Kuukauden tarina,  Ulkomaan matkailu

8. Kuukauden tarina: Perheloma Kreetalla

Hiljaista on tällä hetkellä reissurintamalla, kun huonot kelit rajoittaa talviaktiviteeteista nauttimista ja välillä on myös käytävä töissä, että on rahaa millä reissata, niin kirjoittelen teille sitten vanhoista matkoista tarinoita. Ajattelin kertoa reissuista ennen tätä blogia tällaisen kuukauden tarina -sarjapostauksen merkeissä ja tänään saatte ensimmäisen osan tätä sarjaa. Hypätään ajassa taaksepäin siis suurinpiirtein 23 vuotta ja palataan meidän perhelomaan Kreetalla.

Vietimme suurin piirtein viikon Kreetalla toukokuun lopussa vuonna 2000 juhlistaen samalla mummoni 70-vuotissyntymäpäivää. Matkaseurueeseemme kuului itseni lisäksi mummo, äiti, veli ja täti. Isä ei ollut jostain syystä tullut mukaamme. Olin tosiaan 4-vuotias tuolloin, joten oikeita muistoja minulla matkasta ei ole kovinkaan paljon, vaan kirjoitan tämän tekstin minulle kerrottujen tarinoiden ja kuvien perusteella.

Matkan kohteena oli siis Kreeta ja tarkemmin Agii Apostoli. Tämä kohde sijaitsee noin 4 km Chaniasta. Kylä on lapsiperheiden suosiossa ja sinne järjestetään paljon valmismatkoja matkatoimistojen kautta. En siis lainkaan ihmettele, miksi perheeni oli valinnut tämän kohteeksi silloin 23 vuotta sitten. Hotellimme oli Cretan Dream, mikä ainakin nopean nettiselauksen perusteella on edelleen pystyssä.

Koska minä olin 4 ja isoveljeni 7-vuotias tuolloin, aika paljon aikaa tuli vietettyä joko hotellin uima-altailla tai sitten hiekkarannalla. Jossain kyläjuhlissakin olemme kuvien perusteella käyneet ja tietenkin juhlistamassa mummon syntymäpäiviä. Eräänä iltana olin ravintolassa ruokaillessamme purrut juomalasin halki, mutta tästä minulla ei ole oikeita muistoja, vaan tarina on minulle jälkeenpäin kerrottu. Toivottavasti se ei kuitenkaan ollut juuri mummon syntymäpäiväilta.

Mutta niihin muistikuviin mitkä oikeasti muistan tältä reissulta. Hotellimme alueella oli kioski, jossa saimme veljeni kanssa käydä välillä ostamassa herkkuja ja muistan kuinka olemme käyneet ostamassa sieltä sellaisia tuttikarkkeja, jotka kastoit kirpeään jauheeseen ja sitten laitoit suuhun. Muistaako joku vielä ne karkit tai mikä niiden oikea nimi oli? Joka tapauksessa tästä on jäänyt kiva muisto, että vaikka olimme lapsia niin äiti ja muut aikuiset ovat uskaltaneet antaa meidän mennä kioskiin keskenämme. Toki nykyään maailma on hieman ikävämpi paikka, joten ymmärrän että nykyään ei tuon ikäisiä lapsia uskalla ulkomailla edes samassa hotellissa sijaitsevaan kioskiin laskea ostoksille keskenään.

Toinen muisto minulla on se, että todennäköisesti lentokentältä minulle ostettiin uusi barbie, jolla sain leikkiä loman aikana ja tuoda sen sitten kotiin mukanani. Itse barbieta en muista sen tarkemmin mutta sen mukana tuli kaksi mini Cokis-tölkkiä, jotka oli itse barbieta mielenkiintoisempia ja leikin sitten aika paljon (muistaakseni) pelkästään näillä tölkeillä 😀

Ensimmäisen lomaromanssinkin olen tainnut tuolla matkalla kokea, sillä valokuva-albumissa on kuva minusta ja naapurihuoneen pojasta. Tämän kuvan lisäksi minulle on kerrottu tarinoita, että olisin vissiinkin pienenä tyttönä ihastunut tähän naapurihuoneen suurin piirtein saman ikäiseen poikaan. Muistikuvia itselläni ei tästä kuitenkaan ole 😀

Loma on muistojeni, kuvien ja minulle kerrottujen tarinoiden mukaan ollut kuitenkin mukava perheloma ja se on oikeastaan elämäni ensimmäinen ulkomaanmatka. Siksi ajattelinkin aloittaa nämä aikaisempien matkojeni kertomukset tästä, vaikka kovin paljon muistikuvia matkan tapahtumista minulla ei olekaan. Seuraava kuukauden tarina -postaus sisältää enemmän oikeita muistikuvia ja faktoja kuin tämä teksti, lupaan sen. Vielä pari kuvaa matkaltamme ja pahoittelen kuvien laatua:

Hotelli, jossa majoituimme
Toinen kuva hotelliltamme
Iloinen matkaaja

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *