Fiktiiviset paikat,  Ulkomaan matkailu

4. Missä haluaisin käydä? Ulkomaat edition

Jotta tulen varmasti kaikille lukijoille tutuksi, on mielestäni vielä kohtuullista kertoa ne kohteet, joihin matkustamisesta vielä haaveilen. Ja niitähän riittää. Viime vuodet ovat kuitenkin opettaneet, että mitä tahansa voi tapahtua ja kaikki ei todellakaan mene niin kuin suunnittelee. Tästä syystä olen haavelistaani miettinyt ja pähkäillyt, mitkä maailman erilaisista ja ihmeellisistä paikoista ensisijaisesti haluaisin nähdä. Tämä teksti käsittelee nyt ulkomaan kohteita ja teen toisen tekstin, missä kerron Suomen haavekohteeni.

Australia

Tämä haave on siis ollut minulla jo ihan pikkutytöstä asti ja hieman kateellisena olen sivusta seurannut kun tuttuni pääsevät näkemään tuon maan ennen minua. Joku voisi nyt ehkä kommentoida, että miksi nyt et vaan osta lentolippuja ja mene, mutta se ei ole oikeasti ollut niin yksinkertaista. Mutta siitä huolimatta tämä haave edelleen elää ja on oikeastaan näistä kaikista tämän artikkelin kohteista, se the one and only, jos nyt kävisi niin, että pelkästään yhden ulkomaan matkan voisin elämässäni tehdä.

Tuun varmasti kirjoittamaan vielä paljon tästä haaveesta ja missä paikoissa siellä haluaisin käydä ja miksi minulla on niin suuri kiinnostus Australiaa ja sen kulttuuria kohtaan, joten mainitsen tässä yhteydessä vaan ne keskeisimmät asiat. Uluru / Ayers Rock, Sydney Satama ja oopperatalo, kengurut, koalat, surfailu, isot karjatilat ja Suuri Valliriutta olisi niin mahtavaa nähdä livenä.

Kuva Pixabay.com

New York

Empire State Building, Vapaudenpatsas, Manhattan, Central Park, Times Square, Rockefeller Center muutamia must see-kohteita mainitakseni. Niin monet amerikkalaiset elokuvat on kuvattu New Yorkissa, että niistä on itselleni tullut olo, että nuo paikat ja tuon kaupungin haluan kokea itsekin joskus.

Ja tietenkin, koska olen fiktiofani (uppoudun kirjoihin, sarjoihin ja leffoihin aika huolella) ja kaksi lempisarjani sijoittuu New Yorkiin, niin pitäähän mun tietenkin päästä istumaan keltaiselle kahvilansohvalle tai punaiseen loosiin baarissa (Frendit ja How I met your mother).

Skotlanti

Skotlantiin haluaisin jo pelkästään niiden upeiden vanhojen linnojen ja maisemien takia, mutta myös tässä top3-kohteisiini kuuluvassa kohteessa on myös ”pieni” fanitytön näkökulma. Harry Potter -kirja- ja leffasarjasta tuttu noitien ja velhojen koulu Tylypahka on sarjassa sijoitettu Skotlantiin, joten joitakin pätkiä elokuviin on kuvattu Skotlannista. Lisäksi tuolla on muitakin kohteita, mistä J.K. Rowling on saanut inspiraatiota tähän sarjaan, joten ne on Potter-fanina pakko kokea.

Kuva Pixabay.com

Tähän väliin kirjoitan pienen huomautuksen. Toisessa blogitekstissäni 2. Millainen matkailija olen? – Marin Matkassa kerron pitäväni yksin matkustelusta ja nämä kolme yllä olevaa kohdetta on juuri sellaisia, että olen haaveillut pikkutytöstä asti näistä ja tehnyt jo silloin suunnitelmat kohteista, niin haluan toteuttaa nämä kohteet yksin. Seuraavat esittelemäni kohteet ovat sitten sellaisia, mitkä todennäköisesti, jos terveys ja maailmantilanne sallivat, toteutan joskus tulevaisuudessa mieheni tai ystävieni kanssa.

Norja / Lofootit

Myönnetään Lofootit on jonkinlainen trendikohde, mutta ne maisemat vaan ovat niin upeita ja luontomatkaaja minussa kaipaa näiden maisemien äärelle. Norjan luonto ja varsinkin Pohjois-Norja kiinnostaa minua ja kun myös avomiestäni nämä paikat kiinnostaa, niin hyvin todennäköistä on, että se tulevaisuuden häämatka sitten joskus sijoittuu näihin maisemiin.

Itävalta / Alpit

Olen nähnyt Alpit kerran kaukaa, kun 16-vuotiaana olin Etelä-Saksassa tuttavaperheen luona kylässä ja olen kuullut tätini tarinoita Alpeista, joten tämä kohdekin on ollut pitkään mielessäni, mutta sitä ei vielä ole ehtinyt toteuttaa. Jonkinlaiset laskettelutaidot omaavana on kyllä bucketlistalla lasketella vielä Alpeilla.

Itävalta myös muutenkin maana kiinnostaa minua, ja minulla olikin jo lentoliput ostettuna Wieniin muutama vuosi sitten, mutta sitten korona sotki suunnitelmat. Mutta kyllä minä sinne vielä joku päivä menen, tiedän sen ja varsinkin, kun edelle mainitsemani tuttavaperhe on muuttanut Saksasta Itävallan puolelle ja vielä Alpeille, niin tämän haaveen toteutuminen on melko todennäköistä joskus tulevaisuudessa.

Kuva Pixabay.com

Disneyland / Pariisi

Olen käynyt Pariisissa, mutta se oli vain parin päivän reissu missä ehti just ja just käydä kiertämässä Eiffel-tornin, Riemukaaren, Notre Damen ja Louvren, joten aikaa ei ollut Disneylandille. Olen kaiken lisäksi vielä Disney-fani ja pikku-Mari sisälläni janoaa tänne reissulle. Myös paras ystäväni tykkää Disneystä vielä aikuisena, joten kunhan meillä on yhteistä aikaa niin tämä reissu toteutetaan ehdottomasti! Ja Pariisiin muutenkin olisi kiva päästä takaisin ja kokea se esimerkiksi keväällä.

Siinäpä oli ne tärkeimmät haave-kohteeni ja tietenkin maailmassahan on vielä paljon, paljon kaikkea muutakin nähtävää, mutta ainakin näissä ulkomaankohteissa haluaisin vielä käydä. Lisäksi avomieheni haaveilee automatkoista ympäri Eurooppaa, joten blogin aiheiden suhteen ei ole siis huolta. Matkoja (toivottavasti) tulee tulevaisuudessa vielä paljonkin! Seuraavassa tekstissä kerron vielä Suomen kohteista ja sitten pääsettekin hyppäämään Marin matkassa kokemuksiin kohde kohteelta!

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *