Ajatuksia ja tarinoita

118. Tervetuloa 2024!

Hyvää uutta vuotta jokaiselle! Toivottavasti vuotenne vaihtui mukavissa merkeissä ja jos ei, niin ei se ollut kuin yksi vuodenvaihtuminen. Olen itse monista juhlapyhistä pyrkinyt ajattelemaan, että jos se ei mene odotuksia vastaavasti, niin se on vain yksi päivä vuodesta.

Moni kuvailee vuoden vaihtumista uuden kirjan tai luvun alkamiseksi, missä sivut on täysin tyhjiä ja ne voi täyttää miten haluaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni minustakin tuntuu tältä, sillä juuri alkaneelle vuodelle ei ole tätä ensimmäistä viikkoa ja yhtä elokuun viikonloppua lukuun ottamatta (työvuorot tietenkin myös) mitään sovittuna. Joten helposti voin muokata tämän vuoden 2024 kirjan tai luvun sellaiseksi kuin sen haluan.

Retkiä toivoisin tänä vuonna enemmän ja enemmän sellaisia retkiä, joissa ensin esimerkiksi pyöräillään, hiihdetään tai melotaan ja sitten syödään eväät jossain nuotiolla. Toki ihan perinteisiä patikkaretkiäkin toivoisin.

Sitten toivoisin lisää tutustumista uuteen kotikaupunkiini ja sen tuomiin mahdollisuuksiin. Uusia vapaa-ajanviettotapoja olisi kiva kokeilla esimerkiksi padelia. Lisäksi olisi kiva harrastaa kulttuuria esimerkiksi teatteriesitysten merkeissä. Leffateatterissa varmaan tulee käytyä entistä enemmän, kun se nyt on kerrankin suht lähellä ja näytösaikoja on vuorotyöläiselle enemmän.

Reissujen suhteen olen aika avonainen. Jos jonkinlaisen toiveen voisi tästä asiasta ilmoille heittää niin talvella/keväällä joko laskettelu- tai kylpyläreissu voisi olla kiva. Kesällä, jos kävisi useamman päivän reissun jossain naapurimaassa tai ainakin melko lähellä Suomea. Toinen vaihtoehto toki voisi olla myös pohjoinen ja Lappi. Syksyllä viimeistään, jos kävisi taas Länsi-Suomessa tapaamassa siellä asuvia kavereita. Mutta katsotaan miten nämä toiveet lähtee tästä elämään.

Sanoin tuossa tekstin alussa, että elokuussa on yksi viikonloppu varattu kalenterista ja se on siis PMMP:n Olympiastadion konsertti, jonne mennään tyttöporukalla. Todennäköisesti ainakin osan lomastani saatan toivoa siihen samoihin aikoihin, mutta tätäkään en tietenkään voi varmaksi sanoa.

Tässä on kuitenkin sellainen vaara, kun minulla on kalenteri aivan tyhjä, että sen helposti täyttää liian täyteen. Reissut, retket ja irtiotot arjesta ovat kivoja, mutta jos niitä on liikaa, niin ei niistä palaudukaan niin kuin pitäisi. Aikaa pitää jäädä myös ihan kotona olemiselle sekä muille vapaa-ajanviettotavoille (käsityöt, kirjat ja puutarhanhoito sekä tietenkin tämän blogin kirjoittaminen). Mutta toisaalta kun omat rajansa tuntee, tietää paremmin mihin sanoa kyllä ja mihin taas ei.

Blogin puolella pyrin pitämään tekstit asiassa eikä asian vierestä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että blogin olen perustanut matka- ja retkiblogiksi, mutta viime vuonna näiden ajankohtaisten puuttumisten vuoksi kirjoittelin myös paineita kesästä. Toki liittyi sekin tavallaan aiheeseen, mutta tänä vuonna pyrin siihen, että jos minulla ei ole ajankohtaisia retki- ja reissukertomuksia, kerron aikaisemmista tai jaan informatiivista tietoa matkailusta ja retkeilystä. Toki blogi on minun omani, eli jos minusta tuntuu, että haluan joskus höpötellä aiheen vierestä, niin sitten höpöttelen. Otin myös sesongit mukaan tähän, koska ne kuitenkin aika suurelta osin vaikuttaa elämääni ja mahdollisesti myös tekemiini retkiin ja matkoihin.

Mutta oikein mukavaa ja ihanaa tätä vuotta! Toivottavasti siitä tulee juuri sellainen kuin sinä toivot! Ja jos taas ei, niin ensi vuonna on taas uusi vuosi ja tälle vuodelle asetetut tavoitteet, toiveet, lupaukset ja päätökset voi siirtää sinne!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *