Ajatuksia ja tarinoita

61. Tämä vai tuo?

Viime postauksessa kirjoitin hyvin mystisesti viikonlopun suunnitelmista, mutta totuus oli siis se, että vielä perjantaina aamupäivällä tekstiä julkaistessani en tiennyt, mitä oli viikonloppuna tarkoitus tehdä. Sateisen lauantain ja työsunnuntain johdosta kovin arjesta ja normaalista poikkeavia asioita ei tehty, joten kirjoitan tämän päivän tekstin eri teemasta.

Pinterestissä olen monesti törmännyt tällaisiin this or that-aiheisiin sisältöihin ja itse asiassa kahden hyvän ystäväni polttareissa ollaan myös tällaista kumman vaihtoehdon morsian valitsisi visailua harrastettu. Minusta nämä ovat todella hauskoja ja varsinkin, kun vielä perustellaan miksi. Päätin tästä syystä nyt tehdäkin tällaisen matkusteluaiheisen tämä vai tuo -haastattelun itselleni ja vastaukset jokaisen perustelen. Lähdetään siis ”pelaamaan”!

Kaupunki vai luonto?

Heti kärkeen paha kysymys, koska matkustelussa tykkään myös kaupunkien sykkeestä ja energiasta, mutta sitten luontokin on joka maassa niin ihanan erilainen. Luonto myös rauhoittaa minua ja tykkään asua luonnon lähellä, mutta ehkä kun puhutaan matkustamisesta vastaan kaupunki.

Airbnb vai hotelli?

Kyllä se ehkä hotelli näistä vaihtoehdoista on paras. Matkustamisessa hotelliaamiaiset on kyllä yksiä parhaimpia juttuja, enkä reissuissa jaksa miettiä ruoanlaittoa, mitä airbnd-kohteissa monesti pitää miettiä.

Lentokone vai juna?

Lentokentillä on oma tunnelmansa, mutta kyllä vastuullinen matkailija minussa kuitenkin valitsee enemmin junan. Myös mukavuuden kannalta juna on kiva, kun siellä saa kulkea vapaasti eikä vain istua koko matkaa paikallaan.

Taidetta vai historiaa?

Helppo valinta, nimittäin historia. En ole koskaan ollut mitenkään erityisen taiteellinen vaikka käsitöitä harrastankin, mutta historia on minua kiehtonut jollain tavalla aina ja varsinkin nyt aikuisena vielä enemmän.

Seikkailua vai löhöilyä?

Riippuu kohteesta. Mökille jos mennään, oli mökki missä tahansa, kaipaan lepoa ja rauhaa, mutta jos lähden ulkomaille tai Suomessa kohteeseen, missä en ole ennen käynyt, valitsen mielellään seikkailun ja uusien paikkojen näkemisen. En kuitenkaan ole extreme-ihminen vaan minulle seikkailuksi riittää vaikka Lontoon keskustassa pörräily tai metrolla kulkeminen maassa, jonka kieltä en osaa 😀

Rannat vai vuoret?

Hmm… Nyt on vaikea valinta, sillä en oikein ole käynyt kummassakaan erityisemmin. En siis harrasta oikein rantalomia enkä kyllä vuoristoissakaan ole käynyt. Molemmissa on sekä hyviä että huonoja puolia: rannalla iho palaa mutta on vesi lähellä ja vuorilla korkeanpaikan kammo joutuu koetukselle, mutta on ihanat maisemat. Ehkä rannat voittaa tässä tapauksessa

Ryhmässä vai yksin?

Tähän vastaukseen olen vastannut jo aiemmin ja edelleen sama vastaus, mielellään yksin. Sen jälkeen kaksin ja vasta viimeisenä ryhmässä. Ja perustelu tälle on se, että yksin matkustaessa tarvitsee tehdä kaikkein vähiten kompromisseja.

Suunnitelma vai hetkessä meneminen?

Sopivassa suhteessa molemmat. Suunnitelma on hyvä olla siinä mielessä, että jos on esimerkiksi rajallinen aika, mutta suunnitelmat eivät taas saa olla liian tiukkoja ettei extempore-hetkille ole aikaa.

Hetkessä eläessä ja ilman suunnitelmia, voi löytää vaikka tällaisia paratiiseja! Kuva jostain päin Haagia.

Reppu vai matkalaukku?

Vaikka ihannoin välillä sellaista elämää missä vedetään matkalaukkua ympäri kaupunkeja ja asemia, niin silti sitä painavaa matkalaukkua edestakaisin raahatessani valitsen ehkä mieluummin repun. Riippuu toki miten matkaa tekee, koska matkalaukun kanssa on mahdoton pyöräillä tai retkeillä ja repussa taas juhlavaatteet rypistyy.

Lomakeskus vai risteily?

En valitsisi kumpaakaan, mutta tässä tapauksessa ehkä risteily voittaa. Siksi en valitsisi kumpaakaan, sillä vaikka mahdollisuuksia molemmissa on paljon, kohteen autenttinen kulttuuri saattaa puuttua. Ei aina, mutta sellainen kuva minulla on. Risteilyllä voi ihailla maisemia, näkee vettä ja maisemat vaihtuu.

Nähtävyydet vai ostokset?

No nähtävyydet tietty! Minusta matkailussa on parasta uudet, hienot ja erilaiset paikat ja shoppailut voi hoitaa Suomessakin. Tietenkin tuliaiset on erikseen ja monesti reissujen viimeisen päivän käytänkin enemmän ja vähemmän kaupoissa kiertäen. Mutta vasta sitten kun nähtävyydet on nähty.

Turistikohteet vai piilotetut helmet?

Piilotetut helmet! Toki tiettyihin kohteisiin saattaa jonkun tietyn jutun takia matkustaa esimerkiksi Köpiksen reissun heitin sen takia, että halusin nähdä Pieni merenneito -patsaan, mutta kyllä siltä reissulta jäi eniten ehkä mieleen iltakävely ihanassa puistossa. Myös Damin puistoja laitakaupungilla kaipaan.

Siinä muutamia ajatuksia tämän teeman ympäriltä. Seuraavan kerran pääsettekin kurkkaamaan minun lapsuuden kesiini, kun kirjoittelen siitä aiheesta seuraavan postauksen!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *