Kulttuuri

57. Savon pienimmät vestivaalit

Viime viikonloppuna koitti Savon pienimmät vestivaalit, joihin minäkin pääsin onnekseni lauantai-iltana osallistumaan. Kyseessä on siis Juvalla järjestettävä tapahtuma, jossa pienpanimot, paikalliset bändit, hyvä ruoka sekä rento tunnelma kohtaavat. Vestivaalit järjestettiin toista kertaa ja tänä vuonna ne oli kaksipäiväiset (pe-la). Tapahtumapaikkana toimi Juvan laavukylä.

Festaritunnelmaa Juvan laavukylässä

Paikalla olevia pienpanimoita olivat Mäntyharjulainen Nilkko Brewing, juvalaisten kaverusten perustama Juvan Panimo, Karvilan Panimo ja kouvolalainen panimo Hoppa. Lisäksi yhteistyökumppaneina toimivat Olvi, Servaali, Anora ja Ravintola Dom Mikkelissä.

Perjantaina esiintymässä oli DJ Savon äijä ja Olavi Kultaranta Yhtyeineen. Lauantaina musiikista vastasi Kapa Montonen, Katri Metso & Saku Antila, Kylänjätkät sekä pääesiintyjä juvalaislähtöinen Ruoska. Itse ehdin lauantai iltana paikalle kuuntelemaan Kylänjätkiä ja Ruoskaa ja molemmat vetivät hyvän setin.

Ruoskan viime keikasta Juvalla oli kulunut viisi vuotta, joten esiintyjä oli odotettu

Lisäksi lauantaina päivällä oli vestivaalien yhteydessä katusählyturnaus sekä tukkipunnerrus, mutta nämä jäivät minulta välistä.

Ruokapuolesta vastasivat Grilli-Kahvila Toripulu Mikkelistä sekä Tmi Reissuherkku. Näiden lisäksi Sampolan Kahvio palveli asiakkaita koko tapahtuman ajan.

Oli herkullinen muikkusannos Tmi Reissuherkulla

Tapahtuma oli onnistunut ja tunnelma oli hyvä. Oli mukavaa päästä osallistumaan omassa kunnassa järjestettävään tapahtumaan ja oli hauskaa. Tämän kesän festarit taisi ollakin sitten tässä, koska loppukesälle on paljon muuta ohjelmaa. Tästähän voisi tehdä perinteen, että joka vuosi kävisi jossain lähikunnan pikkufestareilla, kun viime vuonna koronavuosien jälkeen festareiksi valikoitui PieksämäkiPop…

Mukavaa juhannusviikkoa kaikille! Seuraavassa tekstissä juhannuksen perinteistä lisää!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *