Kuukausi pähkinänkuoressa

168. Toukokuun tohinoita

Aina näitä kuukauden koosteita tehdessä huomaa ja tajuaa, kuinka nopeasti aika oikein menee. Nyt jo eletään kesäkuun ensimmäistä ja kesä on virallisesti täällä. Toukokuussa päästiin nauttimaan jo hyvistä kesäilmoista ja monista kesän jutuista, joten tästä on hyvä lähteä kohti kesää 2024.

Toukokuu alkaa vapusta, jolloin perinteisesti minulla on munkkisavotta. Tällä kertaa tosin paistoin munkit jo huhtikuun puolella, mutta kyllä niitä riitti paljon syötäväksi myös toukokuussa. Sitten koittikin jo äitienpäivä, jota juhlittiin perheen kesken hyvän kotiruoan ja täytekakkukahvien merkeissä.

Herkullinen ja juhlava äitienpäivänkattaus

Toukokuussa on myös puutarhanhoitoaikaa ja suurin osa vapaa-ajasta onkin mennyt pihaa laittaessa. Ensimmäiset kerrat pääsi jo ruohoa leikkaamaan ja kylvö- ja istutushommia tekemään. Kasasin ostamani kasvihuoneen, mutta se koki hieman tuulisia kohtaloita, niin se piti kasata pari kertaa uudelleen. Eilen hain äidiltä viimeiset taimet ja kävin ostamassa pari kesäkukkaa, niin nyt sitten vain nauttimaan kukkaloistosta ja odottamaan satoa.

Pihaa ollaan laitettu myös muutenkin ja nyt on pihalla monta paikkaa, missä nauttia kesästä, kirjoittaa blogia, lukea kirjoja, tehdä käsitöitä ja istuskella. Muutaman kerran ollaan grillailtu ja jäätelöä on tullut jo syötyä aika lailla.

Kesän 2014 eka pehmis Mikkelin Kirkkopuistossa

Töiden puolesta toukokuu oli tosi mielenkiintoinen ja työntäyteinen, sillä pääsin opettelemaan itselleni vierasta varausjärjestelmää. Vaikka alkukuussa tuntui, että ei tästä tule mitään, niin kuukaudessa ja jatkuvalla käytöllä ja tutustumisella oppii vaikka mitä, ja nyt järjestelmä on jo paljon selkeämpi. Tämä motivoi myös siihen, että ansioluettelossani mainitsema ominaisuus nopea ja innokas oppimaan uutta, on oikeasti myös totta.

Kesäsesonki alkaa ja sen näkee sekä työmaalla että myös omassa kalenterissa. Seuraavalle viikolle on nimittäin töiden lisäksi ohjelmassa synttäreitä, tupatarkastuksia ja ystävien tapaamista. Huomattavasti paljon enemmän merkintöjä kun aiemmin. Siksi pitääkin muistaa pitää kiinni päätöksestä, että tälle kesälle jättää tilaa myös extempore-asioihin.

Palatakseni vielä kuitenkin menneeseen eli toukokuuhun, niin mahtuihan tähän kuukauteen töiden ja puutarhajuttujen lisäksi myös mökin kesäsiivous ja ensimmäinen mökkireissu siis. On siellä aina niin ihana käydä ja nyt kun asutaan hieman lähempänä mökkiä, niin toiveissa olisi että kesällä tulisi käytyä muita kesiä useammin mökillä. Ainakin jos kerran kuukaudessa sinne ehtisi, kun tuppaa aina tulemaan monenlaisia muitakin juttuja.

Petivaatteiden tuuletusta mökkimaisemissa!

Toukokuussa aloitin myös omalta osaltani pyöräilykauden ja vapun pyöräilyretken jälkeen olen pariin otteeseen jo töihinkin pyöräillyt ja ajattelin tästä pitää myös jatkossa kiinni. Uimassa on käyty jo kahdesti, tosin vielä saunan kera koska helteistä huolimatta järvivesi on ollut vielä suhteelliseen kylmää. Tosin talven avantokäyntien jälkeen ei se ehkä niin pahalta tuntunut.

Sellainen oli toukokuu täynnä kaikenlaisia tohinoita. Jatketaan kesäkuun viettoa ja ihania kesäpäiviä kaikille lukijoille!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *