Kuukausi pähkinänkuoressa

178. Kesäkuun kertomuksia

Kesäkuu vierähti kuin heittämällä ja paljonhan kaikenlaista siinä ehtikin tapahtua. Kesäkuun alussa juhlistettiin kummipojan synttäreitä ja saimme kauan kaivattuja ”tuparivieraita”. Sitten olikin aika jo suunnata jokavuotiseen lapsuudenystävien tapaamiseen Lappeenrantaan.

Tarkemmat speksit mitä Lappeenrannassa tapahtui, löydät tästä tekstistä.

Lappeenrannan hiekkalinnoilta

Lappeenrannan reissun jälkeen oli ohjelmassa visiitti Juva Campingille, missä pelailtiin minigolfia ja saunottiin. Tosi kiva paikka ja esittelytekstin tämän leirintäalueen toiminnasta löydät täältä.

Seuraavaksi kesäkausi piti aloittaa myös lavatanssien osalta, joten suuntasimme kohti Ristiinan Metsälinnaa ja Hurman tahteja. Lämmin ilta oli tanssien ja tuttuja bongaten sekä tietenkin hyvää musiikkia kuunnellen. Lisäksi tuli syötyä tämän kesän ensimmäiset muurinpohjaletut!

Tämä on kyllä yksi kesän lempiherkku!

Juhannus vietettiin yhdistäen mökkeilyä, lavatansseja, sukulaisvierailuja ja leirielämää ja juhannusseikkailu luettavissa tämän linkin takaa. Ennen juhannusta alkoi kevään työkuorma tuntua aika raskaalta, mutta onneksi lankojen antaminen toiselle suunnitelmien suhteen ja rento ohjelma auttoi antamaan hieman voimia lisää, niin jaksaa taas.

Juhannuksen jälkeen koitti mun synttärit niin kuin ne joka vuosi koittaa. 28 vuotta tuli plakkariin ja sitä juhlin viettämällä rattoisan peli-illan ystävien luona. Synttärikakuksi leivoin tällä kertaa pavlovan suklaavivahteella (pavlova taikinaan ripaus kaakaojauhetta ja täytteenä vispikermaa ja kreikkalaista jogurttia sekä rouhittua tummaa suklaata).

Paksuniemen Satama Rääkkylässä oli kyllä löytö!

Synttärien jälkeen suuntasin mökille, koska päätin tänä vuonna käyväni vähintään kerran kuukaudessa mökillä ja kesäkuun käynti oli vielä käymättä. Oli ihanan rentouttavaa viettää vuorokausi täysin itsekseni mökkimaisemissa. Tästä kerron lisää seuraavassa postauksessa!

Mökiltä suuntasin veljen maatilalle heinähommiin ja suorittamaan vuoden hikitreenin. Sen urakan jälkeen nimittäin tuntuu siltä, että ei tarvitse koko vuonna enää käydä kuntosalilla, kun yhden illan hikoilee heinävintillä pikkupaaleja asetellen. Löytyi taas uusia lihaksia niin selästä kuin sormistakin 😀

Välillä ehti nostaa jalat ylös ja vaan nauttia kesästä!

Kesäkuu huipentui Mäntyharjun Koirakiven kesäteatteriretkeen katsomaan Kaksi Puuta -näytelmää, joka perustuu Juha Tapion hitteihin. Lämminhenkinen ja hauska kesäteatteri ja ihanaa miljöö! Minulle oli eka kerta kun kävin kyseisessä paikassa, mutta ei todellakaan viimeinen. Suosittelen ehdottomasti!

Jossain välissä ehti tehdä kai töitäkin ja puuhata pihalla. Mun kasvihuone tuotti hieman huolta ja murhetta ja lopputuloksena, mulla ei ole enää kasvihuonetta. No ehkä ne tomaatit, chilit, kurkut, salaatit ja herneet kasvaa ilman sitäkin.

Koirakiven kesäteatterin someseinä!

Touhua täynnä oleva kesäkuu, mutta ainakin tänään on sellainen olo, että on virtaa ja energiaa jäljellä myös heinäkuulle, varsinkin kun kesäloma siintää jo parin viikon päässä… Mukavaa heinäkuuta kaikille ja nautinnollista kesälomaa niille, joilla sellainen on meneillään tai tulossa!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *