Kulttuuri

75. Suvi Teräsniska Sahanlahdessa

Oli vuosi 2012 ja tapahtuma nimeltä Metsä rokkaa Juvalla. 16-vuotias Mari sai vanhemmiltaan luvan osallistua tapahtumaan ja näin ollen kyseessä oli tämän tytön ensimmäiset festarit. Esiintymässä oli silloin vielä uransa alkutaipaleella ollut Suvi Teräsniska, jonka musiikkiin Mari rakastui.

Laulaja esiteltiin myös vanhemmille ja isä varsinkin tykästyi laulajan ääneen ja tapaan tulkita niin iskelmää kuin joululaulujakin. Tämän myötä Suvi Teräsniskan musiikista tuli isän ja tyttären yhteinen juttu.

Suvi Teräsniska Metsä rokkaa tapahtumassa Juvalla vuonna 2012

Jokaiselle keikalle ei ole isä lähtenyt mukaan ja tytöltäkin on joitakin jäänyt väliin mutta Metsä Rokkaan lisäksi artistia on käyty katsomassa Juvan kirkossa joulukonsertissa, Mikkelin Mikaelin konserttisalissa pariinkin otteeseen sekä Puumalan Siltakemmakoissa. Viime jouluna matka artistin keikkojen perässä vei Tampereen Nokia Areenalle suuren joulukonserttiin ja viimeisimpänä Puumalan Sahanlahteen Lähellä-konserttiin.

Viikko sitten lauantaina vietin siis laatuaikaa isäni kanssa yhteisen suosikkiartistimme musiikin parissa kummankin suosikkikohteessa Etelä-Savossa tulevan merkkipäivän johdosta. Sahanlahden Elämysvertaassa on pitkin kesää järjestetty Lähellä-konsertteja, joissa on ollut esiintymässä Suvi Teräsniskan lisäksi myös esimerkiksi Diandra ja Waltteri Torikka.

Konsertti kesti reilun tunnin ja oli todella ”lähellä” konsertti. En ole varmaan koskaan nähnyt Suvia noin läheltä (lukuunottamatta sitä yhtä kertaa kun sain häneltä nimikirjoituksen ja yhteiskuvan Juvan kirkon joulukonsertin jälkeen). Elävän musiikin voima on kyllä ihmeellinen ja kun seuraavana päivänä kuunteli samoja kappaleita Spotifyista tuntuivat ne jotenkin laimeilta.

Suvi Teräsniska Sahanlahden Elämysverstaalla 2023

Konsertin aikana päästiin kuulemaan lauluja niin Suvin uran alkutaipaleelta kuten Pahalta piilossa, Hento kuiskaus ja Jos mikään ei riitä, kuin myös uusia viime vuonna julkaistuja biisejä (Ahvenanmaa ja Kaikki, joiden jäljet säästin). Yksi Vain elämää biisikin oli settilistassa, kun Suvi veti oman tulkintansa Pyhimyksen Jättiläinen biisistä. Siinä vaiheessa kyynelkanavat aukesi.

Hyvä konsertti oli siis ja Sahanlahti tarjosi kyllä upeat puitteet! Käytiin konsertin jälkeen vielä Rantamakasiinin terassilla ja siellä törmäsimme tuttuihin, niin parin tunnin konserttireissusta tuli vähän pitempi kun kävimme vielä pistäytymässä heidän luonaan. Mutta kuten silloinkin sanoin, minulla ei ollut mihinkään kiire ja oli ihana viettää kesäinen ilta isäni kanssa hyvän musiikin ja maisemien merkeissä.

Rantamakasiinilla riitti porukkaa!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *