Ajatuksia ja tarinoita

100. Sata tekstiä aiheesta ja aiheen vierestä

Se olisi sadas teksti tässä blogissa! Halusin ihan alusta asti numeroida jokaisen tekstin monesta eri syystä. Yksi on se, että pysyy kärryillä miten monta tekstiä tuleekaan lopulta kirjoitettua tämän blogin nimissä. Sitähän ei vielä kukaan tiedä, mutta omissa ajatuksissani olisi toiveena vielä kirjoittaa ainakin toinen sata tekstejä.

Kun vuoden alussa perustin tämän blogin, ajattelin kirjoittaa pelkästään matkailusta, retkeilystä ja reissaamisesta, mutta lopputuloksena tähän blogiin on tullut vuodatettua myös muunlaisia ajatuksia. Syksyllä lisäsinkin blogiin myös oman kategorian sesongeille, sillä olen huomannut niiden rytmittävän omaa elämääni. Vaikka aluksi ajattelin Marin Matkassa olevan enemmän matkablogin ja -somen tapainen juttu, niin myös sesongit, ajatukset ja arki kuuluvat vahvasti elämääni, kun se ei kuitenkaan ole jatkuvaa reissaamista.

Sitä mukaa, kun olen näitä tekstejä kirjoittanut, on tietynlainen kuva syntynyt siitä, mihin haluaisin tätä blogia viedä ja millaisen siitä ajattelin jatkossa kehittää. Ajattelin kirjoittaa enemmän sarjapostauksia ja Mikkeliin muuton myötä meinasinkin, että otan ensi vuoden ”uuden vuoden tavoitteekseni” tutustua kerran kuukaudessa johonkin Mikkelin matkailukohteeseen. Visit Mikkeli Marin Matkassa -sarjapostauksessa siis jatkossa lisää tästä.

Kuukauden tarina säilyy edelleen sillä menneisyydestäni minulla on vielä monta reissu- ja matkamuistoa kerrottavana ja varsinkin kun pääsemme seuraavaksi käsiksi vaihtokuukausiin Amsterdamissa ja Alankomaissa. Ensi vuoden Kuukauden tarinat ovatkin sitten kertomuksia ja kokemuksia syksystä 2017, kun matkustin halki Hollannin ja viiteen kuukauteen mahtuu niin paljon muistoja ja kokemuksia, että pyhitän tulevan vuoden kokonaan näille.

Lisäksi jokaisen kuukauden lopuksi ajattelin kyllä jatkossakin kirjoittaa koontipostauksen, mutta hieman eri tavalla kuin tänä vuonna. Sen sijaan siis, että toistaisin mitä kaikkea olen tehnyt, aion ottaa erilaisen lähestymistavan, jossa tarkastelenkin sitä millaisia fiiliksiä ja arkisia juttuja kulunut kuukausi on pitänyt sisällään. Vielä on vähän idea auki, mutta ensi vuoden puolella se on varmasti jo selkiytynyt.

Mutta vuotta 2023 on vielä kaksi kuukautta jäljellä, joten turha vielä puhua liikaa ensi vuodesta. Tälle vuodelle blogin sekä instagramin puolelle olen suunnitellut eri maiden jouluperinteistä kertomista. Minulla on siis tämän blogin kanssa samanniminen instagram-tili @marinmatkassa_, jossa toteutan stoorin puolella nyt jo kolmatta kertaa joulukalenterin.

Ensimmäisenä vuonna esittelin paikkoja, joissa olen käynyt ja viime vuonna taas jaoin aforismeja ja sananlaskuja matkailuun liittyen. Tänä vuonna ajattelin sitten jakaa faktoja eri maiden jouluperinteistä. Joka päivä joulukuussa stooriin ilmestyy siis jokin tietoisku eri maiden joulun ajan perinteistä. Blogiin en kirjoita ihan joka päivä tekstiä, mutta osaan joulukalenterin faktoista ajattelin tarttua täällä blogin puolella hieman tarkemmin.

Sata tekstiä on paljon ja toisaalta, jos tammikuussa päättämäni tahti blogitekstien julkaisemisesta olisi toteutunut, olisin päässyt tähän ”tavoitteeseen” hieman aiemmin. Kesällä oli kuitenkin työkiireitä ja lokakuu meni muuttohommissa, joten tekstien kirjoittaminen ja julkaiseminen vähän jäi näinä aikoina. Tarkoituksenani on siis julkaista täällä teksti kolmen päivän välein. Onneksi tekstejä voi kirjoittaa myös ennakkoon, joten jatkossa teen paremman suunnitelman tekstien kirjoittamiseen ja pyrin pysymään tässä tahdissa.

Mielelläni kuulisin myös teidän lukijoiden mielipiteitä blogistani ja millaista sisältöä haluaisitte lukea. Tiedän, että monelle nykypäivänä on haastetta löytää aikaa tekstien lukemiseen ja moni varmaan mielellään haluaisi aiheet videoiden, podcastien ja nopean somen merkeissä, mutta en tykkää nykypäivän nopeasta tahdista, missä montaa asiaa pitäisi tehdä samaan aikaan, joten pitäydyn blogissa edelleen. Voitte laittaa kommentteja joko täällä tai sitten instagramin puolella, millaisia tekstejä olisi kiva lukea, niin katson mitä voin asialle tehdä.

Mutta ehkä tässä oli tällä kertaa tarpeeksi höpöttelyä aiheesta ja aiheen vierestä, joten palataan seuraavan kerran kuukauden tarinan merkeissä ja sitten päästäänkin fiilistelemään isänpäivän meininkejä! Kiitos kaikille lukijoille tästä sadan tekstin taipaleesta ja toivotaan vähintään toista sataa tekstiä lisää!

Kerrankin kuva minun naamastani, niin ei ole ihan tylsä ja kuvaton teksti 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *