Kuukausi pähkinänkuoressa

98. Lokakuu pähkinänkuoressa

Tervemenoa lokakuu ja tervetuloa marraskuu! Lokakuu meni pitkälti muuttopuuhissa ja nyt ollaan onnellisesti uudessa osoitteessa ja tavaratkin alkaa pikkuhiljaa löytää paikalleen. Ehti lokakuussa onneksi muutakin tehdä ja seuraavaksi koonti siis tästä kaikesta.

Muuton lisäksi myös kirppis-puuhat olivat tapetilla, kun minulla oli pöytä vuokrattuna Cafe Kirppari Ajattomalta. Lopputuloksena tavaraa meni hyvin ja pikkaisen voitollekin päästiin vaikka siis tarkoituksena oli juuri päästä tavaroista eroon. Samalla sitten, kun kävin lisäämässä tavaraa ja siistimässä pöytää, kiertelin muutenkin kirpparilla ja pari löytöä teinkin. Etelä-Savon kirppareita esittelinkin tässä tekstissä: https://marinmatkassa.fi/infotekstit/93-kirpputoreja-etela-savossa/

Kuopion komea kaupungintalo!

Lokakuussa käytiin myös viettämässä Kuopio-päivä, joka piti sisällään Matkuksessa shoppailun, Ikeassa kiertelyn, yhden geokätkön etsimisen, Pancho Villassa syömisen sekä keilailun. Tarkemman selostuksen kivasta sunnuntaipäivästä löydät seuraavan linkin takaa: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/kotimaa/92-kuopio-paiva/

Mahtui kuukauteen myös juhlia, kun lokakuun ensimmäisenä päivänä kummityttö sai nimen. Ihanat, pienet ja tunnelmalliset juhlat, joiden johdosta pääsin myös ensimmäisen kerran elämässäni käymään Savonlinnan tuomiokirkossa kastetilaisuuden ollessa siellä. Ja kun Savonlinnassa kävin, niin pitihän mun tietenkin käydä ottamassa kuva ja ihailemassa Olavinlinnaa. En pääse yli siitä, miten kiehtova se joka kerta on.

Olavinlinna lokakuun ensimmäisenä päivänä

Kyyhkylän Kartanolla oli nyt lokakuussa kahtena sunnuntaina tarjolla herkullinen syysbrunssi, jossa toisena lauantaina kävimme herkkuja maistelemassa. Brunssikattaus piti sisällään mm. croissanttia, riisipiirakoita, täytettyjä tuulihattuja, erilaisia salaatteja, kalaterriinia kanttarellilla ja korvasienillä, graavikalatoastia, härkäpastramia, munakokkelia, makkaralajitelma, perunaterriinia, kuhaa Valewska, creme brûléeta ja juustoja. Aivan tajuttoman hyvää ja varsinkin tuo creme brûlée oli niin herkullista, että vieläkin herahtaa vesi kielelle, kun sitä ajatteleekin!

Kyyhkylän brunssin tarjontaa!

Sitten lokakuuhun tietenkin kuului myös Halloween, josta kerroin viime postauksessa. Jos tuo teksti on jäänyt välistä, pääset sen näkemään tuolta: https://marinmatkassa.fi/sesongit/97-kauhujen-kartano/. Toivottavasti tuo teksti tuo edes vähän sitä tunnelmaa, mikä viime lauantaina vallitsi.

Loppujen lopuksi aika paljonhan viime kuussa oli ohjelmaa ja vähän muutakin kuin tavallista arkea ja muuttoa, mutta itse olen viimeiset kaksi viikkoa ollut niin muuttotunnelmissa kiinni. Seuraavassa tekstissä vähän avaan teille sitten muuttofiiliksiä ja mitä kaikkea odotankaan Mikkeliltä uutena kotikaupunkina!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *