Kuukausi pähkinänkuoressa

60. Kesäkuu pähkinänkuoressa

Mitä hitsiä? Onko nyt muka jo kesäkuun vika päivä? Mihin tämä kuukausi oikein katosi? Alan ehkä toistamaan itseäni, kun aloitan joka kuukausi tämän kuukausikoosteen toteamalla, että menipä se äkkiä. Koitan olla sanomatta sitä heinäkuun postauksen yhteydessä.

Kesäkuu aloitettiin kesäloman merkeissä ja koska siitä aiheesta on jo monet tekstit kirjoitettu, niin sivuutetaan se aihe ihan vain nopealla tokaisulla, että kesäkuun kylmimmät kelit piti sitten sattua juuri siihen alkukuuhun ja oman loman kohdalle. Vaikka loma oli omalla tavallaan hyvä, sellainen tietynlainen ulkona istuskelu jäi ja sitä kaipasin. Koitan nyt loppukesän ottaa siitä irti ja niin tämäkin teksti kirjoitetaan parvekkeelta käsin.

Parvekeprojekti saatiin viimeksi valmiiksi, ja vaikka segmentoin aluksi tämän blogin matkablogiksi, niin kyllä Marin matkassa on omalla tavallaan myös lifestyle-blogi. Joten otan hetken ja kerron, että parvekkeellamme on vihdoin ja viimein aivan omin pikkukätösin tehty sohva kuormalavoista ja isoäidin neliöistä! Tässä on hyvä istua ja kuunnella podcasteja, tehdä käsitöitä ja kirjoitella blogiin.

Reissut kohdistuivat niinkin kauas kuin Puumalaan mökille ja Savonlinnaan serkun luokse. Savonlinna on kyllä ihana kesäkaupunki ja sinne suunnille onkin muutama retki heinäkuussa suunnitteilla. Tänään itse asiassa on suunnitelmissa lähteä jälleen sinne suunnille.

Melontaa tuli kokeiltua, muutama geokätkö etsittyä, jorattua Savon pienimmillä vestivaaleilla, sekä käytyä kävelylenkeillä. Kissojen kanssa tuli vietettyä aikaa ja perheen sekä kumppanin kanssa myös sen mitä töiltä ehti.

Juhannus vietettiin hyvin rauhallisissa tunnelmissa. Töiden johdosta aattona oltiin kotosalla ja grillailtiin ja saunottiin. Juhannuspäivänä eli lauantaina työviikon stressi purkaantui ja mitään ihmeellistä ei tullut tehtyä. Juhannussunnuntaina juhlistettiin sitten seuraavan päivän synttäreitä ennakkoon käymällä Teehuoneella nauttimassa Afternoon Tea-kattaus sekä etsimässä geokätköjä.

Itse synttäripäivän vietin aika lailla perheen kanssa. Leivoin kakun ja vein sen heidän luokseen, missä keitin myös kahvit ja niin koko porukalla kakkukahviteltiin. Minulla on tapana joka vuosi tehdä erilainen synttärikakku ja tänä vuonna kakuksi valikoitui Pavlova, jonka päälle laitoin mustikoita ja puolukoita. Aluksi epäilin miten toimii, mutta marengin makeus ja puolukan happamuus teki aika hyvän yhdistelmän. Illalla sitten tehtiin äidin ja veljenlasten kanssa uintiretki läheisen järven rannalle. Yksi kesän parhaimpia hetkiä oli, kun näki lasten riemun vedessä ja hiekkarannalla.

Eilen vietin aikaa ystäväni kanssa Mikkelissä omien töideni jälkeen ja ilta piti sisällään Amarillossa ruokailun, jäätelöt Mikkelin satamassa ja iltakävelyä Kenkäveron ja Mikkelipuiston miljöissä. Oli kyllä kiva ilta ja oli kiva viettää aikaa Mikkelissä ilman kiireen tuntua joko töihin tai kotiin.

Kesäkuu oli mukava ja piti sisällään sopivassa suhteessa ohjelmaa ja tekemistä kuin myös tyhjiä hetkiä. Hieman loman jälkeen teki tiukkaa mennä töihin, mutta nyt on jo palauduttu takaisin arkeen.

Tänään tosiaan suuntaan Savonlinnaan ja huomenna olisi myös tarkoitus tehdä jotain kesäistä, mutta sitä en vielä tiedä minäkään… Palataan asiaan maanantaina, niin kerron sitten mitä tapahtui!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *