Ajatuksia ja tarinoita

22. Q&A matkailusta part 1

Tammikuun ensimmäisissä teksteissä esittelin aika hyvin itseäni ja millainen matkailija olen, mutta internettiä selatessani ja inspiraatiota etsiessäni törmäsin seuraaviin kysymyksiin ja ajattelin, että olisi hauska vastata näihin täällä blogin puolella. Kysymykset löysin: Matkailukysymykset.pdf (ryhmarenki.fi) ja niitä oli niin paljon, että teen varmasti kakkososan tähän kysymyspostaukseen! Tässä ensimmäisessä osassa tarkastellaan millainen matkailija olen:

Matkustatko mieluummin kotimaassa vai ulkomailla?

Paha kysymys, ulkomailla on paljon kaikkea hienoa ja erilaista, mutta niin on myös kotimaassakin. Kotimaan matkoja on myös helpompi tehdä, mutta ehkä mieluummin matkustaisin ulkomailla

Matkustatko mieluummin kaupunkiin vai maaseudulle?

Kaupunkiin! Rakastan maaseutua, mutta se on koti ja lomillani haluan kokea urbaania elämää ja kaupunkikulttuuria, joita en arjessani kokoaikaisesti jaksaisi. Toki myös maaseuduilla on kivoja paikkoja, mutta ensisijaisesti kaupunkilomat on juttujani.

Matkustatko mieluummin etelään vai pohjoiseen?

Maailmankartalla Suomi on aika pohjoisessa, joten vielä pohjoisempia kohteita on harvemmassa. Mutta jos ajatellaan kysymys koskien esimerkiksi Suomea, niin mieluummin pohjoinen ja Lappi kuin etelä ja Helsinki.

Matkustatko mieluummin itään vai länteen?

Länteen. Pidän länsimaisesta kulttuurista ja oikeastaan lähes kaikki haaveilemani kohteet ovat lännessä. Idän kulttuurit ei ole koskaan erityisemmin kiinnostaneet minua ja suoraan sanottuna olen kyllästynyt niiden sotatilanteisiin ja poliittisiin ratkaisuihin (anteeksi kärjistämiseni, ei idässä tietenkään kaikki maat ole sotatilassa ja poliittisesti epävakaita).

Mihin vuodenaikaan matkustat mieluiten? (Kevät, kesä, syksy vai talvi)

Vaihtelee hyvin paljon, mutta Suomessa tykkään matkustella talvella ja kesällä, ja ulkomaille mennä erityisesti keväällä.

Missä majoitut mieluiten? (teltta, matkailuauto, retkeilymaja, hotelli ym.)

Tämäkin vaihtelee hyvin paljon ja riippuu niin paljon matkan luonteesta, mutta pienet hotellit, b&b ja majatalot mun suosikkeja. Budjettimatkoilla hostellit myös jees. Myös mökkimajoitus varsinkin Lapin lomilla on ihan ehdoton suosikki.

Millä kulkupelillä matkustat mieluiten? (taksi, bussi, juna, laiva, lentokone ym.)

Jos vaan junalla pääsisi kaikkialle, niin sillä. Mutta ei sillä ihan kaikkialle pääse, niin välillä otettava oma auto, laiva tai lentokone. Myös bussikin käy, joten ei sillä kulkupelillä ole niin väliä, kunhan pääsee perille.

Matkustatko mieluiten yksin, kaksin vai ryhmässä?

Mieluiten yksin, mutta kaksinkin käy. Ryhmämatkat tuottaa hankaluuksia, ja niissä joutuu enemmän sopeutumaan ja joustamaan omista mielenkiinnon kohteista, oman kokemukseni mukaan.

Haluatko matkalta eksotiikkaa vai tuttua ja turvallista?

Eksotiikkaa turvallisesti 😀 Eli ei mitään benji-hyppyjä tai extreme-juttuja, mutta on kiva tutustua uusiin kulttuureihin ja kokeilla uusia juttuja, mutta niin, että ei ole vuosien ajaksi kannattavia traumoja mukana. (Kärsin jonkin asteisesta korkean paikan kammosta)

Kumman valitset, pakettimatkan vai reppureissun?

Reppureissun. Perusteluksi käyköön: ”Not all those who wander are lost”.

Kumman valitset, löhöloman vai kulttuurimatkan?

Kulttuurimatkan ehdottomasti, mutta sillä tavalla, että tulee myös lomailtua eikä kaikki ole vain yhtä suorittamista.

Otatko äkkilähdön vai suunnitteletko matkan huolellisesti etukäteen?

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, tosin en suunnittele etukäteen välttämättä koko reissua vaan pääpiirteet: budjetti, majoitus ja pääseminen paikan päälle. Loput päätän paikan päällä tai matkalla kohteeseen. Äkkilähtöjä en ole vielä kertaakaan tehnyt, mutta ehkä vielä jonain päivänä sekin tulee koettua.

Haluatko opastaa toisia vai kuljetko mieluummin joukon jatkona?

En kumpaakaan 😀 haluan olla se oman tien kulkija, jota etsitään puolet päivästä. Riippuu niin seurasta ja kohteesta, mutta ehkä jos näistä pitäisi valita, niin muiden opastaminen.

Otatko lomakuvia? Kuvaatko ihmisiä, eläimiä, kasveja, maisemia, rakennuksia vai jotain muuta?

Ai että otanko? Yli puolet mun omistamista kuvista on lomakuvia, joissa on erilaisia rakennuksia, maisemia sekä ruokaa.

Oletko ostanut matkamuistoksi viirejä, tarroja, kangasmerkkejä tai nukkeja?

En mitään näistä. Yleensä ostan paikallisia herkkuja kuten suklaata ja karkkia tuliaisiksi muille ja itselleni muistoksi jonkin miniatyyriversion paikan kuuluisimmista nähtävyyksistä (Pariisi: Eiffel-torni, Lontoo: Big Ben, Köpis: Pieni Merenneito, Ateena: Partheneon)

Tässä olisi nyt ensimmäisen osan kysymykset ja palataan myöhemmin asiaan muiden kysymysten suhteen!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *