Kuukausi pähkinänkuoressa

79. Elokuu pähkinänkuoressa

Yritin keksiä jotain omaperäistä tapaa aloittaa tämä postaus, mutta en sitä keksinyt, joten mennään suoraan asiaan. On aika summata yhteen elokuun tapahtumia ja kertoa niistä hetkistä, mistä en ole vielä täällä kertonutkaan.

Elokuu alkoi Tuusmäen kesäteatterilla Onnellinen mies ja jatkui sitten parin päivän päästä Arja Korisevan tahdeissa tunnelilavan puolella. Viime vuonna Tuusmäellä vierailut jäivät väliin, joten oli ihanaa pienen tauon jälkeen palata tuohon aivan täydelliseen maalais- ja järvimaisemaan.

Tuusmäen tunnelilava

Sitten käytiin Potter-tunnelmissa pyörimässä Mikkelissä Mikkelin musiikkijuhlien oheistapahtuman parissa. Viikko tehtiin ahkerasti töitä ja sitten vieteltiinkin isän synttäreitä etukäteen isä-tytär konserttina, jota tahditti meidän molempien lempiartisti Suvi Teräsniska. Konsertin jälkeen oli ihana extempore-ilta ensin Sahanlahdessa isän ystävien kanssa ja sitten porukoilla perhetuttujen kanssa.

Elokuun kolmas viikonloppu oli lapsuudenystävien tapaaminen mökillämme ja viimeisenä viikonloppuna pyörittiin Savonlinnan maisemissa Savonrannan mökkeilyn ja Lippakioskin pehmisten parissa. Samalla tuli heitettyä kesän ensimmäinen ja viimeinen onkireissu, mutta ei onneksi ilman saalista! Ahvenia tuli useampi. Grillailua, puuhommia, saunomista ja vain luonnon parissa olemista. Siitä on täydellinen mökkireissu tehty.

Lippakioskin pehmis!

Arkena sitten tehtiin töitä ja olihan niitä töitä myös viikonloppuisinkin vähän. Geokätköjä etsittiin muutama ja marjoja olen kerännyt aina kun olen ehtinyt ja sää on sallinut. Äidin kasvimaallakin puuhailtiin ja sieltä on satoa käyty etsimässä.

Jos pitäisi tehdä vertailua kesän kuukausien suhteen, niin elokuu oli ehkä odotetuin ja jollain tapaa ehkä kaikkein parhain kuukausi niistä. Johtuu ehkä siitä, että muistan sen parhaiten mutta myös siitä. että oli kivaa ohjelmaa, mutta niin että ne antoivat myös virtaa eivätkä vieneet kaikkea energiaa. Elokuussa ei ollut enää paineita vaan osasi nauttia kaikesta kaikin rinnoin.

Mökkiselfie = onnellinen selfie

Mutta nyt on aika kääntää katseet kohti syyskuuta ja kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, niin taidan kotoilla tämän kuun huomenna tapahtuvaa Jyväskylän reissua lukuun ottamatta! Tästä lisää ensi postauksessa!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *