Ajatuksia ja tarinoita

28. Q&A matkailusta part 3

Palataan vielä hetkeksi matkailuaiheisten kysymysten pariin ja tällä kertaa kysymysten teemana on sekalaiset kysymykset niin suosituksista, matkamuistoista kuin tottumuksista.

Mitä tuliaisia veisit Suomesta ulkomaille?

Jotain muumiaiheista esimerkiksi muumimuki tai sitten jotain Marimekon tai Iittalan tuotteita. Myös Fazerin suklaa ja salmiakki ovat aika hyviä tuliaisia kotimaasta.

Mitä kotiseutusi kohteita veisit matkailijan katsomaan?

Juvan Teahouse of Wehmais on kyllä paikka, jonne vien kaikki muualta olevat kaverini käymään ensimmäisen kerran. Suosittelen myös Puumalan Sahanlahtea sekä Mikkelissä sijaitsevaa Sodan ja rauhan keskus Muistia.

Mitä nähtävyyttä suosittelet toisille?

Koska äsken mainitsin kotiseudun kohteet, niin laajennan tähän kysymykseen aluetta koko Suomeen ja Eurooppaan. Brightonin Royal Pavillion ja Helsingin Suomenlinna ovat mielestäni molemmat käymisen arvoisia. Toki on monia muitakin, mutta pidetään vastaus lyhyenä.

Kenet haluaisit viedä lomamatkalle?

Omat vanhempani. He eivät pahemmin matkustele ja heidän kanssaan yhteisistä reissuista on jo niin monta vuotta, että heidät haluaisi viedä jonnekin. Pari vaihtoehtoa on mielessä, sitten kun he joskus eläkkeellä joutavat lähtemään.

Teetkö nojatuolimatkoja? Minne?

Periaatteessa joka kerta kun katson lempisarjojani Frendejä tai How I met your mother -sarjaa, mielessäni matkustan New Yorkiin. Samoin Harry Potter vie Skotlantiin ja McLeodin tyttäret Australiaan. Lisäksi tätä blogia kirjoittaessa matkustelen mielessäni kohteisiin, joista kirjoitan.

Lähetätkö lomaterveisiä postikortilla? Mitä kirjoitat korttiin?

Kummilapset ja mummo saa multa lähes joka kerran reissusta kortin ja yleensä kirjoitan siihen, että mitä on tullut nähtyä ja millaista säätä kohteessa on ollut.

Millainen on hauskin matkamuistosi?

Hmm. on monia hauskoja matkamuistoja, mutta ensimmäisenä tulee mieleen, kun olin kielimatkalla ja asuin siellä isäntäperheessä, jonka koti sijaitsi kaikkein kauimmaisena muiden kurssilaisten isäntien kodeista. Me (asuin siis kahden muun tytön kanssa samassa perheessä) pääsimme kulkemaan vain yhdellä bussinumerolla ja joskus kurssimme pojat sattuivat tulemaan samalla bussilla, koska asuivat matkanvarrella. Kerran kotiin päin mennessä otimme jostain syystä saman bussin poikien kanssa ja huomatessamme, että sillä emme päässeetkään perille asti, vaihdoimme heti bussia. Hauskan tästä tarinasta tekee se, että meillä oli muutenkin isäntäperheemme kanssa yleinen vitsi siitä, että me suomalaiset tytöt emme osanneet käyttää busseja ja kun vaihdoimme tuolloin oikeaan bussiin, kukapa muu siellä meitä oli vastassa kuin isäntäperheemme isä.

Isäntäperheemme koti kyseiseltä matkalta

Mitä pakkaat aina matkalle mukaan?

Kirja, vesipullo ja kuulokkeet. Ilman niitä en oikeastaan osaa lähteä minnekään.

Kuinka monella kielellä osaat kiittää tai tervehtiä?

Kuudella: suomi (Hei! Kiitos!) englanti (Hello! Thank you!), ruotsi (Hej! Tack!), saksa (Hallo! Danke Schön!) , hollanti (Hallo! Dankje vel!) ja viro (Tere! Aitäh!)

Mitä teet ensimmäiseksi, kun palaat pitkältä matkalta kotiin?

Käyn hakemassa kissan hoidosta kotiin, laitan pesukoneen päälle ja istahdan sohvalle hetkeksi.

Mikä on sinun mielestäsi matkustamisessa parasta?

Uusiin paikkoihin tutustuminen sekä uudet kulttuurit ja se, että pääsee omasta arjesta pois.

Mikä on sinun mielestäsi matkustamisessa ikävintä?

Väsymys joka seuraa reissuista ja kaikesta uudesta ja erilaisesta. Mutta siinä vaiheessa kun se väsymys tulee, on jo kotona, joten silloin kaikki on jo hyvin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *