Retkeily

33. Loppukiri talveen

Pääsiäinen kolkuttelee ovella ja se on minulle aina kevään alun merkki. Siksi viimeisen kuluneen viikon olen koittanut ottaa loppukiriä talven aktiviteettien suhteen. Onneksi on myös sattunut hyvät kelit, niin nauttiminen on moninkertaista.

Lauantaina käytiin pyöräilemässä noin 15 kilometriä ja samalla haettiin yksi geokätkö. Oli tarkoitus etsiä enemmänkin, mutta oli sen verran haastavat kätköt että pitää kokeilla toiste uudestaan. Samalla, kun näitä etsittiin, saatiin ajatus, että voisi käydä kotona vaihtamassa lämpimämmät vaatteet ja nappaamassa eväät ja syödä tällä kertaa kirjaimellisesti ulkona.

Kotona tekaisin pienen lettutaikinan, kuorin ja pilkoin perunat valmiiksi ja haudutin teen. Ne ja lohet matkaan ja nuotiolle mars. Ruokalistalla siis trangialla keitetyt perunat ja nuotiolla paistetut lohet, jälkiruoaksi teetä ja lettuja. Ja maistui muuten hyvältä!

Nuotiolla paistettua lohta, nam!

Löydettiin tai oikeastaan muistettiin, että Juvalla hyvin lähellä meidän kotia on Huttulanniemessä aivan ihana tulipaikka, johon sitten päädyttiin tekemään tämä retki. Matkalla sinne pääsee tutustumaan Gottlundin kierros -nimiseen polkuun, mutta en siitä kerro nyt enempää, koska ajattelin käydä sen kesällä kiertämässä kokonaisuudessaan ja siitä tulee sitten tarkempaa postausta tänne.

Seuraavana päivänä käytiin sitten appiukon kanssa pilkkimässä Tuusjärvellä ja vaikka minulla tai kumppanillani ei ollutkaan kalaonnea, oli silti kiva viettää muutama tunti jäällä. Toki hieman touhua vaivasi se, että olin pukeutunut liian kevyesti ja jäällä tuuli aika kovaa, joten meinasi tulla kylmä. Mutta seuraavalla kerralla tiedän pukeutua vielä enemmän.

Maanantaina oli vielä vapaapäivä töistä ja aamupäivän kotitöiden yms. jälkeen päätin, että ulkona on jälleen aivan liian hyvä keli jäädä vaan sisälle, joten laitoin sukset jalkaan ja heitin noin tunnin hiihtolenkin.

Hiihtolenkin varrelle osui Kalevi Hämäläisen patsas

Vielä olisi haaveena käydä laskettelemassa, mutta saa nähdä miten sen asian suhteen käy, että riittääkö aika ja talviset kelit. Pääsiäisenä periaatteessa olisi hyvin aikaa, kun sain sen vapaaksi, mutta ihan syystäkin. Huomenna nimittäin kutsuu Viro ja koronan jälkeinen ensimmäinen ulkomaanmatka! Reissun tunnelmista lisää seuraavassa tekstissä sunnuntaina!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *