydän ääreen nauttimaan muikuista, perunamuussista ja täytekakusta. Illaksi vielä tuplapalkalla iltavuoroon, joten mikäs sen mukavampaa.

Kevät kääntää katseen myös kesään, kun lavatanssikausi alkaa ja siitä mieleen muistuikin, että teenpä tänäkin vuonna lempparitanssilavojen ohjelmistosta koosteen tänne blogin puolelle. Myös kesäteattereita on paljon tulossa, joten niistäkin voisin tehdä oman koosteen.

Sanon tämän varmaan joka kevät, mutta tänä vuonna aion oikeasti noudattaa tätä: haluan, että kesässäni on aikaa myös ihan extempore-jutuille eikä niin, että kaikki olisi etukäteen suunniteltua. Tästä syystä kesän varalle on tasan nämä suunnitelmat: kesäkuussa lapsuuden ystävien tapaaminen, heinäkuussa kahden viikon kesäloma, joka pitää sisällään Riikan reissun sekä mökkeilyä ja elokuussa mennään toisella ystäväporukalla PMMP:n keikalle.

Ja koska tuleva kesä on ensimmäinen Mikkelissä, niin pitää ottaa siitä myös kaikki irti! Käytiin pari viikkoa sitten avaamassa terassikausi torilla ja kotimatkan taitoimme Tier-skooteilla. Sydämessäni sillä hetkellä läikähti ja totesin, että tällaista on olla nuori ja onnellinen. Iloitaan siis pienistä asioista tänä keväänä ja kesänä!

Kesä ja pehmikset, täydellinen yhdistelmä!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *