Ajatuksia ja tarinoita

80. Ajatuksia yrittäjyydestä

Lupailin edellisessä postauksessa tunnelmia Jyväskylän päiväreissusta, mutta sattui yrittäjän päivä sopivasti aiotulle julkaisupäivälle, joten vaihdankin aihetta lennosta. Jyväskylästä kuulette sitten muutaman päivän päästä.

Tänään on siis yrittäjän päivä ja olen lukenut sosiaalisesta mediasta monta yrittäjätarinaa niin tutuilta kuin tuntemattomilta. Yrittäjyys ei ole koskaan ollut meidän perheessä tabu, sillä olen kasvanut yrittäjäperheessä. Olen pienestä pitäen oppinut sen, että yrittäjänä ollaan työhön eri tavalla sidoksissa kuin pelkkänä työnantajana. Mutta olen pienestä pitäen myös nähnyt sen, millaisia vapauksia yrittäjyys antaa.

Minä en ole yrittäjä. En vielä. Totuus on, että en tiedä koska minusta tulee yrittäjä tai tuleeko koskaan, mutta haluaisin sanoa, että ei menisi montaa vuotta, niin voisin kirjoittaa tänä päivänä näitä ajatuksia yrittäjän näkökulmasta. Oikeastaan tällä hetkellä se ei ole mistään muusta kiinni kuin omasta itsestäni. Onko siinä koskaan ollut muita esteitä kuin minä itse? Ei välttämättä, mutta ne tekemäni esteet ovat enää tällä hetkellä vain tekosyitä.

Minulla on liikeidea. Koulussa tehty liiketoimintasuunnitelma, jota pitää muokata vain vähän enää. Liikeideani ei vaadi paljon alkupääomaa, joten en tarvitse kovin paljon ylimääräistä rahaakaan sen toteuttamiseen. Minulla on ajatuksia mahdollisista asiakkaista ja niillä varmaan pääsisi alkuun. Olen tehnyt pohjaa markkinoinnille, kun olen luonut tämän blogin ja somen. Ainoa mitä pitäisi tehdä on uskaltaa. Ja siihen en ole vielä valmis.

Kuten ystäväni viikonloppuna kysyi: ”Mutta onko siihen koskaan valmis?” En tiedä. Tiedän, että elämä ja sen valinnat ovat omissa käsissämme, mutta uskon myös siihen, että elämä antaa tilaisuuksia ja sinun on vain uskallettava tarttua niihin. Ne voivat joko toimia tai sitten ei.

Minulla oli yksi tällainen tilaisuus, mutta se ei toiminut. Se tuli hieman puskista ja en ollut ehkä täysin valmis siihen, mutta toisaalta se ei vastannut muutenkaan enää nykyistä ajattelutapaani. Nyt ehkä odotan toista samanlaista tilaisuutta, mutta tiedostan sen, että sellaista ei ehkä koskaan tulekaan. Täytyy vaan itse nähdä tilaisuus, olla rohkea ja hypätä mukaan.

Mutta palataan takaisin siihen yrittäjyyteen ja miksi haluan yrittäjäksi. Haluan itse määritellä milloin, mitä ja miten teen. Haluan olla itse päätöksenteossa ja haluan toteuttaa omaa visiotani. Haluan hallita työtäni tavalla, jonka vuosien työkokemuksen perusteella ainoastaan yrittäjänä saisin.

Tiedän, että työn ja vapaa-ajan erottaminen yrittäjänä on vielä haasteellisempaa. Tiedän, että epävarmuus on jatkuvasti läsnä ja tiedän, että töitä pitää tehdä jatkuvasti sekä ylläpitääkseen että saadakseen uusia asiakkaita. Pitää kehittyä ja kehittää ja pysyä aallon harjalla. Jos olet yksityisyrittäjä, kaikki päätökset ja työt ovat sinun harteillasi. Sinulla ei ole alaisia tai työkavereita, joten myös yksinäisyys saattaa tulla sivutuotteena. Ja onhan siinä myös se taloudellinen vastuu.

Mutta silti haluan yrittäjäksi. Se on sitä mitä haluan. En tiedä onko minusta yrittäjäksi, mutta haluan kokeilla. Olen kokeillut paljon kaikkea, mutta yrittäjyyttä en ole vielä. Koska odotan sitä maagista hetkeä, kun tiedän olevani valmis. Mutta kuten jo monta kertaa aiemmin sanoin, sitä hetkeä ei välttämättä tule koskaan. Pitää vain uskaltaa.

Alan pikkuhiljaa uskoa manifestoinnin voimaan, joten ehkä tämä teksti toimii keinona suunnata energiani rohkeuteen hypätä kohti omaa unelmaa. Aika näyttää, milloin uskallan ja yritän.

Katse kohti tulevaisuudessa = Yrittäjyydessä?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *