Ulkomaan matkailu

56. Kuukauden tarina: Kesäkuu Brittien maalla

Yhdeksän vuotta sitten vietin kesäkuun Briteissä EF:n järjestämällä ABI-kielimatkalla. Kielimatka oli muuten tavallinen EF:n neljän viikon kielikurssi, mutta meillä oli paikallisen opettajan pitämien kielituntien lisäksi myös suomalainen opettaja, jonka kanssa treenasimme kirjoituksia varten. Opettaja ei ollutkaan lukion opettaja niin kuin meille luvattiin, mutta itse kielimatkan kannalta tämä ei haitannut.

Kohteena oli Brighton ja majoittuminen tapahtui isäntäperheissä. Meidän 17 hengen porukka oli jaettu asumaan eri isäntäperheisiin eri puolille Brightonia niin, että meitä oli vähintään kaksi aina samassa isäntäperheessä. Joissakin taisi olla jopa neljä majoittumassa. Meidän isäntäperhe asui Peacehavenissa ja majoituin siellä kahden muun tytön kanssa. Isäntäperheeseeni kuului äiti, äidin poika edellisestä suhteesta, isä ja heidän yhteinen poikansa. Sittemmin heille on vielä tullut yksi lapsi lisää ja olen käynyt heitä moikkaamassa. Heillä oli myös koira.

Kun Briteissä ollaan, niin pitäähän siellä maistaa Fish and Chips!

Päivämme koostuivat niin, että söimme aamiaisen isäntäperheissä ja heiltä saimme sitten eväät lounaalle. Briteissähän lounas pitää sisällään leipää, sipsejä, hedelmiä tms. Aamiaisen jälkeen lähdimme Brightonin keskustaan sovitulle tapaamispaikalle ja kuljimme siis tämän matkan bussilla. Saimme sellaiset kortit, joita näyttämällä pääsimme busseihin kyytiin. Liput oli siis ostettu jo etukäteen ja tämä kortti oli siitä todiste. Päivät rakentuivat koulusta ja jostakin aktiviteetista, joiden jälkeen sitten lähdimme takaisin ”koteihimme” päivälliselle. Illaksi vielä tulimme takaisin jotain iltaohjelmaa varten. Joka toinen päivä aamupäivisin oli koulua ja iltapäivisin aktiviteetti ja seuraavana päivänä ne olivat taas toiste päin. Viikonloppuisin ei ollut koulua lainkaan vaan oli jotain päiväretkiä tai koko päivän kestävää ohjelmaa.

Devil’s Dyke Brightonissa

Löysin muistojeni arkusta Passport to Learn -kirjani, jonka kaikki EF:n kielimatkalla osallistuvat saavat ja löysin sieltä meidän ohjelmakalenterini ja sieltä näin tarkemmin mitä kaikkia aktiviteetteja meillä oli. Yhdeksässä vuodessa kun osa on päässyt unohtumaan jo jotain.

Ensimmäisellä kokonaisella kurssiviikolla kävimme tutustumassa Royal Pavillion-palatsiin, nautimme englantilaista aamiaista, kävimme vierailulla poliisimuseossa ja pelailimme ulkopelejä puistossa. Iltaisin kävimme elokuvissa, grillasimme rannalla, kävimme katsomassa Grease-musikaalia ja vietimme illan Brighton Pierillä. Viikonloppuna kävimme Portsmouthin kaupungissa sekä Seven Sisters-luonnonpuistossa.

Portshmouthissa Spinnaker Towerissa

Toisella viikolla oli luvassa mm. päivisin shoppailua, Sea Life-centerissä visiitti sekä Lontoossa vierailu, mikä piti sisällään London Eye maailmanpyöräkierroksen ja vierailun luonnonhistoriallisessa museossa. Iltaisin katseltiin elokuvia, käytiin keilaamassa, valokuvasuunnistettiin sekä ”jahdattiin” meidän liidereitä pitkin Brightonia. Viikonloppuna käytiin kolmannen kerran Lontoossa ja toisena päivänä oli päiväretki Oxfordiin.

Kolmannen kokonaisen viikon aktiviteetteja oli vierailu Lewesin-kylässä, Cream Tean nauttiminen, EF clubilla käynti, sekä Brightonin museo. Iltaisin oli neon teemaista discoa, kävimme syömässä fish and chips annoksen, hengailimme rannalla ja oli myös allasbileet, joista minulla ei ole kyllä muistikuvaa, joten voi olla että meidän ryhmämme teki tämän aikana jotain muuta. Viikonloppuna kävimme osan porukasta kanssa Thorpe Park -huvipuistossa päiväretkellä ja siellä kyllä sai jonottaa laitteisiin.

Thorpe Park -huvipuistosta. Täällä jonot olivat noin 1-2 h per laite

Olimme yhteensä siis neljä viikkoa tuolla matkalla, ja yllä luotellut aktiviteetit olivat kolmen kokonaisen viikon ohjelmat. Ensimmäisellä niin sanotusti vajaalla viikolla tutustuimme Brightoniin ja kävimme muun muassa läheisellä tuulimyllyllä katselemassa maisemia ja eka viikonloppu piti sisällään ensimmäisen Lontoon reissun, jonka aikana siis kiersimme perusnähtävyydet läpi. Vika rikkonainen viikko taisi pitää sisällään vierailun Eastbourneen ja kotiin tulimmekin parin päivän mutkan kautta, kun piipahdimme Pariisissa. Tästä ensi kuun kuukauden tarinassa lisää.

Tosiaan neljä viikkoa ulkomailla paikallisessa isäntäperheessä vieraiden suomalaisten kanssa oli hyvin opettavainen ja silmiä avaava kokemus, joka sai ujon maalaistytön tulemaan kuorestaan ja janoamaan lisää kokemuksia maailmalla. Niin paljon ei tullut puhuttua englantia, kun olisin toivonut, koska ryhmämme koostui suomalaisista nuorista. Mutta monta, monta kokemusta rikkaampana ja paljon reippaampana (sekä täysi-ikäisenä) kotiuduttiin Brittien maalta kotiin. Suuri suositus kielimatkoille, jos siihen on vaan nuorilla mahdollisuus!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *