Kotimaa,  Matkailu ja retkeily

18. Tuulahdus Etelä-Pohjanmaalta

Viikonloppuna oli sitten taas reissun aika, kun hyvä ystäväni meni naimisiin Seinäjoella ja matkasimme sitten hänen häihinsä juhlistamaan tätä rakkauden ja onnen päivää. Vaikka päätarkoitus viikonlopulle oli juurikin nämä häät, ehdittiin me sunnuntain kotimatkalla poiketa Keskisen kyläkaupassa eli Tuurissa.

Seinäjoki sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla ja on sen maakuntakeskus. Seinäjoen maamerkkejä on muun muassa Alvar Aallon suunnittelemat Lakeudun risti, Seinäjoen kaupunginkirjasto ja kaupungintalo. Kaupungissa järjestetään myös paljon tapahtumia, joista tunnetuimmat ovat Seinäjoen Tangomarkkinat, Provinssi ja Vauhtiajot. Enemmän tietoa Seinäjoesta matkailijan näkökulmasta: Etusivu – Visit Seinäjoki (visitseinajoki.fi)

Lauantaiaamuna lähdettiin sitten matkaan ja Petäjävedellä käytiin huoltoasemalla syömässä ja vaihdettiin kuskia. Hieman haastava lumisateinen ajokeli oli, mutta ei kuitenkaan pahimmasta päästä ja ehdittiin kirkkoon ajallaan siitä huolimatta. Vihkiminen tapahtui siis Ilmajoen kirkossa ja sieltä suunnattiin sitten juhlapaikalle Uppalan kartanoon. Ilta meni hyvän ruoan, seuran ja musiikin merkeissä, joten häät olivat hyvin onnistuneet.

Juhlapaikka Uppalan Kartano

Majoittuminen tällä reissulla tapahtui Original Sokos Hotel Lakeudessa aivan keskustassa Lakeudenpuiston vieressä. Tämä oli toinen kerta, kun olen ollut tässä hotellissa ja edellisellä kerralla oli niin ystävällistä ja ihanaa palvelua, että sen perusteella valitsin tämän meidän majapaikaksemme. Eikä tarvinnut pettyä. Ihana ja ystävällinen henkilökunta ja muutenkin hotellina kivan viihtyisä.

Sunnuntaina maukkaan ja tukevan aamiaisen jälkeen käytiin nopealla ajelulla vanhalla asuinalueellani. Olen siis asunut aikoinaan noin kolme vuotta Seinäjoella, joten halusin käydä katsomassa onko Marttilan kortteerin opiskelija-asunnot vielä pystyssä.

Sitten matkamme jatkuikin kohti Tuuria ja Keskisen kyläkauppaa, joka siis sijaitsee Tuurin kylässä Alavuden kunnan puolella ja on Suomen suurin tavaratalo. Paikka on myös suosittu matkailukohde ja siellä on vuosittaisia kävijöitä yli kuusi miljoonaa. Lisätietoa Kyläkaupan ja Tuurin palveluista saat: Keskisen Kyläkauppa – Suomen Suurin Tavaratalo (tuuri.fi)

Keskisen Kyläkauppa

Kiersimme Tavarapuodin sekä Keskisen kellokaupan läpi ja kyllähän sieltä puodin puolelta muutama hyödyllinen juttu tarttui matkaan. On kyllä valikoimaltaan laaja ja kooltaan suuri kauppa. Itse olen siis muutaman kerran aiemmin käynyt siellä, mutta kumppanilleni tämä oli ensimmäinen kerta Etelä-Pohjanmaalla ja Tuurissa, joten hänellä riitti ihmeteltävää. Olihan se myös itsestänikin mukava pitkästä aikaa käydä täällä.

Paljon katseltavaa vielä jäi, sillä aikaa oli rajallisesti, kun piti ehtiä kotiin, mutta jäi puheeksi, että mennään joskus tulevaisuudessa uudestaan ja varataan koko päivä, niin varmasti ehtii katsoa ja kierrellä paikat läpi!

Mukava reissu oli, vaikka eilen kyllä loppumatkasta ja kotiin päästyäni väsyttikin. Oli ihanaa päästä juhlistamaan hyvän ystävän häitä, joissa tunnelma ja tarjoilut olivat hyviä. Oli ihana nähdä muitakin ystäviä pitkästä aikaa ja viettää heidän kanssaan aikaa. Hotellihuoneessa nukutti hyvin ja aamiainen oli herkullinen. Oli kiva näyttää kumppanilleni kaupunkia, jossa olen ennen asunut ja oli mukava piipahtaa Tuurissa. Mukava irtiotto arjesta, joka tuli kyllä taas tarpeeseen. Nyt voi sitten taas keskittyä arkijuttuihin ja lähialueiden palveluiden yms. hyödyntämiseen!

Edit 27.12.2023. Kyseisen tekstissä oli jotain hankaluuksia, joten teksti julkaistiin uudelleen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *