Muistoja,  Ulkomaan matkailu

127. Matkamuistoja

En tiedä teistä, mutta itsestäni on kiva säilyttää jokaiselta reissultani joku pieni juttu, jonka avulla sitten voi muistella kyseistä matkaa. Teen samaa myös erilaisten elämänvaiheiden myötä ja esimerkiksi kaikkien oppilaitoksien opiskelijakortit on tallessa ja samoin omien rippi- ja ylioppilasjuhlien kutsukortit on tallessa. Koska nyt ollaan oltu visusti kotimaassa ja kotikulmilla, voisinkin palata vähän matkamuistoihin.

Ateenan reissusta keväällä 2019 en ole vielä kerennyt täällä blogin puolella, mutta tämä käsikoru on tuolta reissulta. Tämä oli oikeastaan hieman nolo tarina, kun ensimmäisenä iltana Monastirákin aukiolla minut pysäytti katukauppias, jonka tarinat kuuntelin loppuun ja lopputuloksena minulla oli tämä käsikoru ranteessani ja jouduin maksamaan siitä 10 euroa. Siitä huolimatta tämä rannekoru tuo minulla muistot tuosta ihanasta ja rentouttavasta viikosta Ateenan auringon alla.

Varsinkin jenkeistä tuttu valmistujaislakki ilmestyi päähäni, kun ”valmistuin” EF:n kielikoulusta neljän viikon Brightonin kielimatkani päätteeksi. Albumistani löytyy kuva myös, jossa kliseisesti meidän kurssilaiset heittivät lakit ilmaan juuri niin kuin kaikissa jenkkileffoissa tehdään. Lakki sekä kuva ovat myös kivoja muistoja ja joskus, kun minua harmittaa, että en kouluaikana tajunnut lähteä kokemaan jenkkien opiskelijakulttuuria, on tämä lakki hyvä lohdutuspalkinto.

Amsterdamissa sijaitsee Anne Frankin museo, joka on talossa johon juutalaistyttö perheineen piiloutui toisen maailmansodan aikana. Museo on yksi must see -kohde Amsterdamissa ja ollessani vaihdossa siellä, taloa remontointiin. Siksi liput tuli ostaa etukäteen netistä ja ne olivat voimassa tietylle aikavälille. Alun perin tarkoituksenani oli vierailla museossa ystävieni kanssa, mutta heidän lennon myöhästyessä, me myös missasimme museossa käynnin ja kävin sitten toisella kertaa yksin.

Ihka ensimmäisessä tämän blogin kuukauden tarina -tekstissä (jonka löydät tämän linkin takaa: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/ulkomaat/8-kuukauden-tarina-perheloma-kreetalla/) kerroin elämäni ensimmäisestä ulkomaanmatkasta Kreetalle. Reissusta en muista kovinkaan paljon, sillä olin neljän vanha, mutta tämän Aurinkomatkojen tenavapassin olen saanut siltä reissulta ja olen sen säilyttänyt tähän päivään asti.

Toinen matkamuisto Brightonin kielimatkasta on tämä Seven Day Saver- bussilippu. Siitä en tiedä onko tänä päivänä enää kyseisiä bussilippuja myynnissä, mutta kesällä 2014 saimme joka viikko tällaiset bussiliput, joihin raaputettiin voimassaoloaika. Tätä näyttämällä pääsimme sitten kulkemaan bussilla paikasta toiseen. Ja bussilla tuli mentyä, sillä isäntäperheemme asui sen verran kaukana Brightonin keskustasta, että kulkemiseen tarvittiin bussia.

Vielä yksi muisto Brightonin matkalta. Jos minun pitäisi nimetä yksi lempimusikaalini, niin se olisi ehdottomasti Grease ja Brightonissa ollessani pääsimme katsomaan kyseistä musikaalia. Samalla tämä oli ensimmäinen kerta kun käyn ulkomailla katsomassa musikaalia ja joskus New Yorkiin päästessäni houkuttelee kyllä käydä Broadwaylla. Tämä musikaali oli tosi kiva kokemus!

Amsterdamissa opiskellessani sain tällaisen opiskelijakortin, jonka avulla pystyin muun muassa ostamaan tulostuspalveluita ja kahvia automaatista. Lisää opiskelukulttuurista Alankomaissa kerron kunhan pääsen kuukauden tarina -sarjassa uuden maan ensijärkytyksistä eteenpäin.

Tässä olisi muutamia matkamuistoja, mutta muistojeni arkussa on vielä monia, monia muita muistoja, joista kirjoittelen varmasti jatkossa vähän enemmän. Tällä kertaa muistot olivat näköjään Brittien maalta, Alankomaista ja Kreikasta. Palataan seuraavan kerran kuukausikoosteen parissa!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *