Matkailu ja retkeily

117. Vuosi 2023 Pähkinänkuoressa

Hyvää vuoden 2023 viimeistä päivää! Nyt voidaan kääntyä katsomaan mennyttä vuotta ja mitä siitä jäikään käteen. Reissuja tuli tehtyä jonkun verran, vaikka välillä tuntui, että onkohan mitään tapahtunut. Pari elämänmuutostakin kissanpennun ja muuton merkeissä mahtui tähän vuoteen. Juhliakin sai niin häitä, syntymäpäiviä kuin ristiäisiä ja rippijuhlia.

Jonkin aikaa mietin, että millä tavalla lähtisin tätä vuosikoostetta kirjoittamaan, mutta koska pääsääntöisesti tämä blogi kuitenkin pyrkii olemaan matkablogi, lähdetään tietenkin tarkastelemaan tänä vuonna tehtyjä reissuja.

Hyvän ystävän polttarireissu Etelä-Pohjanmaalle

Vuosi alkoi reissulla Seinäjoen suuntiin, vaikka viime hetken muutoksista johtuen kyseisen kaupungin keskustaan en reissulla kuitenkaan eksynyt vaan Koskenkorva, Ilmajoki ja Peräseinäjoki akseleille pyörittiin. Menomatkalla pysähdyin testaamaan Jyväskylän Valkoinen Puu kahvilan.

Vuoden ensimmäisen reissun esittelyn pääset lukemaan: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/kotimaa/6-vuoden-2023-ensimmainen-reissu/

Jyväskylän Valkoinen Puu -kahvila sijaitsee Toivolan Vanhalla Pihalla

Hyvän ystävän häät Seinäjoella

Helmikuussa suunnattiin sitten samoille suunnille samaisen ystävän hääjuhlaan, joka oli kyllä ihana ja hääparin näköinen. Mukava oli käydä Seinäjoella pitkästä aikaa ja näyttää kumppanillekin vanhoja kotikontuja sekä nähdä ystäviä ja tuttuja häissä. Kotimatkalla piipahdimme vielä Tuurissa.

Tästäkin retkestä löytyy jo teksti blogin puolelta, jonka pääset katsomaan seuraavasta linkistä: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/kotimaa/18-tuulahdus-etela-pohjanmaalta/

Uppalan Kartano oli tunnelmallinen juhlapaikka

Road Trip Viroon

Pääsiäisenä kävin Suomen rajojen ulkopuolella ensimmäisen kerran sitten koronan ja vaikka reissu oli aikataulullisesti hieman rankka, oli silti mukavaa päästä näkemään muita maisemia ja hieman pois kotiympyröistä. Vaikka hermoja hieman kiristelikin uusi tilanne eli autolla ajaminen ulkomailla, jätti se silti poltteen tehdä vastaavanlaisia reissuja lisää tulevaisuudessa.

Viron reissusta lisää löydät: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/ulkomaat/34-roadtrip-virossa/

Pärnun hiekkaranta pitää kyllä kokea joskus myös kesällä

Kesälomalla Oravanreitin (osittainen) melominen

Kahden viikon kesälomani yksi kohokohdista oli kyllä pitkään mietitty ja pohdittu ja suunniteltu melontaretki Juvan ja Sulkavan väliselle Oravareitille. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan nappiin ja kommelluksilta ei vältytty, mutta kivaa oli ja ehkä ensi vuonna melomme koko reitin hieman paremmin valmistautuneena.

Retken kommellukset tarkemmin luettavissa: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/retkeily/53-kanootin-kapean-vesille-tyonsin/

Melomaan lähtiessä vielä hymyilytti (ja jännitti)

Pyöräilyretki Punkaharjulle

Keväällä kävimme syntymäpäiväjuhlissa Punkaharjulla ja se oli minun ensimmäinen kunnollinen visiitti täällä sitten lapsuuden luokkaretkien. Ihastuin paikkaan ja tästä syystä kesän pyöräilyretki suuntautui Punkaharjulle ja Pihlajaveden polkaisu reitille. No eihän tämäkään reissu ilman kommelluksia sujunut mutta oli silti kaikesta huolimatta ihan kiva reissu ja muutamasta asiasta taas viisastuneena voidaan suunnitella ensi kesän retket.

Tämän reissun kommellukset voit käydä lukemassa: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/retkeily/67-pihlajaveden-polkaisu/

Mm. Näitä maisemia katseltiin Punkaharjulla

Mökkeilyt Puumalassa ja Savonrannalla

Kesällä ei ollut energiaa ja aikaa mihinkään edellä mainittuja suurempiin reissuihin, mutta mökillä niin Puumalassa kuin Savonrannalla tuli käytyä. Puumalassa muutaman kerran enemmän, kun lapsuuden ystävien vuosittainen tapaaminen järjestettiin tällä kertaa siellä. Kesä ilman mökkeilyä olisi kyllä tylsä.

Päiväretket Jyväskylään ja Kuopioon

Syksyllä tuli tehtyä pari päiväretkeä läheisiin hieman isompiin kaupunkeihin. Jyväskylässä näin opiskelukavereita ja Kuopiossa vietimme parisuhteen laatuaikaa sekä teimme uuteen kotiin hankintoja.

Jyväskylän reissun esittely: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/kotimaa/81-paiva-jyvaskylassa/

Tämä oli hyvää limonadia, jota suosittelen maistamaan mikäli Jyväskylän Toivolan Vanhalla Pihalla kesäaikaan käytte

Kuopio-päivän tunnelmat: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/kotimaa/92-kuopio-paiva/

Kuopion Keilakukko on viihtyisä keilahalli

Pikkujoulut Peurungassa

Tänä vuonna pikkujouluja tuli vietettyä Laukaalla Peurungan kylpylähotellissa, joka oli minulle uusi tuttavuus. Olen siis kuullut paikasta paljon mm. mummoltani, mutta itse en ole koskaan käynyt kyseisessä paikassa ennen tämän vuoden pikkujouluja. Kiva paikka niin hotellihuoneiden ja ravintoloiden kuin myös kylpylänkin osalta.

Samaan viikonloppuun osui myös läheisten synttärijuhlat, joten minuuttitarkan viikonlopun kuulumiset voi käydä lukemassa: https://marinmatkassa.fi/sesongit/juhlat/108-pikkujouluja-ja-yhteissynttareita/

Peurungan pikkujouluillallisen tarjottavia

Amsterdamin reissu

Viimeisimpänä reissuna tälle vuoteen tuli käytyä (jälleen) ulkomailla, kun kävin kuuden vuoden tauon jälkeen Amsterdamissa. Pariin päivään mahtui paljon nähtävyyksiä ja muistoja ja aionkin ensi vuoden puolella kirjoitella sekä tästä reissusta että kuuden vuoden takaisesta vaihtosyksystäni montakin tekstiä.

Pari tekstiä aiheesta jo löytyykin ja ne voi käydä lukemassa seuraavien linkkien takaa: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/ulkomaat/110-terveisia-amsterdamista/ ja https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/ulkomaat/109-lahtotunnelmia/

Alankomaissa ja Amsterdamissa kannattaa käydä pannukakuilla ja testata omena-pekoni-yhdistelmää!

Näiden lisäksi tuli pari kertaa käytyä myös lähiretkellä ja geokätköjä etsimässä niin Juvalla, Mikkelissä, kuin Sulkavalla ja Puumalassakin. Antoisa reissu- ja retkivuosi on ollut siis ja saa nähdä mitä vuosi 2024 tuo tullessaan… Minulla ei ainakaan ole siitä harmainta aavistusta!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *