Kotimaa

167. Mikkelin kesä 2024

Kesä tuli ihan kohisten ja unohdin kokonaan, että tarkoituksenani oli esitellä Mikkelin kesän tärppejä. Tekemistä ja tapahtumia riittää jokaiseen makuun ja tästä tulisi ihan romaanin mittainen, jos alkaisin kertomaan ihan kaiken Mikkelin tulevasta kesästä. Pitäydytään siis seitsemässä vinkissä, joiden avulla voit ottaa kaiken irti kesästä Mikkelissä.

Vinkki nro 1: Kyyhkylä Wellbeing Resortin kesäkahvila Rantakyyhky

Saimaan rannalla, johon pääsee niin maateitse kuin vesiteitse, viehättävä kahvila-bistro, josta saa myös lohikeittoa ja makeita ja suolaisia tarjottavia, palvelee koko kesän ajan. Vanhaan venevajaan rakennetun kesäkahvilan kelluvalla terassilla pääset tuntemaan aidon kesän.

Lisätiedot ja aukioloajat: Rantakyyhky, Kyyhkylä

Vinkki nro 2: Mikkelin Teatterin Naisvuori-näyttämön kesäteatteri

Naisvuoren vesitornin läheisyydessä sijaitsevassa kesäteatterissa esitetään tulevana kesänä näytelmä Helppo ero. Kyseessä on nauruhermoja kutkuttava komedia, jota tähdittävät Mika Nuojua, Jukka Rasila, Pauliina Hukkanen ja Joonas Kääriäinen. Tässä, jos jossain kesäteatterissa on maisemat kohdillaan, kun väliaikakahvilla voit nauttia Mikkelin kaupungin ylle avautuvasta maisemasta.

Esitysajat, lippujen hinnat yms. lisätiedon löydät: Mikkelin teatterin verkkosivuilta

Naisvuoren kesäteatterissa esitettiin kesällä 2022 Mitä kuuluu Marja-Leena, jossa kuultiin Leevi and teh Leevingsin hittikappaleita

Vinkki nro 3: Piknik Mikkelipuistossa

Mikkelipuisto herää kesällä kukkaansa ja mikä olisikaan kivempaa kuin pakata piknik-kamat laukkuun ja suunnata kohti Mikkelipuistoa ja sen vehreitä alueita ja upeita mallipuutarhoja. Ties vaikka sieltä löytyisi ideoita myös omaan puutarhaan? Piknikin lomassa voi kokeilla myös vaikka suppailua.

Tarkemmat tiedot mitä puistossa voi tehdä: Mikkelipuiston verkkosivut

Vinkki nro 4: Piipahda kahville Satama Cafe&Bistroon

Toinen hyvä paikka nauttia kesästä, Mikkelistä ja Saimaasta on Satama Cafe&Bistro, missä on ruokailun ja kahvittelun lisäksi mahdollista nauttia myös Musakeskiviikkojen musiikkitarjonnasta. Esiintymässä mm. Konsta Hietanen ja kahvilassa tarjolla suolaisia ja makeita vohveleita, jäätelöä, kahvia, virvokkeita sekä street food henkistä ruokaa. Piipahda ihmeessä!

Ja kurkkaatäältä tarkemmat tiedot aukioloajoista, esiintyjistä ja tarjonnasta.

Isoäidin jäätelöä Satama Cafe&Bistrossa kesällä 2023

Vinkki nro 5: Mikkelin tori

Kesäisin Mikkelin tori herää eloon ja torikauppiaat tulevat kauppaamaan tuotteitaan. Kun satoa alkaa saada pelloilta ja puutarhoista, marjat, perunat ja muut metsän ja sadonkorjuun antimet saat kätevästi haettua täältä. Jos kahvihammasta kolottaa, löytyy täältä myös ratkaisu ja on varaa valita mihin menee.

Enemmän tietoa löydät täältä ja muun muassa sen mitä yrityksiä torilta löydät. Torilla tavataan!

Vinkki nro 6: Kesäillan valssia Ristiinan Metsälinnassa

Sunnuntaisin pääsee laittamaan jalalla koreaksi Ristiinan Metsälinnassa noin 20 kilometriä Mikkelin keskustasta. Tansseja tahdittaa iskelmä- ja humppataivaan tähdet kuten Hurma, Taikakuu, Lasse Hoikka ja Souvarit, Finlanders, Teemu Roivainen, Saija Tuupainen jne. Ihanan viihtyisä lava, jossa riittää tilaa tanssia!

Katso täältä lisää!

Vinkki nro 7: Lähde retkelle Astuvansalmen kalliomaalaukset

Pohjois-Euroopan suurimpiin kuuluvat kalliomaalaukset Astuvansalmella ovat noin 5000 vuoden takaa. Kalliosta on löydetty noin 80 maalattua kuvaa. Maalaukset näkee parhaiten vesiteitse, mutta pääsee niitä ihailemaan myös patikkareitillä. Olisiko tässä kiva retkikohde kesäpäiväksi?

Tästä linkistä näet vähän enemmän tietoa kyseisistä maalauksista sekä Yövedestä ja Ristiinasta.

Maisemia Astuvansalmen kalliomaalauksilta. Kuva otettu kesällä 2019

Mitkä näistä vinkeistä lisäät omalle kesän to do-listalle?

    Jätä vastaus

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *