Ajatuksia ja tarinoita,  Ulkomaan matkailu

68. Tulevaisuuden reissusuunnitelmia

Mainitsin parissa viime postauksessa, että ostimme pakettiauton, jota olisi tarkoitus käyttää reissaamiseen ja retkeilyyn. Koska nyt ei ole tällä hetkellä ajankohtaisia reissukuulumisia, ajattelin, että voisin hieman kertoilla tulevista suunnitelmista. Huom. nämä ovat kaikki siis vielä suunnitelma-asteella ja sitä ei tiedä, koska tapahtuvat vai tapahtuvatko koskaan. Mutta tykkään suunnittelusta ja haaveilusta.

Pohjois-Norjan kansallispuistot

Lofootit on ollut mun must see-listalla siitä lähtien, kun yksi ystävistäni kävi siellä ja laittoi minulle kuvia. Mutta koska sinne on pitkä matka ja se ei ole läheskään ainoa kansallispuisto Pohjois-Norjassa olisi matkalla kiva käydä patikoimassa myös muualla.

Kuva: pixabay.com/fi

Latvia ja Viro

Tämän kevään roadtrip Viroon ja Latvian rajalle Ainaziin jätti kyllä janon jatkaa matkaa vielä pidemmälle Riikaan asti. Riippuen matkaan käytetystä ajasta kiinnostaisi myös vierailla viereisessä Jūrmala merenrantakaupungissa. Ja jos aikaa vielä jää, niin meno- tai tulomatkalla voisi pyöriä myös Virossa ja käydä Viljandissa ja Tartossa, joihin kiinnostaisi käydä tutustumassa.

Espanjaan autolla

Tämä on oikeastaan kumppanini haave, josta olen alkanut itsekin innostua. Jos tämä siis joskus tapahtuu niin suunnitelma on todennäköisesti mennä autolautalla Saksaan ja ajaa sen ja Ranskan läpi Espanjaan ja pyöriä Espanjassa pari viikkoa. Kokonaisuudessaan matkaan ehkä varattaisiin 4 viikkoa, joista yksi menomatkalle, kaksi Espanjaan ja neljäs viikko olisi kotimatkalle varattu. Mutta kuten sanoin tämän tekstin alussa, kaikki on vasta suunnitteluasteella.

Kuva: pixabay.com/fi

Haaparannasta Tukholmaan

Tämä myös on kumppanini minuun tartuttama haave, minkä aikana tulisi tutustuttua naapurimaahamme Ruotsiin. Olen siis käynyt tasan kaksi kertaa elämäni aikana Ruotsin mantereella ja ne oli juurikin Haaparanta ja Tukholma, mutta kaikki siltä väliltä on minulle ihan vierasta. Yksi ystävistäni oli puoli vuotta vaihdossa Uppsalassa ja olisin varmaan muuten käynyt hänen luonaan, mutta se oli juuri koronan aikaan ja Suomessa oli Ruotsia tiukemmat rajoitukset. Mutta onhan tässä toivottavasti vielä aikaa tutustua Ruotsiinkin.

Kuva: pixabay.com/fi

Yllä mainitut reissut on siis todennäköisesti kumppanini kanssa autolla toteutettuja reissuja ja alla on suunnitelmia, jotka aion toteuttaa joko yksin tai ystäväni kanssa.

Pariisiin takaisin ja tällä kertaa Disneyland myös kohteena

Tähän reissuun on oikeastaan jo ajankohta mietittynä, mutta eipä sen tarkemmin suunnitelmia. Ystäväni, joka on myös ihastunut Pariisiin ja jakaa Disney-faniuden, kanssa olemme suunnitelleet jos muutaman vuoden päästä kävisimme juhlimassa kolmekymppisiämme Pariisin ja Disneylandin reissun muodossa.

Amsterdam vol 2

Olen asunut Amsterdamissa viisi kuukautta elokuusta 2017 tammikuuhun 2018 ja tuohon kaupunkiin sekä maahan on jäänyt minulla tietynlainen tunneside. Samainen ystäväni, jonka kanssa olisi tarkoitus lähteä Pariisiin, on myös asunut pari kuukautta Alankomaissa ja hänen kanssaan ollaan päätetty, että yhdessä mennään joskus takaisin. Hän tosin on käynyt siellä jo, mutta joulukuun reissulle lähden minäkin mukaan. Hotelli on jo varattu ja ystäväni osti kaiketi lennotkin, mutta itse odottelen vielä hetken ennen kuin bookkaan lennot. Tämä siis on kaikista kerrotuista suunnitelmista todennäköisimmin tapahtumassa.

Näihin maisemiin jäi pala sydämestä, vaikka en olekaan isojen kaupunkien ystävä

Australia

Reissusuunnitelmista ei voi puhua ilman pitkäaikaisinta unelmaani: Australiaa, jota on kaikkien eniten suunniteltu, pohdittu ja haaveiltu. Tähän reissuun on tehty varmaan kymmenen erilaista suunnitelmaa, mutta tilanteet ovat muuttuneet ja elämä on tullut väliin. Viimeisin suunnitelma on viettää kohteessa neljä viikkoa ja ostaa bussipassi, jolla voi kulkea rajattomasti ympäri maan. Tarkoituksena olisi nähdä ainakin Sydney, surffailla jollain kuuluisalla hiekkarannalla esim. Sunshine tai Gold Coast, käydä Ulurulla, maistella australialaisia viinejä viinitilalla ja käydä katselemassa lempparisarjani Mcleodin tyttärien kuvauspaikkoja. Tiedän, että tuohon suunnitelmaan voisi käyttää enemmänkin aikaa kuin neljä viikkoa, sillä Australia on iso maa ja bussilla matkustaminen vie aikansa, mutta rajallinen aika ja budjetti, niin olen vielä ainakin positiivisena liikenteessä, että saan kaiken onnistumaan. Minulla on aika hyvä suunnitelma jo luonnosteltuna ja matkabudjetti pikkuhiljaa kasassa.

Kuva: pixabay.com/fi

Tulette varmasti kuulemaan jokaisesta reissusta kaiken niin tarkemmasta suunnitteluvaiheesta itse matkakuulumisiin kuin jälkipohdintoihin ja muisteluihin, joten peukut pystyyn, että saan toteutettua kaikkia reissut, niin pääsette tekin kuulemaan niistä! Seuraavan kerran palailen edellisten kesien tunnelmiin, kun esittelen Puumalan saaristoreitin!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *