Ajatuksia ja tarinoita

38. Lempparijuttujani

Viime postauksessa mainitsin, että Tampere on lempparikaupunkini ja siitä sainkin inspiraation kirjoitella seuraavan kerran teille vähän lisää lempparijutuistani ja koska kyseessä on matkablogi, ovat aiheet reissaamiseen, matkailuun, retkeilyyn yms. liittyviä. Aloitetaanko?

Lempparikaupunki Suomessa?

Tampere – ehdottomasti! Siellä on kiva fiilis, paljon erilaista nähtävää ja rakastan Koskenrantaa!

Hatanpään Arboretum

Lempparikaupunki Euroopassa?

Brighton. Osa mun sydäntä on siellä neljän viikon kielimatkan takia ja pidän kaupungin hengestä, merestä ja muutenkin maisemista siellä.

Lempparimaa?

Ehkä Kreikka, koska pidän antiikin mytologiasta, Kreikkalaisesta ruokakulttuurista ja on siellä ne maisematkin niin kauniita.

Lempparihotelli?

Otin tähän vaikeitakin kysymyksiä, koska halusin saada itseni pohtimaan. Kuopiossa Asema Cafe B&B teki vaikutuksen samoin kuin Espoossa sijaitseva Hotelli Korpilampi on sellainen johon palaan monesti uudelleen. Pakko vielä lisätä Imatran kylpylä.

Lempparikahvila?

Valkoinen Puu! Näitä kahviloita löytyy Seinäjoelta, Kauhajoelta, Jyväskylästä ja Tampereelta ja jokainen kahvila on omalla uniikilla tavallaan sisustettu, mutta valikoimassa silti aivan ihanat kakut ja muut herkut.

Jyväskylän Valkoisesta Puusta

Lemppariravintola?

Tämäkin on vaikea, koska on paljon hyviä ravintoloita, joissa on käynyt ja tiettyihin tulee mentyä aina uudelleen, mutta ehkä tässä vaiheessa sanon, että Teahouse of Wehmais Juvalla tai Sahanlahti Puumalassa.

Lempparipaikka kotikunnassani Juvalla?

Koska mainitsin jo teehuoneen niin sanon tähän, että Huttulanniemi. Siellä on kivat maisemat, Gotlundin kierros menee siellä ja löytyy täältä tulipaikkakin.

Lempparimuseoni Suomessa?

Sodan ja rauhan keskus Muisti Mikkelissä! Olen vain kerran käynyt, mutta haluaisin käydä uudestaan!

Lempparimuseoni Euroopassa?

Tämä on paha, koska näitäkin on monia ja mietin, että mikähän olisi mun suosikki, mutta ehkä The British Museum Lontoossa pitää kärkisijaa laajan kokoelmansa vuoksi

Savonlinnan Olavinlinna

Lempparinähtävyys Suomessa?

Luonnonnähtävyydetkin lasketaan, joten sanon Koli. Se oli ihan uskomaton tunne, kun ne maisemat näki itse omin silmin, kun oli aikaisemmin vain katsonut kuvista. Mutta jos tarkoitetaan rakennusta niin Olavinlinna ja Kerimäen puukirkko saavat edelleen minut ihmettelemään.

Lempparinähtävyys Euroopassa?

Haastan ihan tahallani itseäni, koska myös tämä on ihan pirun vaikea kysymys, mutta sanotaan ne jotka tulee ensimmäisenä mieleen eli Pariisin Eiffel-torni ja Brightonin Royal Pavillion.

Roayl Pavillion Brightonissa

Lemppari matkustusmuotoni?

Tähän vastaus on varmaan juna, koska siellä saat vapaasti välillä kävellä, mutta silti sinulla on oma paikka, jossa saat istua ja katsella maisemia.

Lempparijuttuni matkustamisessa?

Uusiin paikkoihin, kulttuureihin ja ihmisiin tutustuminen!

Lemppari matkustamiseen liittyvä aforismi?

”Not all those wander are lost”

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *