Ulkomaan matkailu

34. Roadtrip Virossa

Lupasin sunnuntaina kirjoitella teille reissusta, mutta olinkin liian aikaoptimisti eilisen suhteen joten postaus päivää myöhässä, pahoittelut tästä! Vietettiin tosiaan sekä perjantai ja lauantai reissun päällä ja kohteena oli Viron maa.

Ajattelin kertoa reissusta reissupäiväkirjan muodossa, jotta pääsette kulkemaan sen Marin Matkassa. Tämä oli tosiaan ensimmäinen ulkomaille toteutettu roadtrip sekä ensimmäinen matka Suomen rajojen ulkopuolelle sitten koronan.

Perjantai 7.4.

4.20 Herätys! Tänään on reissupäivä!

5.30 Matkaan lähden, matkaan lähden!

n. 7.30 Pysähdys Vierumäen matkakeitaalla ja aamiainen täällä

n. 9.30 Saapuminen Helsingin satamaan Malmin hautausmaan kautta (pysähdyttiin Malmin nesteelle ja jostain syystä navigaattori ajatti tämän kautta pysähdyksen jälkeen. Matkustimme siis auton kanssa, joten menimme laivaan autokannen kautta.

10.30 Laiva lähti Helsingistä ja matka meni lopulta rattoisasti, kun ostimme tax free shopista pelikortit ja menimme aurinkokannelle istumaan ja pelailemaan.

13.00 Laiva saapuu Helsinkiin ja minä jouduin ajamaan meidät laivasta ja Tallinnasta Pärnuun vievälle maantielle ja jossain vaiheessa vaihdettiin loppumatkaksi kuskia.

Virolaisia maisemia auton ikkunasta

n. 15.30 Saavumme Pärnuun ja hotellille. Majoituimme Hestia Hotel Strandissa, joka oli ihan viihtyisä hotelli pienellä kylpyläosastolla ja hyvällä ravintolalla.

n. 16.00 vähän murua rinnan alle että jaksaa ajaa Latvian puolelle.

n. 17.30 saavumme Latvian rajalle ja pistäydymme Latvian puolella SuperAlkossa ostamassa tuliaiset Suomeen.

n.18.30 Matka takaisin Viron puolelle ja Pärnuun

Hotellimme ilta-aikaan

n. 20.00 Saavumme takaisin hotellille. Muut matkaseurueesta menevät kylpylän puolelle saunaan ja olisin minäkin mennyt, mutta lokerot oli kaikki täynnä ja muutenkin spa-osasto oli menossa kiinni, niin kävin sitten hotellihuoneelle suihkussa ja kävin iltakävelyllä hotellin alueella

n. 21.30 Illalliselle hotellin ravintolaan ja söin ankka-annoksen, joka oli kyllä hyvää ja mehevää. Olisin vielä jäänyt jälkkärille, mutta keittiö sulkeutui kympiltä, joten jäi väliin. Pelasimme hotellihuoneessa vielä pari erää korttia ja sitten nukkumaan.

Lauantai 8.4.

7.30 Herätyskello soi ja aamu-uinnille mars. Harmi vaan, ettemme tienneet, että saunat lämpiää vasta kympiltä, joten spa kokemus jäi vähän vajaaksi

8.30 Aamu-uintien jälkeen aamiainen maistui ja oli kyllä hyvä ja runsas aamiainen, vaikka olikin moni muu samaan aikaan päättänyt mennä aamiaiselle

n. 9.30 Aamupalan jälkeen aamukävelylle hiekkarannalle ja samalla elämäni ensimmäiset geokätköt ulkomailla. Hiekkaranta oli aivan upea ja pitää kyllä ehdottomasti mennä joskus kesällä uudelleen!

Pärnun rannalla

n. 11.30 luovutettiin huoneet ja käytiin vielä pörräilemässä Port Artur ostoskeskuksella ostaen vähän tuliaisia kotiin.

n. 12.30 Matka kohti Tallinnaa!

n. 15.00 Saavumme Tallinnaan ja Peetri Pizza Roosikrantsissa syömässä Google-arvostelujen ja myös oman kokemuksen perusteella aivan älyttömän hyvät pizzat. Samalla kävin hakemassa kahvin vastapäisestä Dot Cafésta. Suosittelen molempia, kummassakin hyvää ja ystävällistä asiakaspalvelua ja herkulliset tarjottavat.

Sitten ajoimme auton valmiiksi satamaan ja selvitimme miten pääsemme autokannelle oikein. Odotellessa laivaan pääsyä kävimme vielä parissa kaupassa ja pörräilimme satamassa.

Perjantain illallinen

17.00 laiva lähti Tallinnasta. Viimeiset karkkiostokset ja sitten kuuntelemaan Jannika B:tä minkä parissa matka menikin nopeasti.

19.30 Takaisin Helsingissä ja kotimatka alkakoon! Minulle napsahti taas kuskin nakki, heti kun toinen vaan ajoi meidät Helsingistä turvallisesti pois. Matkalla kotiin pysähdyimme vielä Lahden kohdalla Stop ’n Go grillillä ja on kyllä yksi lempparitaukopaikoista sillä seudulla!

n. 23.30 takaisin kotona!

Sellainen oli siis meidän matkamme Viron mailla. Yllätti miten helppoa oli mennä omalla autolla ja tuli tästä reissusta kyllä polte lähteä omalla autolla vielä pidemmäksikin. Seuraavana sitten varmaan vuorossa Latvia… Mutta ennen sitä tehdään töitä ja reissaillaan Suomessa!

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *