Kesä

50. Mistä tunnistaa kesän?

Nyt se on täällä! Nimittäin mun kesäloma! Sen kunniaksi tämän päivän tekstissä pohditaan niitä seikkoja, mitkä tekee kesästä just kesän. Ja koska matkailublogi, niin tietenkin myös matkailuaiheisia juttuja tässä tekstissä.

Vaikka en niistä yhtään tykkää, niin kesään kuuluu kärpäset. Ja itikat. Mäkäräiset. Paarmat ja muut öttiäiset, joiden puremista mulle tulee allergisia reaktioita. No onneksi on olemassa allergialääkkeet niin selviää näistä. Myös aurinko kuuluu kesään ja sen myötä aurinkorasvan käyttö, sillä mun iholla ei päiväkausia vietetäkään ulkona ilman auringonrasvaa – eikä se ole muuten edes suositeltavaa.

Kesän 2023 eka pehmis

Kesään kuuluu grillimakkarat, grillivartaat, kasvisnyytit, halloumijuustot, pihvit ja kaikki mitä voi grillata. Myös jäätelö, marjat, raparperi ja kaikki ihanat jälkiruoat. Kesä on kyllä yhtä ruokajuhlaa ja tänäkin vuonna on grillattu jo useampaan otteeseen. Terassilla ja ulkona syöminen saa hyvän ruoan maistumaan vieläkin makoisammalta.

Kesä on myös luonnon juhlaa ja kaikki ihanat puistot ja puutarhat on kukkaloistossaan. Minulla on tarkoitus käydä tässä kesälomalla ainakin yhdellä puutarhalla ostamassa omalle pihalle kesäkukat ja pari taimea parvekkeen hyötypuutarhaan. Loppukesästä voisi sitten myös käydä jossain puutarhakahvilassa nauttimassa kesäpäivästä. Tai toki niin voi tehdä myös alkukesästä.

Juhlat kuuluvat kesään myös ja tänä vuonna pääsee juhlimaan pariinkin otteeseen eri tilanteissa kun on rippijuhlia sekä häitä. Rippijuhlat vietetään rippilapsen kotona, mutta häät vietetään juhlapaikassa, joten varmaan kirjoittelen siitä loppukesästä.

Kesän tunnistaa myös kesäteattereista ja lavatansseista ja niistä olenkin molemmista jo kirjoittanut tekstit. Ne voi käydä katsomassa tuolta: https://marinmatkassa.fi/kulttuuri/43-teatteria-teatterin-nalkaisille/ ja tuolta: https://marinmatkassa.fi/kulttuuri/46-tanssin-taikaa-etela-savossa/.

Mökkimaisemia

Mutta yksi hyvin olennainen osa kesää on mökkeily. Monesti olen jo tässä vaiheessa kesää vähintään kerran jo käynyt mökillä, mutta tänä vuonna en ole vielä ennättänyt. Kunhan tässä kisut kotona tottuu toisiinsa, otan kesälomalla vielä suunnan mökille! Mökkeilystä olisikin mulla enemmän asiaa, niin varmasti kirjoitan siitä myöhemmin kesällä oman tekstin.

Kun jokaiselta ihmiseltä kysyy mikä tekee kesästä kesän, jokainen vastaa hieman eri tavalla, koska jokaiselle kesä on omanlaisensa. Monet kiertää festareita, toiset leirintäalueita. Toiset ei poistu kotoa, toiset taas ei pysy yhtään hetkeä kotona. Yllä luetellut asiat on niitä, jotka pysyy minun kesässäni oli tilanne sitten mikä tahansa. Ihanaa kesää kaikille ja minä aloitan lomasta nauttimisen ÄN YY TEE NYT!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *