Ajatuksia ja tarinoita

45. Äiti-tytär reissuja

Näin äitienpäivän aattopäivänä on sopiva sauma muistella reissuja, joita olen tehnyt yhdessä äitini kanssa. Olen jo monta kertaa maininnut täällä blogissa, että kaikkein mieluiten reissaan yksin, mutta ollaan tehty myös äidin kanssa joitakin reissuja yhdessä.

Olin ehkä noin 9-vuotias, kun kävimme äidin ja mummon kanssa yhdessä heidän kotiseutunsa järjestön kanssa Ahvenanmaalla. Kävimme mm. Kastelholman linnalla sekä museolaiva Pommernissa. Valokuvien perusteella nautin myös hotellin kylpyaltaasta. Poistulomatkalla äiti, mummo ja heidän ystävänsä antoivat minulle kolikoita lompakon pohjalta ja pelasin niillä rahapelejä (silloin niissä ei ollut ikärajaa).

Äidin kanssa ollaan käyty myös yhdessä Tallinnassa ja muistan siltä reissulta, että kun etsimme ravintolaa, oli joka paikassa täyttä ja meni aikaa ennen kuin löysimme ravintolan, johon mahduimme. Sielläkin oli 45 minuutin ruokajono, joten nälkä ehti ihan älyttömäksi ennen kuin saimme ruokaa ja sen myötä myös mieliala oli hieman matalalla. Lopulta kun saimme annoksemme, niin muistan vieläkin miten mieliala nousi jokaisen haarukallisen jälkeen. Ei siis ole pötypuhetta, että nälkäisenä on kiukkuinen.

Pilvet Saksan reissulta

Äiti-tytär-reissusta Tukholmaan yhdessä ystäväni ja tämän äidin kanssa olenkin jo kertonut helmikuun kuukauden tarinassa. Myös Saksassa olemme käyneet yhdessä äidin kanssa, tosin matkaseurueeseen kuului silloin muitakin. Kävimme siellä juhlistamassa äidin kummitytön häitä pienessä Schliersee nimisessä kylässä Alppien lähellä. Tältä reissulta muistan häiden lisäksi sen, kun saapumisiltana menimme ravintolaan syömään ja minä tilasin itse englanniksi (olin siis 11-vuotias) Spagetti Bolognesen ja Cociksen ja se lautanen oli varmaan ainakin kaksi kertaa minun pääni kokoinen 😀 Jaksoin kuitenkin syödä koko lautasen.

Lukion toisella luokalla kävimme äidin kanssa syyslomalla Kuopiossa shoppailureissulla. Ostimme sillä reissulla mm. minulle vanhojen tansseihin tanssikengät sekä äiti taisi käydä ensimmäistä kertaa Ikeassa. Tältäkin reissulta on ravintolamuisto, kun kävimme jossain ravintolassa syömässä ja minun risottoannokseni ei ollut ollenkaan hyvä, joten äiti antoi minun syödä ranskalaisensa, ettei minulle jää ihan täysi nälkä. Muistaakseni saimme minun ruokani ilmaiseksi tai ainakin jonkin hyvityksen taisimme saada. Tarjoilija luuli minua täysi-ikäiseksi tai ainakin alkuun kyseli aperatiiveja, johon äiti vaan totesi että tyttö on alaikäinen.

Kuopion kaupungintalo syksyltä 2013

Viimeisin reissu äitini kanssa oli pari vuotta sitten Imatran kylpylään. Se oli ensimmäinen koronasyksy ja meidän piti alun perin mennä kyseisenä ajankohtana monen vuoden tauon jälkeen uudestaan Ahvenanmaalle, mutta matka peruuntui. Koronan takia kukaan ei uskaltanut vielä matkustaa, mutta koska meillä oli vapaat ja lomat toivottu niin päätimme tehdä reissun jonnekin. Edellisenä iltana äiti ehdotti, että miten olisi Imatra ja varasimme huoneen. Ajoimme Punkaharjun ja Parikkalan kautta Imatralle, koska halusimme nähdä erilaisia maisemia kuin normaalisti Puumalan kautta ajaessa ja kotimatkalla tulimme Lappeenrannan kautta. En muista koska olisin nukkunut hotellissa niin hyvin kuin silloin. Minulla oli ollut siihen aikaan univaikeuksia ja äiti pelkäsi herättävänsä minut käydessään vessassa, mutta minä vaan posotin unta hotellin pehmeissä lakanoissa.

Siinä oli muutamia mieleenpainuvia muistoja reissuilta yhdessä äitini kanssa. Toivottavasti tulevaisuudessa niitä tulee lisää ja minulla onkin takataskussa yksi suunnitelma sitten, kun äiti jää eläkkeelle ja hänelle on ehkä enemmän aikaa reissata!

Toivotan jo näin päivän etukäteen ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja äidin roolin täyttäville! <3

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *